Meniu

Royal Antwerp – Tottenham Hotspur

Reușesc belgienii să marcheze și în poarta echipei lui Mourinho?

Tottenham Hotspur și-a revenit după începutul puțin mai delicat. Englezii revin în Europa League contra belgienilor de la Antwerp, care au o serie excelentă de victorii, mare parte grație ofensivei. Ne așteptăm ca și joi seara aceasta să fie la înălțime și să găsim ambele echipei pe tabela de marcaj, pentru că englezii sigur vor marca.

Stilul pe care Jose Mourinho încearcă să-l imprime echipei lui Harry Kane și Greth Bale începe să dea roade. Portughezul, care ne obișnuise cu jocuri sărace în privința spectacolului, s-a adaptat din mers materialului pe care îl are la dispoziție și a transformat. Trupa lui Tottenham într-una din cele mai explozive din Anglia.

Antwerp e lider în Belgia

În actualul sezon, englezii au ratat întâlnirea cu golul doar într-o partidă, prima etapă din Premier League cu Everton (0-1), în rest, au înscris de fiecare dată. Au inclusiv trei jocuri în care au marcat de minimum cinci ori, una din aceste ocazii fiind vizita pe Old Trafford, acolo unde au umilit-o pe Manchester United cu 6-1.

În campionat, Tottenham e pe locul 5, la două puncte în spatele liderilor Everton și Liverpool, în timp ce în Europa League au câștigat lejer meciul din prima etapă, cu LASK, 3-0.

Acum, trupa lui Mourinho se deplasează pe terenul lui Royal Antwerp, liderul surpriză din Belgia. Flamanzii au renunțat la stilul economicos impus în sezoanele trecute de Loți Boloni și joacă mai totul pe cartea atacului. Această schimbare de strategie se pare că a prins, deoarece gazdele de joi seara nu au mai pierdut de opt partide, în acest interval înregistrând un singur egal.

În prima etapă a grupelor Europa League, Antwerp s-a deplasat în Bulgaria pentru duelul cu Ludogorets, iar rezultatul a fost unul care a bifat toate căsuțele: ambele marchează, GG3+, dar și victoria oaspeților.

La același lucru ne așteptăm și astăzi, cu amendamentul că favoriți sunt tot oaspeții, adică Tottenham. Oricum, e destul de clar că și belgienii au mari șanse să înscrie în poarta lui Hugo Lloris, căpitanul englezilor.

KEY POINTS:

  • Antwerp e neînvinsă de șapte partide, din care a câștigat șase, inclusiv pe cele mai recente cinci. În acest interval, toate meciurile s-au terminat GG3+
  • Belgienii au strâns un golaveraj de 20-10 în ultimele șapte partide, adică o medie de 4,2 reușite pe joc, și au reușit să înscrie de minimum două ori de fiecare dată
  • Tottenham a înscris în ultimele zece partide oficiale ale sezonului și are un total de 32 de goluri înscrise în acest interval, adică 3,2 pe meci
  • Opt din precedentele zece jocuri ale echipei lui Mourinho s-au terminat GG (din acestea, șase au fost GG3+, iar cinci dintre ele chiar GG4+ (golaveraj 32-12 și o medie de 4,4 goluri pe meci)