Meniu

DYNAMO KIEV, SPULBERATĂ DE BENFICA

Aflată într-o serie de 11 victorii consecutive în toate competițiile, Benfica primește marți pe teren propriu pe Dinamo Kiev în manșa secundă a meciului din turul doi al preliminariilor Ligii Campionilor. Formația ucraineană vizitează Estadio do Sport Lisboa e Benfica fără mari speranțe, încercând să răstoarne un deficit de două goluri și să realizeze o revenire memorabilă după înfrângerea de săptămâna trecută.

BENFICA SPERĂ LA MAI MULT DECÂT

Benfica se află acum la 90 de minute de faza grupelor Ligii Campionilor, după ce miercurea trecută a obținut o victorie confortabilă cu 2-0 în fața celor de la Dinamo Kiev, în prima manșă a confruntării din turul play-off de calificare. Dacă ne uităm la performanțele vulturilor din ultima parte a sezonului trecut de campionat, la felul cum au disputat dubla cu Liverpool din sferturi sau la forma aratată în amicalele din această vară, victoria nu este deloc o surpriză.

Într-o dispută palpitantă pe Stadionul Municipal Wladyslaw Krol, Gilberto a dat startul perfect pentru echipa portugheză, deschizând scorul în primele nouă minute, înainte ca Goncalo Ramos să completeze scorul cu o reușită în minutul 37.

Înainte de asta, Vulturii au obținut alte două victorii în primele două meciuri din noua campanie din Primeira Liga, când a învins nou-promovata Casa Pia cu 1-0, grație reușitei lui Ramos în repriza a doua, dar și pe Arouca cu un mult mai clar 4-0.

Benfica se întoarce acum în preliminariile Ligii Campionilor, unde va încerca să încheie campania cu un bilanț de 100%, după ce a câștigat cele trei meciuri de până acum, marcând nouă goluri și primind doar două.

Echipa lui Roger Schmidt se îndreaptă spre meciul de la mijlocul săptămânii cu o serie de 11 victorii consecutive în toate competițiile, care se întinde de la o înfrângere cu 1-0 în fața lui Porto, când cele două echipe s-au întâlnit în Primeira Liga în luna mai.

Antrenorul gazdelor trebuie să fi fost mulțumit de prestația din meciul tur, astfel că e de așteptat să vedem același prim 11 și la meciul retur. Ramos a fost implicat în șapte goluri în primele cinci meciuri ale sezonului, iar atacantul portughez ar trebui să fie din nou vârful de lance al atacului, făcând echipă cu Rafa Silva și cu fostul jucător de la Inter Milano, Joao Mario.

În timp ce Nicolas Otamendi a primit un cartonaș roșu direct în cea mai recentă deplasare a Benficăi în Primeira Liga, el ar trebui să formeze o pereche de fundași centrali cu Felipe Morato pentru al nouălea meci consecutiv, în timp ce Enzo Fernandez și Florentino Luis ar trebui să-și păstreze rolurile la mijlocul terenului.

ATACUL LUI DYNAMO, INSUFICIENT PENTRU NIVELUL LIGII

Dynamo Kiev a fost echipa norocoasă a calificărilor, eliminându-le pe Fenerbahce și Sturm Graz în prelungiri. Chiar dacă defensiva a arătat bine în ambele duble, marea problemă a echipei lui Lucescu o constituie ofensiva - Dynamo Kiev a marcat doar două goluri în timpul regulamentar în cele 5 meciuri de Ligă din acest sezon. Dacă adunăm și meciurile din grupele sezonului trecut, avem 3 goluri în 11 meciuri, o performanță cu care nici o echipă nu poate ataca în mod serios cea mai mare competiție continentală.

În rest, formația ucraineană nu are meciuri oficiale recente, campionatul din țara vecină fiind suspendat din februarie. Totuși, începând de marți competiția internă se va relua, fără spectacori însă.

Oaspeții vor beneficia de revenirea lui Denys Garmash și Sergiy Sydorchuk, după ce cei doi au ratat prima etapă din cauza suspendării, după ce au trecut pragul cartonașelor galbene cu cartonașele contra lui Sturm Graz pe 9 august. Mircea Lucescu a notat drept crucială absența celor doi în meciul tur, așa că e de urmărit prestația pe care o vor avea în returul de la Lisabona.

Cu toate acestea, credem că șansele celor de la Dynamo Kiev sunt minime iar forma ofensivă slabă arătată în competiția inter-cluburi ne face să mizăm pe selecția NGG, pentru care avem o cotă de 1,75.

PUNCTE CHEIE:

  • Benfica nu a primit nici un gol în precedentele 5 întâlniri directe (ultimele 3 disputate în ultimele 12 luni);
  • În doar două din ultimele 10 meciuri oficiale ale Benficăi au marcat ambele echipe;
  • 4 din cele 5 partide oficiale disputate de Dynamo Kiev în acest sezon au bifat pariul NGG;
  • În ediția precedentă a Ligii Campionilor Dynamo Kiev a reușit să marcheze un singur gol în cele 6 meciuri din faza grupelor.