Meniu

17 Decembrie. Manchester a întors iar de la 0-1 și a spulberat-o pe Sheffield

TERMINĂ ȘI UNITED O DEPLASARE FĂRĂ GOL PRIMIT?

Manchester United este cea mai bună echipă din deplasare în acest sezon al Premier League, dar traseul de acasă o ține încă în plutonul urmăritor din campionat. Joi, “diavolii” se deplasează la singura echipă fără victorie din acest sezon și, în sfârșit, poate inclusiv să bifeze o victorie în care să nu primească gol.

2020/21 este un nou episod din istoria recentă a lui Manchester United în care lucrurile nu stau deloc cum eram obișnuiți în era lui Alex Ferguson. Fără titlu din 2013, de la plecarea managerului scoțian, “diavolii” nu par să aibă consistența necesară pentru a se bate la vârf nici de această dată.

Bruno Fernandes e cheia lui Solskjaer

În ciuda locului 8 ocupat înaintea partidei de joi, echipa lui Ole Gunnar Solskjaer are un parcurs istoric în deplasările din Premier League. Dacă sezonul trecut a fost încheiat cu patru succese consecutive pe teren străin, cele cinci victorii obținute în această stagiune au dus traseul deplasărilor de trei puncte ale lui United la borna nouă. În plus, de fiecare dată a marcat minimum două goluri, iar încă un meci cu cel puțin două reușite i-ar putea duce pe “diavoli” la egalarea recordului setat de Tottenham în 1960.

În ultimele patru meciuri afară, United a fost condusă de fiecare dată cu 1-0, dar a revenit în stil de campioană (West Ham 1-3, Southampton 2-3, Everton 1-3, Newcastle 1-4, Brighton 2-3). Interesant este că 16 din cele 19 goluri înscrise de echipa din Manchester în acest sezon al Premier League au venit în jocurile din deplasare. Din acestea, 11 au fost înscrise în repriza secundă, iar șase chiar în ultimul sfert de oră al jocurilor.

Principalul performer al deplasărilor lui United este, cu siguranță, Bruno Fernandes. Mijlocașul portughez a înscrise de șapte ori și a pasat decisiv la încă patru reușite ale echipei sale în 11 jocuri de Premier League, dar dintre în afară de două goluri, restul realizărilor au venit pe teren străin.

De când a fost adus de la Sporting Lisabona, iarna trecută, lusitanul are 11 goluri și șase assituri în cele 12 deplasări de campionat, în timp ce contra echipelor aflate pe loc de retrogradare are patru goluri și tot atâtea pase decisive în patru apariții.

Sheffield bate recorduri în sens negativ

Sheffield United este fix în acea zonă, a locurilor de retrogradare, mai exact pe ultima poziție. Cu un singur egal obținut în 12 etape, echipa lui Chris Wilder are un sezon de poveste, dar în sens negativ. De 50 de ani, nicio echipă din primele patru ligi ale Angliei nu a mai avut o linie de clasament așa proastă, iar acest lucru se datorează în special ineficienței din ofensivă.

Gazdele au marcat doar de cinci ori în acest sezon, iar acasă lipsa de eficacitate este de speriat: două goluri în șase etape (1-1 cu Fulham și 1-2 cu Leicester). În rest, au patru înfrângeri la zero, dar interesant este că doar o dată a primit mai mult de un gol: 0-1 cu West Ham, Manchester City și Leeds, după un 0-2 cu Wolves în prima etapă.

În aceste condiții, este aproape imposibil de imaginat un scenariu în care Sheffield poate să scoată chiar și un egal în fața unui Manchester United distrugător în deplasare. Mai degrabă, echipa. Lui Solskjaer poate să confirme momentul defensiv bun după acel 0-0 cu rivala City obținut etapa trecută și să obțină un prim succes fără gol primit în deplasare.

PUNCTE CHEIE:

  • Sheffield are 14 înfrângeri și un egal în ultimele 15 meciuri jucate în Premier League, iar în nouă dintre acestea nu a marcat (golaverajul în acest timp e 6-27!);
  • Gazdele au șase înfrângeri și un egal în ultimele partide disputate acasă în campionat. Cum în cinci dintre acestea nici nu au marcat, golaverajul în acest interval este 2-9;
  • Manchester United are patru victorii și un egal în cele mai recente cinci meciuri în Premier League din care a terminat două fără gol primit (golaverajul este de 10-4 în această perioadă);
  • Oaspeții au câștigat toate cele cinci deplasări din campionat în acest sezon, dar au încasat gol de fiecare dată (golaveraj 16-7 pentru intervalul cu pricina);
  • Manchester United are 12 deplasări consecutive fără înfrângere în PL, din care 10 sunt victorii, nouă consecutive;
  • Manchester United are șapte victorii (cinci fără să primească gol) și un egal în precedentele opt confruntări directe. În acest timp, golaverajul este de 19-5 pentru “diavoli”.