Meniu

26 Octombrie, la 19:30. Spectacol în subsolul Serie A!

Marți seară, se înfruntă două echipe aflate pe ultimul loc în clasamentul Serie A. Spezia, care se află în dificultate, primește pe terenul celor de la Genoa, care au obținut o singură victorie în acest sezon.

Ambele echipe au pierdut în weekend și au doar trei puncte din ultimele cinci meciuri, așa că vor fi dornice să își mărească scorul slab împotriva unui posibil adversar la retrogradare.

Triumful din retur al lui Spezia împotriva promovatei Salernitana săptămâna trecută ar fi putut să o scoată din zona de retrogradare din Serie A, dar bucuria de a obține a doua victorie în campionat în sezonul 2021-22 a fost de scurtă durată, deoarece nu a reușit să o fructifice și vineri seara.

Sampdoria, gazdele de la Aquilotti, au câștigat meritat cu 2-1 împotriva colegilor lor liguri pe Stadio Luigi Ferraris, condamnându-i la a șasea înfrângere în nouă meciuri de campionat.

Antonio Candreva, o aripă senior la Samp, a fost esențial în victoria echipei sale, el fiind implicat într-un autogol al lui Emmanuel Gyasi de la Spezia, înainte de a înscrie al doilea gol al meciului chiar înainte de pauză. Golul lui Daniele Verde din minutul 94 nu a fost decât o consolare pentru vizitatori, care se luptă în continuare pentru supraviețuire în partea de jos a clasamentului.

Thiago Motta, noul antrenor principal, încă nu a impresionat ca înlocuitor al popularului Vincenzo Italiano, care a plecat la Fiorentina în vară.

Singura experiență anterioară de conducere a fostului star Squadra Azzurra în Serie A a venit în iarna anului 2019 la Genoa, următoarea adversară a lui Spezia. Înainte de a fi demis în timpul sezonului de vacanță, Motta avea doar două victorii în 10 meciuri ca antrenor al lui Marassi.

Acum, el are același bilanț pe Stadio Alberto Picco și se află sub o presiune extremă pentru a ajuta actualul său club să câștige primul meci din prima ligă superioară împotriva lui Grifone, după două înfrângeri în sezonul trecut. O a doua înfrângere în derby-ul liguric într-o săptămână ar forța aproape sigur conducerea de la Spezia să își reconsidere viitorul.

Un alt antrenor care se confruntă cu presiuni în acest moment este Davide Ballardini, unul dintre succesorii lui Motta la Genoa, care a văzut că echipa sa a ajuns la al șaselea meci fără victorie în etapa trecută.

Ballardini, înfuriat de multe greșeli simple în înfrângerea cu 3-2 în fața lui Torino, vineri seara, a negat că timpul său la Marassi se apropie de sfârșit - o experiență pe care managerul de patru ori la Grifone a mai avut-o - dar a fost de acord că deficiențele defensive trebuie abordate dacă Genoa vrea să se îmbunătățească.

Genoa a încasat deja peste 20 de goluri în acest sezon, similar cu Spezia, care se află la 100 de kilometri mai jos pe coasta Liguriei, subminând munca bună a celui mai bun marcator Mattia Destro la celălalt capăt al jocului.

Contribuția sa - și posibil cea a colegului său la fel de experimentat Felipe Caicedo, care a marcat și el vinerea trecută - va fi necesară din nou la Spezia, în timp ce Genoa caută prima victorie din septembrie.

Lui Thiago Motta sunt pe cale să îi ipsească până la opt membri ai echipei înainte de sosirea fostului său club, în timp ce lista de accidentări de la Spezia refuză cu încăpățânare să se diminueze.

Kevin Agudelo s-a alăturat lui Jacopo Sala, pe margine, cu o afecțiune la picior, astfel că Aquilotti a numit doar șapte înlocuitori în weekend. Mehdi Bourabia și Leo Sena, ambii mijlocași, rămân incerți pentru meciul de marți.

Din fericire pentru Motta, cele mai multe dintre opțiunile sale de atac sunt apte și sănătoase, iar M'Bala Nzola ar trebui să înceapă în față alături de Emmanuel Gyasi, în timp ce Daniele Verde este așteptat să revină după apariția sa magnifică împotriva Sampdoriei.

Între timp, cele mai mari îngrijorări ale vizitatorilor în ceea ce privește accidentarea sunt în pozițiile defensive, deoarece Zinho Vanheusden, Mattia Bani și Nikola Maksimovic sunt toți anticipați să lipsească un timp îndelungat.

Davide Ballardini a optat pentru o linie defensivă neconvențională de patru oameni împotriva lui Torino, dar a avut un efect redus, prin urmare, ar putea prefera să revină la un 3-5-2, ceea ce ar putea duce la revenirea lui Stefano Sabelli pe postul de fundaș lateral.

Felipe Caicedo va urmări să i se alăture lui Mattia Destro în prima linie, după ce a marcat la a doua sa apariție a sezonului vinerea trecută, deși talentatul atacant Yayah Kallon și veteranul grizonat Goran Pandev oferă posibilități alternative pentru antrenorul lui Genoa.

PUNCTE CHEIE:

  • Ambele echipe au marcat în 8 din ultimele 9 meciuri ale lui Genoa, toate bifând și minim 3 goluri pe tabelă;
  • Genoa a primit gol în ultimele 13 partide, inclusiv amicale;
  • Ambele formații au marcat în 21 din ultimele 23 de meciuri ale Speziei;
  • Un singur meci din ultimele 12 jucate de Spezia acasă nu a bifat pariul GG;
  • 5 din ultimele 6 întâlniri directe au adus goluri pentru ambele formații.