Meniu

4 Aprilie, la 22:00. Vin Sevilla și Atletico cu goluri diseară?

REUȘESC SEVILLA ȘI ATLETICO MADRID SĂ NE OFERE UN DERBY CU GOLURI?

Atletico Madrid și-a pierdut avansul consistent pe care-l avea în fruntea La Liga și acum trage de orice punct. Sevilla e și ea echipă de Top 4, așa că în ciuda reputațiilor de defensive solide, credem că duminică seara va fi mai degrabă a atacurilor, la fel ca în ultimele confruntări directe.

Cursa pentru titlu în Spania părea acum vreo două luni terminată, dar piedicile pe care Atletico Madrid a putut să și le pună au reaprins-o. Înaintea derby-ului cu Sevilla, Real Madrid s-a apropiat la 3 puncte după victoria 2-0 cu Eibar, în timp ce Barcelona era deja la 4 lungimi distanță. În acest context, un joc cu FC Sevilla poate fi un punct de cotitură.

Atletico s-a dezintegrat în 2021

Pe 3 ianuarie, Atletico obținea norocos prima victorie a anului. Luis Suarez marca în minutul 90 pentru a împușca un succes cu 2-1 la Alaves și Atletico își cimenta poziția de lider. Avea 6 puncte avans față de Real, 11 față de Barcelona , dar și două jocuri restante, bilanț care o transforma în mare favorită la titlu.

A venit însă o eliminare surprinzătoare împotriva anonimei Cornella, iar de atunci Atletico a mai câștigat doar de 8 ori în 16 partide. În acest timp, a primit gol în 11 jocuri, inclusiv tur-retur contra Levante (1-1 în deplasare și 0-2 acasă), dar și cu Chelsea (0-1 și 0-2), Celta (2-2) sau Cadiz (4-2). Mai ales în deplasare, acolo unde doar Getafe și Villarreal nu i-au înscris în precedentele 9 apariții, echipa din Madrid este vulnerabilă, iar adversara știe cum să profite de orice șansă.

Sevilla e sigură de locul în Ligă

Julen Lopetegui a reușit să construiască o echipă frumoasă pe Ramon Sanchez de Pizjuan. Fostul selecționer al Spaniei a câștigat anul trecut Europa League în fruntea formației andaluze, iar în acest sezon a fost eliminat în optimile Ligii Campionilor de Borussia Dortmund. Alb-roșii nu trebuie să plângă mult, mai ales că poziția din clasament îi cam garantează revenirea în sezonul viitor.

În acest moment, Sevilla ocupă locul 4, la 7 puncte în spatele Barcelonei și la 9 deasupra lui Villarreal. Andaluzii ar trebui să câștige diseară dacă se gândesc cu au vreo șansă în a surmonta distanța de 11 de puncte, dar pentru asta e nevoie de goluri. Totuși, în ultimele 17 partide disputate, câștigătoarea Europa League a marcat contra tuturor adversarilor întâlniți. Singura i-a făcut față a fost Barcelona, pe care a bătut-o totuși o dată cu 2-0. În plus, a marcat câte două goluri în jocurile cu Dortmund, dar și contra lui Betis (1-0), Getafe (3-0) sau Valencia (2-0).

Ne așteptăm la goluri și duminică seara, pentru că în ciuda reputațiilor celor două defensive, în ultimii ani atacurile au fost la putere în duelul Sevilla – Atletico Madrid. Cota pentru GG este peste 2.00, așa că avem toate motivele să mizăm cu ceva încredere pe acest pronostic.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 12 meciuri de campionat ale lui Atletico, 8 s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare;
  • Defensiva liderului nu traversează cea mai bună perioadă, în condițiile în care a primit gol în 11 din precedentele 14 meciuri din campionat;
  • Sevilla a înscris în 12 din precedentele 13 meciuri jucate în campionat și Liga Campionilor, contra Barcelonei;
  • În ultimele 8 confruntări directe între Sevilla și Atletico, 7 s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, cu un golaveraj de 14-9 pentru madrileni;
  • Cele mai recente 4 confruntări s-au terminat toate cu pariul GG câștigător. Golaverajul în acest timp este 8-7 în favoarea lui Atletico.