Meniu

14 Decembrie - Sivasspor a comis-o din nou după Europa League

CONTINUĂ APATIA POST-EUROPEANĂ A GAZDELOR?

Sivasspor a încheiat joia trecută aventura europeană, dar participarea în competițiile continentale a provocat un dezastru în rezultatele turcilor. Antalyaspor vine luni seară la Sivas să profite de apatia post-europeană a gazdelor și sunt șanse mari să plece neînvinsă din această deplasare.

Super Lig-ul turcesc este un campionat foarte echilibrat în ultimii ani, mai ales de când sportul a devenit prioritate de stat, iar oamenii de afaceri din țara semilunii au fost încurajați să investească. Evident, cum fotbalul este cel mai popular, s-a ajuns ca multe dintre echipele Turciei să prospere.

Sivasspor e cea mai slabă din campionat acasă

Una dintre acestea este și Sivasspor, care în sezoanele precedentele a arătat tot mai bine, iar apogeul a fost atins în această vară, când a terminat pe locul 4 sezonul 2019/20, deasupra granzilor Galatasaray și Fenerbahce. Această performanță a permis echipei din centrul Turciei să joace direct în grupele Ligii Europa, dar totul avea să se transforme într-un adevărat fiasco.

Neobișnuiți cu ritmul joi-duminică, fotbaliștii lui Sivas s-au topit ușor-ușor, iar lucrurile au degenerat pe ambele planuri. În Europa, singura echipă în fața căreia s-au descurcat a fost codașa Qarabag, pe care au învins-o de două ori, pentru că din celelalte patru meciuri cu Villarreal și Maccabi Tel Aviv nu au reușit să scoată nici măcar un punct.

Lucrurile nu au mers bine nici în campionat, mai ales în meciurile disputate pe propriul teren. Sivas este momentan pe locul 17 din 21 de echipe care participă sezonul acesta, dar în clasamentul jocurilor de acasă este pe ultima poziție, cu un singur egal din cinci meciuri și doar un gol marcat în această perioadă.

Sivas se topește după Europa

Nici Antalyaspor nu stă foarte bine și are doar trei puncte în plus față de adversara de luni, dar și-a revenit după ce în perioada octombrie-noiembrie a avut o serie de șase meciuri fără victorie. Campionatul a început bine pentru trupa din sudul Turciei, care a strâns șapte puncte după primele trei meciuri (victorii cu Denizli și Gencler, egal cu Beșiktaș), dar a intrat destul de devreme într-un impas.

Totuși, de trei meciuri Antalyaspor a reușit iar să intre în zodia victoriilor și a strâns două succese și un egal în precedentele trei meciuri. Acest ascendent se poate dovedi decisiv luni seara, pentru că Sivasspor vine după o deplasare obositoare la Tel Aviv, acolo unde a pierdut calificarea în primăvara europeană.

Gazdele au avut mereu probleme când au revenit în campionat după meciurile din Europa, tocmai de aceea ne așteptăm ca și luni să fie un nou meci pe care Sivas nu-l câștigă.

PUNCTE CHEIE:

  • Sivasspor nu are nicio victorie după cele cinci meciuri din Europa League pe care le-a disputat. Are trei înfrângeri (toate acasă) și două egaluri (ambele în deplasare);
  • Șase înfrângeri și un egal au strâns gazdele în precedentele opt meciuri disputate pe teren propriu, în cinci dintre ele nereușind să marcheze (golaverajul în acest timp: 4-10);
  • Oaspeții au două victorii și un egal în cele mai recente trei meciuri (golaveraj 5-2 în această perioadă);
  • Doar trei victorii are echipa din Antalya în ultimele 16 deplasări efectuate! Nouă dintre partide s-au terminat la egalitate, iar oaspeții au marcat în 14 dintre ele;
  • Antalyaspor are trei victorii și două remize în precedentele șase confruntări directe (golaveraj 7-5 în acest interval).