Meniu

23 Septembrie, la 19:30. Napoli o zdrobește pe Sampdoria!

În încercarea de a-și menține recordul perfect de până acum în Serie A, Napoli vizitează joi seara Sampdoria. Ambele formații au obținut victorii frumoase la ultima deplasare - Partenopei a trecut luni de Udinese cu 4-0, iar Sampdoria a învins la nou promovata Empoli cu 3-0.

Napoli speră măcar la un loc pe podium

După ce a câștigat primele patru meciuri din Serie A de la revenirea pe banca tehnică, antrenorul lui Napoli, Luciano Spalletti, își va duce echipa în Liguria săptămâna aceasta pentru a continua o formă de neoprit pe plan intern.

În continuare neînvinși în toate competițiile, după ce săptămâna trecută au salvat un punct în fața lui Leicester în Europa League, Partenopei s-au bucurat de cel mai recent succes în fața lui Udinese la începutul acestei săptămâni, când au marcat de două ori în fiecare repriză și au urcat pe primul loc în clasamentul preliminar din Serie A.

În precedentul meci de campionat, au reușit să întoarcă scorul și să o învingă pe Juventus cu 2-1 - cu golul de final al lui Kalidou Koulibaly care a pecetluit victoria în fața celor mai învrăjbiți rivali - astfel că vizitează Stadio Luigis Ferraris cu multă încredere, în special în fața porții.

Cele 10 goluri marcate în doar 4 etape, alături de doar două primite, demonstrează că Napoli a continuat jocul fluent din ultima treime a sezonului trecut sub conducerea antrenorului plecat Gennaro Gattuso, ceea ce va băga și mai mult frica într-o echipă pe care a dominat-o categoric în ultimii ani.

De fapt, Napoli a câștigat fiecare dintre ultimele cinci confruntări din Serie A cu Sampdoria - conducând cu 13-3 la general în această perioadă - și va fi încrezătoare să adauge un nou succes la această serie înainte de meciurile de pe teren propriu cu Cagliari și Spartak Moscova, care vor avea loc săptămâna viitoare.

Sampdoria convinge doar cu echipele din subsol

La a patra încercare, Sampdoria a înregistrat duminică după-amiază prima sa victorie în campionat din acest sezon, venind de pe Stadio Carlo Castellani din Empoli cu toate cele trei puncte. Achiziția de vară Francesco Caputo - care ulterior și-a cerut scuze fanilor gazdelor după ce a marcat o dublă împotriva fostului său club - i-a ajutat pe Blucerchiati să obțină o victorie impresionantă cu 3-0 în Toscana.

După ce anterior a obținut primul punct al campaniei împotriva campioanei în exercițiu, Inter Milano, noul antrenor Roberto D'Aversa s-a bucurat că a obținut prima victorie pe banca noii formații contra campioanei de anul trecut din Serie B.

Cândva băiatul de afiș al credincioșilor de la Empoli, Caputo - care s-a alăturat sub formă de împrumut de la Sassuolo în ziua limită de transfer - a făcut acum parte dintr-o linie de atac foarte experimentată la Marassi, deoarece face echipă cu alți doi internaționali italieni experimentați.

Partener obișnuit al lui Fabio Quagliarella, în vârstă de 38 de ani, în atac, și destinatar al centrărilor furnizate de veteranul Antonio Candreva - care a marcat și el duminică - atacantul cu floare târzie cunoscut sub numele de "Ciccio" va fi cu siguranță prezent în încercările echipei sale de a sparge linia de fund a lui Napoli joi. Totuși, meciurile Sampdoriei cu granzii din Serie A s-au soldat în general cu eșecuri, iar misiunea de a obține măcar un punct contra lui Napoli nu va fi deloc ușoară.

PUNCTE CHEIE:

  • Napoli a câștigat ultimele 5 întâlniri directe și 10 din ultimele 11;
  • Napoli a câștigat 14 din ultimele 18 meciuri de campionat și a terminat alte trei la egalitate;
  • Napoli a câștigat ultimele 6 deplasări de Serie A;
  • Sampdoria a pierdut 7 din cele 10 meciuri jucate sezonul trecut cu primele 5 clasate, respectiv 11 din 16 contra primelor 8.