Meniu

Rijeka – Real Sociedad

Cifrele croaților arată bine, dar cât vor conta ele în fața unei forțe precum Sociedad?

Rijeka revine după trei ani în grupele Europa League, dar în prima etapă a acestei ediții au o misiune extrem de dificilă. În vizită vine Real Sociedad, o trupă mult superioară croaților la aproape toate capitolele. Spaniolii pornesc categoric drept favoriți, dar să vedem cât de greu le va fi pe teren advers.

Sociedad este și ea tot la trei ani de la cea mai recentă participare în competiția de rang doi din Europa. Bascii au ocupat locul 6 în ediția recent încheiată a La Liga, astfel că nu au fost nevoiți să treacă prin purgatoriul preliminariilor și s-a putut concentra doar pe campionat.

Egalii lui Real, scoruri de forfait în ultimele etape

După un egal pe terenul lui Valladolid, Real Sociedad a întâlnit acasă Realul mai cunoscut și mai campion. Echipa lui Zidane nu a reușit însă să spargă cifrul porții lui Remiro chiar dacă au dominat destul de clar. Situația s-a mai repetat de trei ori în următoarele etape, de fiecare dacă Sociedad reușind să câștige cu 3-0: acasă cu Getafe și în deplasările de la Elche și Betis.

Singurul pas greșit făcut de oaspeții de joi a fost acasă, contra Valenciei (0-1). Într-un meci pe care l-au controlat cu destulă autoritate (65% - 35% în privința posesiei și 11-9 la șuturi), bascii au fost trădați de eficacitatea din ultimii 30 de metri (doar trei șuturi au fost cadrate, față de cinci ale adversarilor).

Rijeka are un traseu îndoielnic

Pentru fosta campioană a Croației, acest sezon a adus rezultate care pot fi înșelătoare. Pe lângă cele două înfrângeri (0-1 la Lokomotiv Zagreb și 0-3 la Osijek), Rijeka are câteva succese la limite împotriva unor adversari modești, Istra și Varazdin (2-1 cu fiecare).

În Europa League, s-au calificat în grupe după ce au trecut de ucrainenii anonimi de la Kolos Kovalivka. Victoria a fost smulsă în prelungiri, după ce la finalul celor 90 de minute scorul era 0-0. În turul decisiv, au învins la Copenhaga cu 1-0, grație unui autogol reușit de gazde în minutul 20 care nu au mai reușit să se calibreze ulterior, în ciuda dominației covârșitoare.

Acestea sunt ingrediente care dau câteva indicii despre numele favoritei. Noi așteptăm și un meci cu goluri de ambele părți, mai ales că ambele formații au arătat forță ofensivă, însă cea care va captura punctele este, probabil, Sociedad.

KEY POINTS:

  • Rijeka a pierdut două din cele nouă meciuri disputate în acest sezon, în care a strâns șase victorii, inclusiv un 6-0 în Cupă cu modesta Dilj, și un golaveraj de 15-7
  • În Europa League, croații au trecut cu greu acasă de Kolos Kovalivka 2-0 după prelungiri și cu 1-0 de FC Copenhaga, în deplasare
  • Gazdele au șapte meciuri consecutive fără victorie în cupele europene contra echipelor din Spania
  • Sociedad e neînvinsă în cele trei meciuri din deplasare, unde a reușit să învingă cu 3-0 atât pe Betis, cât și pe Elche și a remizat la Valladolid (1-1)
  • Bascii au primit doar două goluri în acest sezon, reușind să rămână neatinși inclusiv în fața Realului din Madrid. Golaverajul în cele șase meciuri este 10-2