Meniu

4 Ianuarie: Completează Liverpool șirul victoriilor la Southampton?

ÎȘI REIA LIVERPOOL SERIA VICTORIILOR PE TERENUL VICTIMEI PREFERATE?

Liverpool continuă să fie lider în Anglia, însă doar datorită golaverajului superior celui produs de Manchester United, care a egalat-o la puncte. “Cormoranii” nu au mai câștigat de trei meciuri, dar luni se duc la Southampton, o echipă care vine cu câteva argumente ce ar încuraja un pariu cu miza pe “2 solist”.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Liverpool a reușit să scoată doar două puncte din două meciuri. Mai frustrant pentru fanii “cormoranilor” este faptul că echipele care au stat în calea favoritei sunt tocmai dintre cele aflate în treimea inferioară a clasamentului, adică Newcastle (0-0) și WBA (1-1). Totuși, nici Southampton nu traversează o perioadă bună și tocmai acest lucru ar putea să le dea curaj campionilor înaintea înfruntării de luni seara de pe St. Marry’s.

“Sfinții” au 342 de minute fără gol marcat

Un sezon care a început excelent pentru Southampton pare să se stingă ușor-ușor, dacă analizăm ultimele rezultate. În perioada 26 septembrie – 13 decembrie, “sfinții” au strâns șapte victorii și două egaluri în zece meciuri, ca unică înfrângere figurând răsturnarea de scor reușită de Manchester United, care a întors la 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0.

Ulterior acestei serii, gazdele nu au mai reușit să câștige vreun meci și au remizat în deplasare cu Arsenal (1-1), au pierdut apoi acasă cu Manchester City (0-1) pentru ca apoi să-și prelungească seria de ineficacitate și cu egalurile “albe” cu Fulham și West Ham (ambele 0-0). În mod natural, criza ofensivă a lui Southampton se leagă și de reculul de formă înregistrat de golgheterul Danny Ings. În primele șapte etape ale acestui sezon, atacantul care în trecut a jucat și în tricoul lui Liverpool marcase de 5 ori și pasase decisiv în două ocazii. Ulterior, s-a accidentat și a lipsit pentru trei jocuri, iar apoi, în cinci partide a mai contribuit doar cu un gol și un assist.

“Cormoranii” au recuperat “creierul”

Liverpool nu vine nici ea după două meciuri prea bune, dar totuși ultima înfrângere internă a campioanei poate fi găsită tocmai pe 10 octombrie, acel 2-7 de coșmar cu Aston Villa. De atunci, Liverpool a recâștigat primul loc în clasament, dar ultimele rezultate i-au permis lui Manchester United să profite și să egaleze la puncte echipa lui Jurgen Klopp.

În ultima etapă, la Newcastle, tehnicianul german s-a putut bucura de revenirea a doi jucători esențiali pentru ce vrea să însemne Liverpool în versiunea anului 2021. James Milner a fost titular după ce a absentat șapte meciuri și s-a descurcat excelent, iar Thiago Alcantara a revenit după 16 meciuri în care n-a putut fi folosit, și a jucat 18 minute. Spaniolul cu părinți brazilieni a fost adus de la Bayern Munchen în această vară și este considerat a fi “creierul” care a stat în spatele performanțelor atinse de bavarezi pe parcursul sezonului trecut. Practic, posibila sa revenire printre titulari la meciul cu Southampton va reprezenta și psihologic, dar și tehnico-tactic un sprijin serios pentru colegii săi.

Pentru că este echipa superioară, dar și pentru că are un palmares perfect în ultimele șase confruntări directe, mizăm pe Liverpool. În plus, campioana Angliei e obligată să câștige la Southampton, pentru a disputa de pe prima poziție derby-ul cu Manchester United de etapa viitoare.

PUNCTE CHEIE:

  • Liverpool a câștigat precedentele șase confruntări directe, patru dintre ele fără să primească gol, iar golaverajul în această perioadă este 17-2;
  • În ultimele nouă deplasări pe St. Marry’s, “cormoranii” au câștigat de șase ori și au remizat o dată. În intervalul indicat, golaverajul este de 20-7;
  • Campioana Angliei nu a pierdut ultimele nouă deplasări din acest sezon, dar a câștigat doar trei dintre acestea (golaveraj 19-6);
  • Mo Salah a înscris șapte goluri în cele șase meciuri pe care le-a disputat împotriva lui Southampton
  • Southampton a strâns două înfrângeri, un egal și o victorie (cu “lanterna” Sheffield United) în precedentele patru jocuri acasă;
  • “Sfinții” au patru meciuri la rând fără victorie și nu au mai marcat de 342 de minute în acest interval.