Meniu

Sonderjyske – Aarhus

Poate liderul din Danemarca să își mențină supremația în fața sperietorii tradiționale?

Actualul sezon din prima ligă daneză este unul extrem de echilibrat, primele nouă echipă aflându-se într-un interval de trei puncte înainte de ultimul meci al etapei a șaptea. Acesta va pune față în față liderul Sonderjyske și Aarhus, iar oaspeții sunt favoriți grație istoricului direct excelent. Azi, însă, mergem pe surpriză.

Gazdele au un start de sezon excelent și au câștigat 13 puncte din cele 18 puse în joc până acum. Singurul eșec a venit în a doua etapă, 1-4 pe terenul lui Vejle, formația antrenată de Costel Gâlcă. În rest, Sonderjyske a obținut patru victorii (2-0 cu Midtjylland, 3-1 cu Aalborg, 2-0 cu Brondby și 2-1 la Randers) și un egal (2-2 în deplasare la Lyngby).

Aarhus e neînvinsă de trei ani în fața liderului

De partea cealaltă, oaspeții de luni seara nu au nici ei un sezon prea slab, dar pe teren străin nu se descurcă excelent. Până acum, Aarhus are două egaluri în meciurile din deplasare: 1-1 atât la Randers, cât și la Aalborg. Acasă, locul 3 din sezonul trecut a obținut trei victorii (4-2 cu Vejle și Odense și 3-0 cu Horsens), dar și un eșec în ultima rundă, cu Copenhaga (0-1).

Avantajul oaspeților e însă istoricul meciurilor directe cu Sonderjyske, în fața căreia nu a mai pierdut de mai bine de trei ani. De atunci, cele două au disputat nouă meciuri, însă gazdele de luni seara nu au mai reușit să se impună.

Din acest motiv, oaspeții sunt favoriți în prologul etapei a șaptea a campionatului danez, în ciuda faptului că momentan ocupă prima poziție. Totuși, faptul că Sonderjyske a câștigat Cupa Danemarcei sezonul trecut ne face să credem că parcursul din acest sezon nu e o întâmplare și tocmai de aceea credem că luni seara ar putea rupe șirul ghinioanelor din partidele cu Aarhus.

KEY POINTS:

  • Gazdele au trei victorii din tot atâtea meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon, două din ele fără gol primit, inclusiv în fața campioanei Midtjylland (golaveraj 7-1 în acest interval)
  • Sonderjyske nu a mai pierdut acasă de mai bine de un an. Are în acest timp 12 meciuri oficiale disputate pe arena proprie, din care a câștigat opt
  • Aarhaus are nouă meciuri fără înfrângere în fața adversarilor de luni seara, în fața cărora nu a mai pierdut din august 2017 și pe care i-au învins de șase ori în acest interval
  • Oaspeții au doar două victorii în precedentele șase meciuri oficiale disputate în acest sezon