Meniu

SHKENDIJA – TOTTENHAM

Își menajează Mourinho titularii în Macedonia?

Este greu de crezut că o echipă precum Tottenham poate să se împiedice de o formație precum Shkendija. Liderul din Macedonia speră însă la îndurarea lui Jose Mourinho, care este posibil să odihnească o parte din titulari după un start de campionat cu trei meciuri în șapte zile.

FC Botoșani spera să primească vizita trupei londoneze, dar visurile moldovenilor au fost spulberate de gafa lui Pap și incapacitatea ofensivei lui Croitoru de a perfora apărarea macedoneană. Și așa a ajuns Shkendija să se dueleze cu Mourinho și băieții lui.

Tottenham a început împiedicat sezonul, cu o înfrângere pe teren propriu (0-1 cu Everton) și cu un succes obținut în ultimele zece minute în deplasarea de la Lokomotiv Plovdiv (la 1-0, bulgarii au rămas în inferioritate și au oferit pe tavă un penalty englezilor). Spurs s-a descătușat însă în ultima etapă din Premier League când au învins cu 5-2 la Southampton (patru goluri Son și patru assisturi plus un gol Kane), așa că e de așteptat ca în Macedonia problema să fie doar de ordinul numerologiei golurilor marcate.


Key Points:

  • Diferența de valoare a loturilor între cele două este de nivelul fantasticului, conform transfermarkt: 757 de milioane de euro vs. 5 milioane
  • Macedonenii au o singură victorie în ultimele cinci jocuri disputate acasă în cupele europene și un golaveraj de 3-7, în ciuda unor dueluri cu adversari precum Sumgayit (Azerbaijan) sau Nome Kalju (Estonia)
  • Ultima înfrângere a celor de la Shkendija datează din martie. De atunci, macedonenii au mai jucat opt jocuri și au câștigat șase dintre acestea