Meniu

SCHIMBAREA LA FAȚĂ: LIGA 1 DEVINE SUPERLIGA

Parcă nici nu s-a încheiat bine ultimul sezon fotbalistic că deja o nouă ediție a celei mai importante competiții românești bate la ușă: pe 15 iulie avem start în SUPERLIGA, noul nume al Ligii 1. Iar tot din acest sezon partenerul principal devine Superbet (DETALII AICI), care anunță și mai multe surprize pentru microbiști și pariori, după ce sezonul trecut a oferit etapă de etapă promoția 21+22 (pentru 21 de lei pariați în cursul unei etape primeai un bonus de 22 lei).

Dacă sistemul de desfășurare rămâne același (16 echipe ce vor disputa un sezon regulat de 30 de echipe, urmând ca primele 6 clasate să joace în play-off pentru stabilirea campioanei iar ultimele 10 să lupte în play-out pentru evitarea retrogradării), din acest sezon vom avea implementat sistemul VAR. Sperăm ca această noutate să pună capăt, sau măcar să mai reducă, greșelile de arbitraj care au umbrit atât de multe meciuri în ultimele sezoane. Mingea oficială va fi și ea una nouă, inspirată din noul logo al competiției.

În ceea ce privește echipele, avem un prim sezon fără Dinamo pe prima scenă a fotbalului autohton, după retrogradarea istorică din iunie. În schimb, Petrolul și U Cluj, echipe de tradiție ale României, revin în elita sportului rege. Iar dacă momentan nu se anunță mari probleme financiare (așa cum a fost cazul în sezonul trecut cu Acad. Clinceni, Dinamo și Gaz Metan), știm că o parte din echipe nu vor evolua pe propriul teren în prima parte a sezonului.

SuperLiga 1 echipe participante 2022/ 2023

Cu un nou investitor, Dan Șucu, Rapidul țintește sus în acest sezon, dar va avea de rezistat unui start de sezon foarte dificil, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova în chiar primele 3 etape. Astfel avem și primul derby pe noul Giulești, Rapid - FCSB, care se va juca pe 24 iulie și care promite de acum o atmosferă incendiară. Superbet cotează cu 25 ca echipă pregătită de Adrian Mutu să se impună în primul sezon al Superligii.

CFR-ul rămâne principala favorită la titlu, cotată de Superbet cu 2,3. Nici FCSB-ul nu este departe, cu 3,2, dar parcă echipei lui Toni Petrea continuă să îi lipsească profesionalismul pentru a duce întreg războiul numit campionat. Lista completă a cotelor pentru câștigarea titlului o puteți consulta AICI.

Interesante sunt și pariurile oferite de Superbet pe golurile marcate de principalii atacanți din Superliga. De exemplu, Florin Tănase are o cotă de 1,85 să reușească un nou sezon cu minim 20 de goluri (după ce în precedentele două a reușit să își treacă numele pe tabela marcatorilor de 20, respectiv 24 de ori). Koljic, care a încheiat un sezon modest, cu doar 5 reușite în 32 de apariții, are o cotă de 1,85 să reușească cel mult 9 goluri în noul sezon. Tot o cotă interesantă avem și în cazul lui Jefte, proaspăt transferat de la Farul la CFR, care primește tot o cotă de 1,85 să puncteze de minim 15 ori după 16 reușite în sezonul trecut sub comanda lui Gheorghe Hagi.

Tot pe goluri putem paria, de exemplu, că vom vedea cel mult 690 de reușite în tot sezonul (315 meciuri) și ne vom multiplica banii de 2,55 ori dacă acest lucru se întâmplă. Dar pentru lista completă, cel mai simplu verificați AICI toate propunerile celor de la Superbet.

Cum însă mai e puțin până la startul primei etape, să facem o trecere rapidă în revistă a duelurilor ce vor marca debutul SUPERLIGII.

Balul va fi deschis cu duelul dintre Hermannstadt și CS Mioveni,. Ambele echipe practică un fotbal închis, care împreună cu căldura de la ora de desfășurare a meciului (18:30) ar trebui să ne aducă o partidă săracă în goluri. Selecția noastră este NGG pentru care Superbet ne oferă o cotă de 1,65. Prima zi de Superligă se va încheia cu duelul dintre Univ. Craiova și Sepsi. Sepsi are 4 victorii și o remiză în ultimele 4 directe, iar pariul X2&0-4 goluri, la o cotă de 1,8, pare o alegere interesantă pentru acest duel.

A doua zi debutează cu meciul dintre FC Argeș și UTA, duel în care mizăm că gazdele vor termina neînvinse (cotă 1,4). Tot sâmbătă avem și primul duel din SUPERLIGA: CFR-ul primește vizita Rapidului. Cota de 1,87 atribuită campioanei pentru un nou succes este mai mult decât motivantă.

Farul deschide ziua de duminică în compania celor de la U Craiova 1948. Spectacolul din ultima confruntare directă și cota de 2,3 sunt argumente suficiente să mizăm pe faptul că ambele echipe vor marca. Nou promovata U Cluj va avea viață grea pe terenul FCSB-ului, mai ales prin prisma jocului arătat de cele două în amicale. Ne asumăm aici riscul ca FCSB să câștige la măcar două goluri diferență pentru o cotă de 2,2.

Etapa se încheie cu duelurile dintre Botoșani și Chindia, respectiv Petrolul cu Voluntari. Pariurile vor fi opuse aici: la primul duel mizăm pe goluri la ambele porți, pentru o cotă de 2.3, în timp ce la al doilea vedem goluri la cel mult o poartă pentru o cotă de 1,7.

Vă invităm să analizați cu atenție cotele pregătite de Superbet, pentru că pe fiecare meci aveți sute de opțiuni din care să alegeți!


Așadar, să sperăm că schimbarea noului sezon va aduce mai mult spectacol și mai multă corectitudine, iar pentru pariori mai multe bilete înverzite!