Meniu

Royal Antwerp – K Beerschot VA

Mai poate pune gaz pe focul deja aprins ideea de derby local?

Belgia ne oferă în acest weekend un meci care se anunță extrem, extrem de spectaculos. Antwerp și Beerschot, vecine în cel mai mare oraș flamand, au un istoric recent care abundă de goluri. La același lucru ne așteptăm și de la întâlnirea de duminică, ba chiar există șanse să putem bifa un pariu mai rar: GG4+.

Antwerp este poate puțin obosită după deplasarea din Bulgaria de joi, acolo unde a întâlnit-o pe Lodogorets Razgrad în primul meci din grupele Europa League. Victoria cu bulgarii (2-1) a fost a patra consecutivă pentru fosta formație a lui Ladislau Boloni, astfel că derby-ul local cu Beerschot îi găsește cu moralul sus pe cei de la Royal.

Regina golurilor din Belgia

Oaspeții de duminică sunt, în teorie, o echipă proaspăt apărută pe firmamentul fotbalului belgian. Totuși este și una dintre cele mai populare, pentru că fanii defunctei Beerschot AC, desființată în 2013, au trecut în tribunele actualei echipe după ce aceasta și-a schimbat numele pentru a-i atrage.

La primul sezon în prima ligă, Beerschot a devenit una dintre cele mai vizionate echipe ale campionatului. Meciurile violeților vin, aproape fără excepție, cu o ploaie de goluri. Din cele nouă apariții în această stagiune, doar o dată s-a întâmplat ca un meci al lui Beerschot să se termine cu mai puțin de trei goluri (victoria cu 1-0 de pe terenul campioanei FC Brugge din etapa a treia). În rest, opt partide care au bifat pariul “peste 2,5 goluri”, dintre care în șapte au marcat ambele echipe.

În total, meciurile lui Beerschot au produs 42 de goluri până la momentul actual, cele mai multe din Belgia, cu 12 mai multe decât cele ale adversarei de vineri. Chiar dacă golaverajul oaspeților este de 22-20, aceștia au reușit să câștige șase meciuri și nu au terminat nici măcar o dată la egalitate, iar cele 18 puncte acumulate îi așază pe locul 3.

De partea cealaltă, Royal Antwerp are un golaveraj mai așezat, 18-12, dar la nivel de puncte stă puțin mai prost ca rivalii locali. Cu cinci victorii și două egaluri, gazdele de duminică sunt pe poziția a 5-a în clasament, cu 17 puncte.

Înaintea partidei de duminică, am putea spune totuși că Royal este favorita. Are patru victorii la rând și cinci din ultimele șase meciuri, iar Beerschot a pierdut ultimele două deplasări. Dar de ce am strica un meci care practic garantează golurile doar ca să ghicim rezultatul final?

KEY POINTS:

  • Ultimele șase meciuri disputate de gazde s-au terminat GG3+, primele cinci fiind chiar GG4+ (golaveraj 17-8 în acest interval și o medie de 4,1 goluri pe joc)
  • Antwerp e neînvinsă de șase partide și le-a câștigat pe cele mai recente patru
  • Gazdele au înscris în precedentele nouă meciuri disputate acasă, opt dintre acestea găsind și oaspeții pe tabela de marcaj
  • Beerschot a pierdut ultimele două jocuri disputate în deplasare, dar le-a câștigat pe primele două ale sezonului jucate pe teren străin (a marcat în fiecare; golaveraj 5-9)
  • Precedentele cinci jocuri disputate de oaspeți s-au terminat GG4+! În acest interval, golaverajul violeților este de 16-15, adică o medie de 6,2 goluri pe meci!