Meniu

11 Septembrie, la 19:00. Napoli o învinge pe Juventus

Rivali acerbi de o parte și de alta a diviziunii nord-sud din Calcio, Napoli și Juventus se întâlnesc sâmbătă seara, la reluarea Serie A. Bianconeri sosesc pe Stadio Maradona după o înfrângere dureroasă în fața nou promovatei Empoli chiar înainte de pauza internațională - debutând cu o înfrângere era post-Ronaldo - în timp ce gazdele au obținut maximum de puncte în primele două meciuri.

Criză de rezultate la Juventus

După o perioadă frenetică de speculații, revendicări și contra-revendicări, Juventus și-a văzut talismanul ofensiv și Capocannoniere al sezonului trecut plecând la Manchester la sfârșitul lunii trecute - iar evenimentele care au avut loc doar câteva ore mai târziu au confirmat că problemele lor actuale ar putea continua în absența lui Cristiano Ronaldo.

În ciuda celor mai mari eforturi de a doborî o echipă vizitatoare întreprinzătoare, Juve a suferit o înfrângere șocantă cu 1-0 pe teren propriu în fața campioanei din Serie B, Empoli, care a urmat imediat după o prăbușire în a doua repriză din prima etapă a campaniei 2021-22.

În prima etapă, echipa lui Max Allegri a plecat în cele din urmă cu un singur punct de la Udine, după ce a condus cu 2-0 iar Ronaldo, venit de pe bancă, părea că a adus golul victoriei în prelungiri.

Campioană timp de nouă sezoane la rând înainte de capitularea de anul trecut în fața marii rivale Inter, în acest mandat Juve este cu siguranță sub presiune pentru a produce un fotbal mai bun, dar deja se clatină și este în pericol de a egala un record negativ al clubului.

În precedentele 51 de campanii din Serie A, doar în 2015-16, bianconerii nu au reușit să câștige niciunul dintre primele trei meciuri de campionat, iar în total, Allegri nu a reușit acum să câștige ultimele șapte meciuri la conducere - inclusiv la coada perioadei sale anterioare de super-succes.

Doar trei manageri din istoria giganților din Torino au suferit de fapt o serie mai lungă de meciuri fără victorie în Serie A - cel mai recent fiind Carlo Parola, în 1974.

Prin urmare, actualul lor antrenor va fi hotărât să revină la victorie într-unul dintre cele mai importante meciuri de profil din acest sezon de Serie A sau din oricare altul - într-o confruntare care poartă încă dușmănia distilată pe vremea lui Diego Maradona.

Napoli vrea în Ligă!

Răutățile dintre Juventus și rivalii din sudul țării au fost stârnite din nou în luna octombrie a anului trecut, deoarece prima întâlnire programată pentru sezonul 2020-21 între cele două echipe a fost anulată în mod controversat la scurt timp, deoarece Napoli nu s-a prezentat, întreaga sa echipă fiind plasată în carantină de către autoritățile sanitare napoletane.

Drept urmare, Partenopei a fost inițial învinsă cu 3-0 la masa verde, dar ulterior a primit o amânare după ce, la al treilea apel împotriva deciziei, sancțiunea a fost anulată și un punct de penalizare a fost revocat.

Această întâlnire a avut loc în cele din urmă în aprilie, când Juve s-a impus cu 2-1 la Torino, iar în celelalte două întâlniri dintre cele două cluburi din ultimul an, Napoli s-a impus în celălalt meci de campionat, iar Juventus a fost încoronată câștigătoare a Supercopei Italiene.

În timp ce se pregătesc pentru o nouă confruntare cu Juve în acest weekend - acum în fața fanilor lor pasionați - Squadra Azzurra poate lua încredere din victoriile consecutive înainte de pauza internațională, deoarece a învins Venezia în ziua de deschidere, deși a fost cu un om în minus o mare parte din meci, apoi a trecut de Genoa prin golul de final al lui Andrea Petagna.

Antrenorul principal Luciano Spalletti își condusese astfel noua sa echipă la opt victorii consecutive, inclusiv în amicalele de pre-sezon, dar o echipă redusă, lipsită de internaționali, a pierdut greu un meci de antrenament cu omologii din Campania, Benevento, la începutul acestei săptămâni.

Acest lucru va conta puțin atunci când pasul lui Spalletti va ieși din nou la Maradona, unde căpitanul Lorenzo Insigne - abia întors din Italia - va încerca să-și continue seria de goluri împotriva Bătrânei Doamne. Micuțul atacant a marcat în fiecare dintre ultimele trei meciuri de campionat împotriva lui Juventus - cel mai bun record al său în acest sens împotriva unui singur adversar din Serie A.


PUNCTE CHEIE:

  • Napoli are o singură înfrângere în ultimele 20 de meciuri oficiale;
  • Napoli este neînvinsă în ultimele 16 meciuri oficiale jucate acasă și a pierdut o singură partidă din ultimele 23;
  • Napoli a marcat în 19 din ultimele 20 de meciuri de campionat jucate acasă;
  • Din 6 deplasări la primele 7 clasate, Juventus a câștigat sezonul trecut un singur meci (la AC Milan);
  • Juventus are un singur egal și două înfrângeri în ultimele 3 deplasări la Napoli, în care a marcat o singură dată.