Meniu

SEVILLA, PRESTAȚIE RUȘINOASĂ CU CITY

Ultima din lunga serie de încercări ale lui Manchester City pentru a obține gloria în Liga Campionilor începe marți, când Sevilla, una din echipele de top ale Spaniei, primește campioana din Premier League pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, în prima rundă din Grupa G.

Cetățenii au fost eliminați în semifinale de Real Madrid anul trecut, în timp ce Los Palanganas au fost eliminați încă din faza grupelor înainte de a lupta, tot fără succes, în play-off-ul Europa League.


DEBUT RATAT PENTRU SEVILLA

Înainte de sezonul 2021-22, Sevilla depășise la ultimele două prezențe grupele Ligii Campionilor - deși cu succese limitate în fazele eliminatorii (totuși, a fost foarte greu eliminată de Bayern, respectiv Borussia Dortmund) -, dar echipa lui Julen Lopetegui nu a putut termina decât pe locul trei, în spatele lui Lille și Red Bull Salzburg, în sezonul trecut.

Nici succesele anterioare în turneul secundar al Europei nu au mai contat, Sevilla pierzând în fața lui West Ham United în 16-imile de finală ale Europa League, dar un loc patru în La Liga le-a oferit celor de la Palangana o nouă șansă de a-și testa valoarea în primul eșalon continental.

Totuși, destrămarea parteneriatului defensiv Jules Kounde - Diego Carlos a lăsat semne adânci asupra echipei Sevillei, iar Lopetegui și-a condus echipa spre un singur punct în primele patru meciuri din La Liga, ceea ce a dus-o pe locul 17 în clasamentul primei ligi spaniole.

Vizita unei Barcelona dezlănțuite nu putea să se termine decât într-un singur fel, deoarece Eric Garcia, Raphinha și Robert Lewandowski au propulsat-o pe Blaugrana către un succes cu 3-0 pe Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, lăsând Sevilla încă în așteptarea primei victorii din noul sezon.

Fanii formației gazdă se pot consola cu faptul că echipa lor este neînvinsă în ultimele șase meciuri din prima rundă a fazei grupelor Ligii Campionilor - totuși, au remizat în fiecare dintre ultimele patru meciuri - iar un punct împotriva lui Man City ar fi sărbătorit ca o victorie.

CITY A MAI CEDAT DOUĂ PUNCTE

Nu a fost să fie a treia triplă succesivă pentru Erling Braut Haaland în weekend și, chiar dacă norvegianul a ajuns la 10 goluri în Premier League în acest start sezon pe Villa Park, Man City a pierdut încă două puncte în lupta pentru apărarea titlului.

Lui Haaland i-a fost la îndemână să trimită în plasă centrarea precisă a lui Kevin De Bruyne la bara din spate pentru a deschide scorul în actul secund, dar fulgerul lui Leon Bailey a restabilit egalitatea pentru Villa, căreia i-a fost refuzat în mod incorect un al doilea gol, pentru offside, când Philippe Coutinho a tras în poartă.

Victoria lui United în fața liderului Arsenal și un nou egal al marii rivale, Liverpool, au făcut ca remiza să nu cântărească atât de greu.

Geniul lui Karim Benzema, îndemânarea lui Vinicius Junior și impactul rezervei Rodrygo au contribuit la victoria uluitoare a lui Real Madrid cu 6-5 la general în fața lui City în semifinalele Ligii Campionilor de anul trecut, dar clubul din Manchester nu a fost niciodată eliminat din faza grupelor sub comanda lui Guardiola iar Sevilla nu are jucători de talia celor enumerați mai sus, capabili să facă diferența contra gigantului englez.

Manchester City a câștigat 5-2 în două meciuri când a întâlnit-o prima dată pe Sevilla în competiție în faza grupelor 2015-16, iar dacă echipa locală nu se temea deja suficient de mult de un Haaland în formă, jucătorul de 22 ani a marcat patru goluri în două meciuri pentru Borussia Dortmund împotriva Los Palanganas în 2020-21.

Dată fiind ecuația acestui meci, mizăm clar pe o victorie a oaspeților, la o cotă de 1.40.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla are un start rușinos de campionat, cu 3 înfrângeri și un singur egal. Echipa a arătat îngrijorător în ultimul meci, 0-3 cu Barcelona, la fel ca și în finala Emirates Cup, 0-6 cu Arsenal sau în amicalul pierdut 0-1 cu Leicester, echipă aflată acum la coada clasamentului în Premier League;
  • Sevilla a avut un parcurs european modest și în sezonul trecut - doar locul 3 în Ligă într-o grupă cu RB Salzburg, Lille și Wolfsburg, urmată de o eliminare din Europa League în fața altei formații britanice, West Ham;
  • City este pe locul secund în campionat, cu 4 victorii și două remize în primele 6 etape;
  • Cu 20 de goluri marcate în cele 6 runde, Man. City este o adevărată mașinărie ofensivă.