Meniu

Sassuolo – Benevento

ÎȘI RESUSCITEAZĂ REVELAȚIA SASSUOLO TRASEUL DE ACASĂ?

Printre sumedenia de pretendente la titlu din acest sezon al Serie A, Sassuolo și-a făcut loc și a stricat câteva calcule în startul stagiunii. Echipa lui De Zerbi a cam uitat să marcheze în ultima vreme totuși, însă în fața lui Benevento e cam greu să reziști tentației, tocmai de aceea vineri pariem pe gazde.

Juventus, Inter, Napoli, Roma, Atalanta, AC Milan, Lazio sunt cele șapte echipe care an de an în perioada recentă și-au depus candidatura pentru Il Scudetto sau măcar la un loc aproape de vârf, pentru a-și garanta participarea în cupele europene. Anul acesta, în zona exclusivistă a Serie A a apărut și o intrusă, Sassuolo, care reușit să ia pe toată lumea prin surprindere grație fotbalului pe care-l practică.

Ex-clujeanul De Zerbi vrea tiki-taka

Rezultatele pe care relevația sfârșitului de 2020 din Italia le-a reușit până acum nu sunt deloc întâmplătoare pentru cei care au urmărit câteva din partidele negru-verzilor. Antrenați de Roberto De Zerbi, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, Chiricheș și colegii lui au impresionat prin fotbalul așezat, organizat, bazat pe posesie pe care-l practică.

Până acum, Sassuolo are jucătorii cu cele mai multe pase din Serie A, Manuel Locatelli (883) și Gian Marco Ferrari (773), iar în meciurile cu echipele importante au dominat tot timpul la capitolul posesie. 65% în prima etapă cu Cagliari (1-1), 56% în deplasarea de la Napoli (2-0), 61% chiar și la înfrângerea cu Inter (0-3) și 53% în ultima rundă cu AS Roma (0-0) sunt doar câteva dintre exemplele unui sezon în care doar Verona a reușit să țină mingea mai mult în fața lui Sassuolo (51% față de 49%).

Benevento are apărare de retrogradare

Nou-promovata Benevento vine pe Stadio Citta del Tricolore cu una dintre cele mai slabe apărări din întreg campionatul. Galben-roșii au primit până acum 21 de goluri în cele zece etape și, din cele 20 de echipe ale Serie A, doar Crotone și Torino stau mai rău (câte 24).

Antrenată de Filippo Inzaghi, echipa din vecinătatea orașului Napoli și-a depășit totuși condiția în primul sfert de campionat. În primele trei runde a obținut victorii importante, 3-2 la Sampdoria și 1-0 cu Bologna, iar acum, în ultima perioadă, și-a revenit după o serie de cinci înfrângeri consecutive și a obținut încă două egaluri (1-1 cu Juventus și 0-0 cu Parma) și o victorie (1-0 cu Fiorentina).

Forma are și ea un cuvânt de spus și Benevento e clar că vine cu ceva încredere la Sassuolo, dar e greu de crezut că oaspeții vor putea face o minune vineri seara. Tocmai de aceea, ne așteptăm ca echipa lui Chiricheș (care va lipsi, accidentat fiind) să își revină în meciurile de pe teren propriu, acolo unde are doar o victorie în cinci meciuri, și să probeze jocul superior cu o victorie.

PUNCTE CHEIE:

  • Sassuolo nu a primit gol în patru din precedentele cinci partide pe care le-au disputat în campionat, performanță pentru care avuseseră nevoie de 28 de meciuri înainte ca s-o atingă;
  • Gazdele au o singură înfrângere în actuala stagiune, 0-3 cu Inter, în timp ce Benevento a fost înfrântă de cinci ori;
  • În precedentele două întâlniri din Serie A, Sassuolo a învins o dată, iar cealaltă întâlnire s-a terminat la egalitate (golaveraj 4-3);
  • Benevento are o singură victorie și două egaluri în ultimele șapte etape ale Serie A, dar acestea au venit chiar în ultimele trei runde;
  • Oaspeții au primit zece goluri în cele cinci partide jucate pe teren străin în acest sezon.