Meniu

10 Aprilie. FCSB poate pierde șefia după egalul cu Sepsi

CONTINUĂ FCSB ȘI LA SEPSI SERIA NGG-URILOR?

FCSB își joacă ultima carte din sezonul regular, pe care speră să-l termine în calitatea de lider. Sepsi își ascute și ea dinții pentru un play-off pe care speră să-l termine pe o poziție de cupă europeană, dar evoluțiile covăsnenilor din ultima perioadă sunt modeste, așa că ne așteptăm la un meci destul de sărac în goluri.

De la introducerea sistemului cu play-off și play-out, a existat o regulă nescrisă care nu a fost încălcată până în prezent în precedentele 5 stagiuni: echipa care a terminat sezonul regular pe primul loc a câștigat ulterior și titlu. Aceasta este și miza partidei pe care FCSB o va juca la Sfântu Gheorghe, pe care roș-albaștrii trebuie s-o câștige ca să fie siguri că rămân în frunte la începutul play-off-ului.

Sepsi a jucat la X în 2021

În prima parte a campionatului, Sepsi s-a descurcat de minune. După primele 15 runde, avea 7 victorii și doar două înfrângeri, împotriva Craiovei (0-1) și Academicii Clinceni (0-2 în deplasare). În partea a doua a sezonului, echipa lui Leo Grozavu a intrat într-o oarecare apatie și a început să înșire pe bandă rulantă egalurile. În 2021, din 14 meciuri, 8 au fost terminate la egalitate de trupa din Sfântu Gheorghe, care în rest a obținut doar 3 victorii și a suferit 3 înfrângeri.

Mai grav, acasă nu s-a mai apropiat de victorie din ianuarie, atunci când a învins pe Astra cu 4-1. De atunci, a bifat 4 egaluri și o înfrângere, iar în precedentele 3 jocuri de pe propriul teren a marcat doar o dată, 1-1 cu Gaz Metan. Celelalte două jocuri au fost o înfrângere cu Chindia (0-1) și o remiză albă cu Academica Clinceni (0-0).

Apărarea FCSB-ului e în mare formă

Liderul campionatului vine după o perioadă foarte bună, chiar dacă ultima prestație nu a fost cea mai fericită. Duminica trecută, FCSB a primit vizita Universității Craiova și a avut mare noroc să scape cu un punct după acest meci. Acel 0-0 a fost obținut și grație lui Andrei Vlad, care i-a parat un penalty lui Alexandru Cicâldău, iar portarul roș-albaștrilor a ajuns astfel la 616 de minute fără gol primit în campionat.

În această perioadă, în afara remizei cu Universitatea, FCSB a obținut 5 victorii la zero. Cea mai importantă a fost cea din fața campioanei CFR Cluj, 3-0, dar și cele contra Botoșaniului (2-0 în deplasare) sau Chindiei (1-0) sunt rezultate notabile. Una peste alta, FCSB a ajuns la 10 NGG-uri consecutive, iar în deplasare are 6 astfel de rezultate la rând, singura excepție din 2021 fiind chiar primul meci, cel disputat pe terenul Viitorului (2-2).

Pentru că forma o avantajează vizibil pe FCSB, iar apărarea acesteia este în formă, ne așteptăm ca liderul să nu ia gol de la Sepsi. Totuși, pentru că nici ofensiva roș-albaștrilor nu a impresionat în ultima vreme, ne punem la adăpost și mizăm pe NGG. Cota, în jur de 1.70, este îndeajuns de bună în contextul statistic prezentat.

PUNCTE CHEIE:

  • FCSB are o serie de 10 NGG-uri consecutive, 6 dintre acestea fiind victorii. Golaverajul în această perioadă este 9-3;
  • Roș-albaștrii nu au primit gol în precedentele 6 jocuri, 5 dintre care sunt victorii. În acest timp, au strâns un golaveraj de 8-0;
  • Liderul din Liga 1 a bifat câștigător pariul NGG în toate cele 8 deplasări efectuate la echipele din Top 10. Dintre acestea, 6 sunt victorii fără gol primit;
  • FCSB este echipa din Liga 1 cu cel mai mic procent al GG-urilor: 31%. În deplasare, acesta este chiar mai mic: 29%;
  • Sepsi a bifat două NGG-uri în precedentele 3 partide jucate pe propriul teren;
  • Echipa din Sfântu Gheorghe nu a marcat în 4 din cele 5 jocuri pe care le-a disputat în acest sezon contra echipelor aflate în Top 3. Două dintre acestea sunt înfrângeri, ambele acasă;
  • Ultimele două deplasări pe care FCSB le-a efectuat la Sfântu Gheorghe s-au terminat fără gol primit pentru oaspeți. Una dintre acestea a fost o victorie cu 1-0, cealaltă un egal: 0-0.