Meniu

19 Septembrie, la 21:45. Juve și Milan fac pace la Torino!

După ce cele două formații și-au început campaniile continentale în mod contrastant, Juventus și AC Milan se întâlnesc duminică la Torino, gazdele având mare nevoie de o victorie. Deși moralul lor a fost ridicat de o victorie în Liga Campionilor la mijlocul săptămânii, Juve s-a împotmolit rău în Serie A, în timp ce oaspeții lor zboară cu maximum de puncte din primele trei meciuri.

Convinge victoria cu Malmo?

În ciuda unui start nesigur în Suedia, marți, Juventus a spart în sfârșit ghinionul, câștigând primul meci competitiv al sezonului, cu o victorie în fața lui Malmo.

După ce reușita lui Alex Sandro din prima repriză le-a mai liniștit nervii, bianconerii au continuat să se îndrepte spre un succes cu 3-0 pe Eleda Stadion, în timp ce întineritul Paulo Dybala - numit căpitan în această seară - și Alvaro Morata au ieșit din umbra lui Cristiano Ronaldo, care încă mai persistă asupra echipei lui Max Allegri.

După ce a fost învins pe Stadio Maradona din Napoli cu câteva zile înainte - în urma unei înfrângeri dureroase în fața promovatei Empoli chiar înainte de pauza internațională - presiunea asupra lui Allegri este deja în creștere în timp ce încearcă să demonstreze că al doilea său mandat la club poate emula succesul consistent al primului mandat.

Campioni timp de nouă sezoane consecutive - mai multe petrecute sub conducerea fostului manager al Milanului - înainte de capitularea de anul trecut în fața lui Inter, în acest sezon Juve se clatină din nou și a egalat deja un record nedorit al clubului - numai în sezonul 2015-16 bianconerii nu au fost în stare să câștige nici unul dintre primele trei meciuri de campionat.

În timp ce plecarea lui Ronaldo lasă semne de întrebare asupra atacului, Juventus a primit acum cel puțin un gol în fiecare din ultimele 17 deplasări din Serie A; demonstrând că principala lor zonă de slăbiciune este - aproape de neconceput - în spate.

Cu marele lor parteneriat central-defensiv care se apropie acum de finalul unei cariere strălucitoare petrecute în mare parte în compania celuilalt, iar portarul Wojciech Szczesny suferă o perioadă dezastruoasă între buturi, gazdele ar putea, prin urmare, să fie nevoite să se bazeze pe Dybala și pe Federico Chiesa, din nou în formă - care a fost implicat anterior în șase goluri împotriva Milanului - pentru a obține o victorie atât de necesară.

Milanul a arătat bine pe Anfield

Revenind în stil în Liga Campionilor după o absență de șapte ani, primul meci din istorie al lui Milan pe Anfield s-a încheiat cu o înfrângere, dar le-a oferit lui Stefano Pioli și oamenilor săi un plus de convingere că sunt pe drumul spre un succes susținut, după o perioadă de criză pentru clubul care până acum cucerise totul.

Revenind de la un gol în minus - Mike Maignan a apărat și un penalty executat de Salah - Rossoneri au condus cu 2-1 la pauză, dar au fost învinși în cele din urmă în virtutea golului victorios al lui Jordan Henderson din minutul 69.

Intenționând să construiască o nouă provocare pentru Scudetto după ce încercarea de anul trecut a eșuat în fazele finale, Pioli și-a văzut echipa bucurându-se de o soartă mai bună în campionat până acum - victoria împotriva lui Lazio fiind cel mai recent succes în Serie A.

Deși săptămâna trecută s-au impus cu 2-0 pe San Siro, supremația lor a însemnat că o marjă mai mare de victorie ar fi putut fi obținută cu ușurință cu ceva mai puține ratări la finalizare, în timp ce atacul periculos al lui Lazio a fost anulat pe tot parcursul jocului.

Bineînțeles, liderul lor spiritual Zlatan Ibrahimovic a revenit de pe bancă cu un gol aproape instantaneu, iar fostul atacant al lui Juventus va juca cu siguranță un rol în orice provocare pentru titlu.

Cu toate acestea, talismanul impunător va lipsi duminică seara, așa că va reveni la rolul său de majoretă de lux pe Allianz Stadium, în timp ce Milan va încerca să obțină a treia victorie în ultimele patru meciuri de campionat împotriva bianconerilor - extinzând astfel avansul timpuriu față de aceștia la un remarcabil 11 puncte.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus nu a câștigat în ultimele 3 meciuri de campionat;
  • Milan este neînvinsă în ultimele 8 meciuri de Serie A;
  • În ultimele 5 confruntări directe, Milanul a pierdut o singură dată;
  • Sezonul trecut, Milan a fost cea mai bună echipă în deplasare, cu 16 victorii, un egal și doar două înfrângeri.