Meniu

SEVILLA SMULGE UN EGAL LA DORTMUND

Borussia Dortmund primește marți seară pe Signal Iduna Park vizita Sevillei, în ceea ce se anunță a fi un meci crucial pentru ambele formații în Grupa G a Ligii Campionilor.

Dortmund își poate garanta deja calificarea în faza eliminatorie cu o victorie, iar Sevilla știe că orice altceva în afară de o victorie va pune capăt speranțelor sale de a termina pe locul doi, care oricum mai atârnă doar de un fir de ață.


DORTMUND, REVENIRE DE SENZAȚIE CU BAYERN

Dortmund abordează acest meci după o întâlnire captivantă cu Bayern Munchen, sâmbătă, în Bundesliga.

Bayern a condus cu 2-0 grație golurilor lui Leon Goretzka și Leroy Sane înainte ca Dortmund să se mobilizeze pe final de meci; Youssoufa Moukoko a finalizat frumos și a readus echipa sa în joc, înainte ca Anthony Modeste să egaleze dramatic la ultima acțiune din prelungiri și să salveze un punct pentru echipa gazdă.

Într-un clasament strâns al Bundesligii, a fost un punct important pentru Dortmund, care se află pe locul patru și e la doar patru puncte de liderul surpriză al campionatului, Union Berlin.

Echipa lui Edin Terzic se descurcă bine și în Europa, cu șase puncte din primele trei meciuri, inclusiv victoria răsunătoare cu 4-1 în deplasare la Sevilla, la ultima deplasare.

Golurile lui Raphael Guerreiro, Jude Bellingham, Karim Adeyemi și Julian Brandt au ajutat Dortmund să obțină o victorie impresionantă, iar acum, având avantajul terenului propriu împotriva Sevillei, vor încerca să își garanteze calificarea cu o performanță similară. În plus, formația germană a arătat foarte bine și în victoria cu FC Copenhaga dar chiar și în înfrângerea cu Man. City, pe care a condus-o până pe final și care a răpus-o doar grație geniului lui Haaland.

SEVILLA A SCHIMBAT ANTRENORUL

Sevilla l-a demis pe Julen Lopetegui după înfrângerea cu 4-1 în fața lui Dortmund și l-a înlocuit cu Jorge Sampaoli, care a mai condus clubul între 2016 și 2017.

Primul său meci la conducere a fost o remiză 1-1 acasă cu Athletic Bilbao, un rezultat bun dacă ne uităm la forma recentă a celor două echipe, dar insuficient pentru a o urca pe Sevilla dincolo de locurile retrogradabile.

Oliver Torres a marcat devreme, înainte ca Mikel Vesga să egaleze, dar cu siguranță a fost un pas în direcția bună, deoarece remiza a scos Sevilla din zona de retrogradare în La Liga. În plus, Sevilla rămâne cu doar două victorii în ultimele 16 partide oficiale, un bilanț de-a dreptul îngrijorător pentru o formație cu pretenții de top în Spania. În deplasare lucrurile stau și mai rău, cu doar două victorii în ultimele 17 meciuri.

Sevilla a fost foarte dezamăgitoare atât pe plan intern, cât și în Europa în acest sezon, unde este în continuare favorită să termine pe locul trei și să se califice în Europa League, în dauna danezilor de la FC Copenhaga.

Cu jucători precum Ivan Rakitic, Isco, Suso și Erik Lamela în rândurile lor, Sevilla are cu siguranță calitatea necesară pentru a da lovitura dacă Sampaoli reușește să scoată ce e mai bun din echipa sa.

Totuși, timpul de pregătire pare prea scurt iar motivația deja prea scăzută pentru această partidă, astfel că mizăm pe un succes al gazdelor, chiar dacă la cota de 1.60 pariul nu este atât de atractiv.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla a rămas cu o singură victorie după primele 11 meciuri ale acestui sezon;
  • În ultimele 4 meciuri europene Sevilla are 3 înfrângeri și doar o remiză, și aceea cu modesta FC Copenhaga;
  • Sevilla nu are gol marcat în ultimele 5 deplasări europene, fiind învinsă de Dinamo Zagreb, Salzburg sau West Ham și remizând cu Lille și FC Copenhaga;
  • Dortmund s-a impus în tur cu un categoric 4-1 și vine după un nou meci bun, 2-2 contra lui Bayern;
  • Anterior egalului cu Bayern, Dortmund câștigase ultimele 3 meciuri de pe teren propriu;
  • Dortmund a condus la minim două goluri diferență în fiecare din precedentele 3 directe (celelalte două au fost în sezonul 2020-2021).