Meniu

CÂȘTIGĂM CU BOSNIA, DAR TOT RETROGRADĂM

Chiar dacă au dominat partida din Finlanda, Tricolorii nu au reușit să obțină decât o remiză, rezultat ce i-a menținut pe ultimul loc în grupă. Acum elevii lui Iordănescu au nevoie de un rezultat mai bun decât al nordicilor pentru a evita ultima poziție într-o grupă ce se anunța facilă.

În această seară, de la ora 21:45, primim vizita câștigătorilor grupei, formație care are 4 victorii și două remize în ultimele 6 partide dar care nici nu s-a impus în ultimele 4 deplasări.

JOCUL CU FINLANDA NE DĂ SPERANȚE

Cu o defensivă din nou aeriană, România a reușit să țină mingea departe de propriul careu în întreaga repriză secundă, când finlandezii nu au reușit să expedieze nici un șut pe spațiul porții apărate de Ionuț Radu. Din păcate, singurul șut expediat în prima repriză a fost suficient pentru a-i aduce pe noridici în avantaj iar toate eforturile ofensive ale elevilor lui Iordănescu s-au materializat într-un singur gol.

Această remiză a adus doar al patrulea punct al tricolorilor, care și-au asigurat anterior singurele 3 puncte tot contra Finlandei.

Dincolo de capitularea din Giulești din cele 20 de minute contra Muntenegrului, naționala a arătat însă că poate ține pasul cu acești adversari, astfel că măcar o remiză contra unui adversar dezinteresat de joc nu este deloc exclusă.


BOSNIA A FOST REVELAȚIA GRUPEI

Bosnia-Herțegovina s-a prezentat la ultima ediție a acestui turneu cu doar trei victorii de la revenirea fotbalului după începutul pandemiei de coronavirus, cea mai notabilă victorie fiind obținută în Kazahstan.

Cu toate acestea, echipa lui Ivaylo Petev a fost de departe cea mai bună echipă din Grupa 3 a Ligii B, obținând maximum de puncte în meciurile de acasă și evitând înfrângerea în deplasare.

Într-o altă grupă, dragonii ar mai fi avut nevoie de un rezultat pentru a trece în Liga A, dar sunt deja cu patru puncte peste Muntenegru, cu un meci rămas de disputat.

Rezultatul cheie a venit vineri seara, când Ermedin Demirovic a marcat primul gol din cariera sa internațională pentru a asigura o victorie cu 1-0 în fața echipei de pe locul doi.

Deși Bosnia-Herțegovina mizează puțin pe această dispută, Petev va dori să își extindă la șapte meciuri seria de meciuri fără înfrângere în toate competițiile și să continue să acumuleze puncte în clasamentul mondial, pe care le-a pierdut în ultimii ani.

Totuși, mizăm pe minim o remiză a tricolorilor, pentru care avem o cotă de 1.40.

PUNCTE CHEIE:

  • România are o singură înfrângere în ultimele 5 partide oficiale disputate acasă;
  • Jocul Tricolorilor din partida cu Finlanda a fost unul bun, care lasă speranța unui rezultat pozitiv;
  • Naționala are nevoie de puncte pentru a evita ultimul loc, în timp ce Bosnia joacă fără nici o miză, fiind sigură de prima poziție și implicit calificare;
  • Bosnia nu are victorie în ultimele 4 deplasări și a izbutit un singur succes în ultimele 11 meciuri departe de casă.