Meniu

Sivasspor - Villarreal

REUȘESC CELE DOUĂ SĂ REFACĂ SPECTACOLUL DIN TUR?

Calculele calificării în grupa I a Ligii Europa sunt încă destul de complicate, dar Villarreal știe clar că are nevoie de un egal în deplasarea din Turcia pentru a ajunge în primăvara competiției. Sivasspor a arătat însă că are o forță ofensivă de respectat, motiv pentru care sunt șanse mari să vedem multe goluri.

“Submarinul Galben” este în mare formă în actualul sezon și probează acest lucru și în campionat, și în Europa. Joi seara, spaniolii se deplasează la Sivas, acolo unde vor da peste o echipă care nu a mai câștigat de șase meciuri în liga turcă, dar care în Europa s-a “scos” momentan grație jocurilor cu Qarabag, codașa grupei.

Villarreal n-a mai pierdut din septembrie

Aflată momentan pe locul 3 în La Liga, Villarreal se desfășoară cu destulă dezinvoltură în acest sezon. În 11 meciuri interne disputate, galbenii au o singură înfrângere, 0-4 pe Nou Camp, contra Barcelonei, dar amintirea acestui meci a trecut dat fiindcă s-a jucat la sfârșitul lui septembrie. De atunci, echipa lui Unai Emery a dat piept cu mai multe echipe importante din Spania și a rămas neînvinsă. Remizele cu Atletico Madrid (0-0), Real Madrid (1-1) și Real Sociedad (1-1 în ultima etapă), din care prima și ultima au fost obținute în deplasare, spun destule despre forma lui Villarreal.

În Europa League, oaspeții de joi seara au strâns 10 puncte și sunt deja cu un pas în șaisprezecimile competiției. Pentru a fi siguri de locul lor în primăvară, ar avea nevoie de un punct cu Sivasspor, dar o victorie le-ar asigura chiar primul loc. Totuși, misiunea s-ar putea să fie mai dificilă decât pare la prima vedere, după ce în tur au primit trei goluri de la turci în victoria. Cu 5-3. În plus, Unai Emery nu se va putea baza pentru acest meci pe Paco Alcacer, Moi Gomez și Alberto Moreno, toți trei titulari în mod normal în distribuția formației de pe coasta estică a Spaniei.

Sivas e obligată să nu piardă

În acest moment, Sivasspor se află pe locul trei în grupă cu cele șase puncte obținute din dubla cu Qarabg (2-0 acasă și 3-2 în “deplasarea” de la Istanbul, acolo unde azerii au disputat meciurile considerate acasă din cauza războiului cu Armenia).

În turul din Spania, turcii au fost aproape să provoace o surpriză considerabilă. Au revenit de la 0-2 și au egalat la 2-2 și 3-3, dar în cele din urmă au fost învinși după “dubla” din ultimele 16 minute reușită de Paco Alcacer. Sivas a avut ceva ghinion și în partida jucată acasă cu Maccabi Tel Aviv, deoarece la 1-0, în a doua repriză, Samba Camara a comis un penalty și a fost eliminat, oferindu-le astfel israelienilor șansa să revină și să câștige.

Cum Maccabi este la un punct în față și are un meci aparent facil cu Qarabag, Sivas are nevoie de cel puțin un egal pentru a mai avea șanse de calificare înaintea ultimei etape. Pentru acest lucru, va fi nevoie însă să dea gol, deoarece Villarreal sigur va marca, la fel cum a făcut-o în ultimele șapte meciuri. Din acest motiv, ne așteptăm ca rezultatul să fie unul care să facă câștigător pariul GG3+.

PUNCTE CHEIE:

  • Șapte din precedentele zece partide jucate de Sivas s-au terminat GG. Dintre acestea, cinci au fost GG3+, iar golaverajul turcilor în această perioadă e 15-17, deci o medie de 3,2 goluri pe meci
  • Trei din cele patru meciuri pe care gazdele le-au jucat în acest sezon al Ligii Europa s-au terminat GG3+. Sivas a înscris în fiecare joc și a făcut-o de cel puțin două ori în trei ocazii (golvaraj 9-9)
  • Întâlnirea de pe El Madrigal a celor două a fost un real festin pentru privitori, care au putut vedea opt goluri în total. Scorul a fost de 5-3 pentru spanioli
  • La fel ca Sivas, trei din cele patru jocuri ale lui Villarreal din acest sezon al Ligii Europa s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare (golaveraj 13-5 și o medie de 4,5 goluri pe meci)
  • Precedentele patru meciuri pe care spaniolii le-au disputat în deplasare s-au terminat GG, două dintre acestea fiind GG3+ (golaveraj 8-4 în acest interval)