Meniu

9 Mai, la 22:00. Continuă PSG lupta pentru titlu cu un succes la Rennes?

PSG și Lille au rămas singure în lupta pentru titlu, după ce o bună bucată de vreme le-au avut partenere în acest maraton pe Monaco și Lyon. Cele două s-au pierdut pe drum însă, dar campioana en titre are nevoie de un traseu perfect în ultimele etape în speranța că Lille se va încurca pe undeva.

Când ai o echipă cu Neymar și Mbappe, iar bugetul depășește 500 de milioane, e o lovitură atunci când aștepți ultimele etape pentru a vedea dacă reușești să dobori echipe care au la dispoziție bani mult mai puțin. Dar asta i se întâmplă lui PSG în acest sezon, iar Lille are meritul de a fi ținut lupta vie până la final.

Rennes e ultimul adversar greu pentru PSG

În acest moment, când mai sunt doar trei etape din această luptă, lucrurile sunt clare: Lille, care a jucat deja în această etapă cu Lens (3-0), are un avans de 4 puncte față de PSG, dar și meciurile directe în favoarea ei. Practic, pentru ca parizienii să-și apere coroana, este nevoie ca actualul lider să se încurce măcar o dată, iar trupa lui Pochettino să câștige tot. În afară de jocul cu Rennes, PSG mai are de jucat la acasă cu Reims și la Brest, meciuri aparent mai ușoare.

Rennes, în schimb, vine după un dezamăgitor 0-1 pe terenul lui Bordeaux, într-un meci în care N’Zonzi a fost eliminat încă din minutul 8. Participantă în premieră în grupele Ligii Campionilor în acest sezon, trupa lui Bruno Genesio are nevoie de puncte în ultimele 3 runde pentru a-și asigura un loc de cupe europene la finalul sezonului. Va fi greu, însă, deoarece în afară de confruntarea cu PSG, Rennes mai are de jucat și în deplasare la Monaco.

La acest meci, nu putem concepe un alt rezultat decât victoria parizienilor. Chiar dacă vine după dezamăgitoarea eliminare din Liga Campionilor, PSG este mare favorită duminică seara, iar cota de peste 1.60 a campioanei ultimilor ani din Franța este îndeajuns.

PUNCTE CHEIE:

  • PSG s-a descurcat excelent în deplasare în ultima vreme. A reușit să câștige de fiecare dată în ultimele 8 meciuri pe teren străin disputate în competițiile interne;
  • PSG a rămas cel mai bun atac din Ligue 1 în deplasare, acolo unde a înscris de 39 de ori în 17 apariții;
  • Echipa lui Pochettino are o serie bună în campionat, cu 4 victorii consecutive și un golaveraj de 12-7;
  • Rennes are cel mai slab atac din Top 8 al Franței în privința meciurilor de pe teren propriu, cu 23 de goluri marcate în 17 partide;
  • PSG se descurcă foarte bine în confruntările directe. Are 9 victorii în precedentele 12 deplasări la Rennes, din care a pierdut doar una.