Meniu

SHERIFF TIRASPOL – DUNDALK

Sting irlandezii steaua Moldovei?

Sheriff Tiraspol forțează o nouă calificare în grupele Europa League, acolo unde a mai fost prezentă de patru ori în ultima decadă. În calea moldovenilor stă Dundalk, campioana Irlandei, formație care are și ea la activ o participare în grupele celei de-a doua competiții continentale.

Pe hârtie, însă, transnistrenii par favoriți și asta nu doar pentru că au o experiență mult superioară adversarilor în Europa. Forma de moment este unul din argumente. Sheriff nu a mai pierdut acasă din august 2019, când AIK Stockholm o învingea și o elimina din sezonul trecut al Ligii Europa. În plus, moldovenii merg ceas și în competiția internă, acolo unde efectiv nu au adversar: 10 meciuri, 10 victorii și un golaveraj amețitor de 28-2!

Dundalk a ajuns în această fază a competiției după ce, eliminată fiind de Celje din Liga Campionilor (0-3), a trecut cu greu de campioana Andorrei, Inter Escaldes (1-0). Nici în campionat lucrurile nu merg strălucit pentru irlandezi, care au doar cinci victorii în zece meciuri și un golaveraj de 20-14.


Key Points:

  • Sheriff Tiraspol are o singură înfrângere în ultimele 13 meciuri (eliminarea cu Qarabag) și 12 victorii
  • Moldovenii au marcat cel puțin două goluri în nouă din ultimele 13 partide oficiale disputate și un total de 33 (medie de 2,5 / meci)
  • Sheriff a strâns 12 victorii și un egal în ultimele meciuri disputate pe teren propriu
  • Dundalk a contabilizat înfrângeri în ultimele cinci partide oficiale disputate în deplasare
  • Irlandezii au marcat un singur gol în ultimele șase deplasări în Europa, chiar în turul anterior, în Andorra