Meniu

FRANKFURT TRECE ÎN OPTIMILE LIGII

Sporting și Frankfurt luptă marți seară, la Lisabona, pentru un loc în optimile Ligii Campionilor. Cele două împart locurile 2 și 3 la egalitate de puncte, 7, și au câte un punct peste Marseille și un punct mai puțin decât liderul Tottenham. În funcție de rezultatul partidei din Franța, am putea avea chiar egalitate în 3 pentru un loc în optimi, astfel că cele două partide se anuță extrem de atractive. Echipa germană pare că este într-o formă mai bună și poate profita de jocul mult sub așteptări al lui Sporting.

SPORTING, REMIZĂ IMPORTANTĂ CU TOTTENHAM

După ce a reușit să pună tot felul de probleme fostului său club la Lisabona cu câteva săptămâni înainte, Marcus Edwards, fosta speranță a celor de la Tottenham , a revenit în nordul Londrei în forță pentru a-și aduce echipa în avantaj în prima repriză săptămâna trecută, dar în cele din urmă tehnologia, și nu jucătorul de 23 de ani, a fost salvatorul lui Sporting, prin golul anulat gazdelor în finalul partidei.

O Tottenham parcă abia trezită s-a îmbunătățit în repriza a doua și a egalat prin Rodrigo Bentancur, înainte ca Harry Kane să creadă că a securizat victoria Leilor cu ultimul șut al meciului, dar VAR a venit în ajutorul lui Sporting, căpitanul englez fiind considerat în poziție de offside, iar echipa portugheză s-a întors cu un punct de la Londra.

Echipa lui Amorim rămâne la un punct în spatele lui Tottenham în clasament, dar indiferent de ce se va întâmpla în confruntarea dintre Tottenham și Marseille, Sporting va fi în optimi dacă va lua cel puțin un punct din meciul de marți - iar recordul lor superior în confruntările directe cu Tottenham și Frankfurt va intra în joc dacă toate cele trei echipe vor termina cu opt puncte.

Amorim a supervizat o înfrângere șocantă cu 1-0 la Arouca în weekend - a treia înfrângere într-o serie dezastruoasă care a făcut ca Leii să câștige doar unul din ultimele șase meciuri în toate competițiile - dar schimbările au fost numeroase cu gândul la Liga Campionilor.

Absențele din defensivă au contribuit în mare măsură la seria de nouă meciuri ale gazdelor fără o foaie curată în toate competițiile, iar Sporting se îndreaptă spre confruntarea de marți după ce nu a reușit să câștige niciunul dintre ultimele trei meciuri din Liga Campionilor - datorită, în mare parte, absenței disciplinei în cele două înfrângeri cu Marseille, primind trei cartonașe roșii în timpul acelor două meciuri.

FRANKFURT ÎȘI JOACĂ ULTIMA ȘANSĂ

Conștientă că o înfrângere ar fi însemnat sfârșitul șanselor de a se califica pentru prima dată în optimile Ligii Campionilor, Frankfurt a făcut totul pentru a se impune cu 2-1 după o primă repriză frenetică în fața lui Marseille și pentru a-și păstra visul continental pentru cel puțin încă un meci.

Randal Kolo Muani și Daichi Kamada au marcat de fiecare dată, iar Matteo Guendouzi a egalat, într-o victorie extrem de importantă, 2-1, pentru campionii din Europa League, care, în mod remarcabil, pot termina încă pe primul loc în grupă dacă și jocul rezultatelor le este favorabil (ei câștigă iar Tottenham nu se impune în Franța).

În același timp, Die Adler poate avansa în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor doar cu o victorie pe Estadio Jose Alvalade, dar chiar dacă pierde, premiul de consolare al Europa League va fi al lor dacă Marseille nu reușește să se impună în fața lui Tottenham.

La fel cum a fost posibil să se întâmple și în cazul celui mai recent meci intern al lui Sporting, este posibil ca Liga Campionilor să fi fost gândul principal al elevilor lui Glasner în înfrângerea cu 2-1 în fața Borussiei Dortmund în meciul de sâmbătă din Bundesliga, care a pus capăt seriei de patru victorii în toate turneele, dar a marcat al șaselea meci la rând cu cel puțin un gol pentru Frankfurt.

Pentru a pecetlui calificarea în optimile Ligii Campionilor, Frankfurt trebuie să câștige două meciuri consecutive în competiția de top a Europei pentru a doua oară în istoria sa - a făcut acest lucru și în Cupa Europei 1959-60 - dar Sporting a plecat de pe Deutsche Bank Park cu o victorie cu 3-0 în septembrie și cu greu va fi într-o dispoziție caritabilă în această săptămână.

Totuși, profitând de forma nefastă a lusitanilor, mizăm pe o victorie a oaspeților, mai ales că avem o generoasă cotă de 3.00.

PUNCTE CHEIE:

  • Sporting a ajuns la 5 înfrângeri în ultimele 9 meciuri, unele dintre ele contra unor formații precum Varzim, Arouca sau Boavista;
  • Din ultimele 3 partide de Ligă Sporting a mai obținut un singur punct, un egal destul de norocos contra lui Tottenham, în timp ce nu a avut replică în dubla cu Marseille;
  • Sporting a ajuns la 9 meciuri consecutive în care a primit gol;
  • Frankfurt are 4 victorii în ultimele 5 meciuri iar în weekend a fost extrem de ghinionistă contra lui Dortmund, care a câștigat grație singurelor două șuturi cadrate;
  • Chiar dacă are și o înfrângere, Frankfurt a arătat bine în ultimele 4 meciuri de Ligă, din care a strâns 7 puncte.