Meniu

27 Mai, la 17:30. Face spectacol Botoșani la Sepsi?

Sepsi – FC Botoșani este ultimul meci pe care play-off-ul Ligii 1 ni-l oferă în acest sezon și pune față în față două echipe care și-au confirmat statutul, dar nici nu și-au depășit condiția. Fără vreo mare motivație la mijloc, această partidă se anunță a fi mai mult una de vacanță din care golurile nu au cum să lipsească.

CFR Cluj a omorât campionatul fără să practice un joc spectaculos sau convingător, în timp ce FCSB și-a confirmat statutul de etern loser al Ligii 1. În același timp, Universitatea Craiova a transpirat puțin pentru poziția a treia în clasament, dar a reușit și ea să-și păstreze locul de pe podiumul fotbalului românesc. Așa s-a făcut că celelalte 3 participante în play-off au fost nevoite să se mulțumească cu firimiturile și cu bucuria că sunt, totuși, în elita sportivă a Ligii 1.

Sepsi a fost la un pas de Europa

Dintre cele 3 în cauză, cel mai mult a impresionat, probabil, Sepsi, care a fost la un pas să producă surpriză și să o întreacă pe Craiova în clasament. Echipa pregătită de Leo Grozavu a jucat chiar grozav pe alocuri și a avut o serie excelentă la mijlocul play-off-ului.

Într-un interval de 5 meciuri, trupa din Sfântu Gheorghe a pierdut o singură dată, culmea, chiar la Botoșani (1-2). În schimb, a obținut 4 victorii excelente, inclusiv cu Universitatea Craiova (2-0), FCSB (2-1) și CFR Cluj (1-0). Mai mult, la returul cu echipa lui Gigi Becali a reușit să conducă cu 2-0 până spre finalul meciului, dar nu a reușit să conserve avantajul și a fost egalată de roș-albaștri cu două goluri marcate în ultimele 10 minute.

Botoșani e rampa de lansare perfectă

La Botoșani, lucrurile stau ușor altfel. Dacă Sepsi pare într-o continuă evoluție și pare să funcționeze pe baza unui proiect pe termen mediu și lung, la trupa moldavă lucrurile se întâmplă mult mai rapid. Condusă de cuplul Valeriu Iftime – Marius Croitoru, Botoșani a devenit mai mult o făuritoare de fotbaliști, mărturie stând numărul mare de jucători care s-au afirmat în culorile roș-albastru ale echipei din nordul țării.

În acest sezon, tocmai cu o parte dintre aceștia a avut probleme și Croitoru. Golgheterul Keita a plecat cu două săptămâni înainte de finalul sezonului tocmai pentru că era pe final de contract, iar ofertele îi luaseră mintea de la fotbal, iar Rodriguez sau Ashkovski și-au finalizat și ei înțelegerile cu Botoșaniul. Chindriș așteaptă să plece și el, iar Meleke este pe lista celor de la FCSB. În acest context, rezultatele echipei din Moldova au fost oscilante, iar poziția de la coada play-off-ului cumva meritată.

Totuși, meciul de la Sfântu Gheorghe este unul care pune față în față echipe ce favorizează jocul deschis, iar aerul de vacanță sigur va aduce și goluri. Din acest motiv, cota de 1.90 pentru GG este una excelentă, acesta fiind și pronosticul nostru pentru acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • În perioada recentă, meciurile celor de la Botoșani s-au terminat mai mereu cu ambele formații printre marcatoare. Acest lucru s-a întâmplat în 8 din ultimele 10 meciuri;
  • În acest sezon, o bună parte din partidele pe care Botoșani le-a disputat contra echipelor din play-off s-au sfârșit cu pariul GG câștigător, lucru care s-a întâmplat în 13 din 19 jocuri;
  • Dintre echipele din Liga 1, Botoșani este cea care a produs cele mai mai multe GG-uri în meciurile din deplasare, mai exact în 79% dintre acestea;
  • În ultima vreme, Sepsi nu prea a mai reușit să țină poarta închisă acasă. Doar două meciuri din ultimele astfel 7 de partide s-au finalizat fără gol în poarta covăsnenilor;
  • Sepsi a înscris în fiecare din ultimele 7 meciuri de campionat, perioadă în care a contabilizat 10 goluri;
  • În acest sezon, toate celelalte 3 confruntări directe s-au sfârșit cu pariul GG câștigător.