Meniu

Rennes – Angers

O afectează pe Rennes calendarul încărcat de participarea în Liga Campionilor?

Rennes pleacă drept favorită în partida de vineri seara cu Angers, dar locul 3 din sezonul trecut al Ligue 1 a primit un preț interesant din partea bookmakerilor. Dat fiindcă vizitatoarea nu este deloc o echipă de speriat, mai ales când joacă în deplasare, e de așteptat ca gazdele să găsească o cale pentru a câștiga.

Pentru multe echipe, participarea în cupele europene este o sărbătoare. Dacă aici vorbim de Champions League, beneficiul financiar pe care o asemenea activitate îl aduce contribuie și mai mult la starea de exaltare.

Rennes joacă șase meciuri în trei săptămâni

Pe plan sportiv însă, lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată. Nepregătite la nivel numeric sau pur și simplu incapabile să facă față ritmului ridicat, unele formații clachează. Din câte se pare, cei care stabilesc cotele au luat în considerare și acest aspect și au oferit o cotă generoasă pentru duelul de vineri cu Angers.

În mod normal, când echipa neînvinsă de pe locul 3 o întâlnește pe cea aflată opt poziții mai jos, lucrurile par să fie destul de clare. Când aceasta din urmă vine și după ce din ultimele două deplasări a plecat cu tolba plină de goluri, dubiile ar cam trebui să fie spulberate.

Angers a câștigat chiar cu “buturugile” lui Rennes

Nu este însă și cazul nostru, asta pentru că Rennes este la începutul unui traseu infernal. În următoarele trei săptămâni, a treia reprezentantă a Franței în Champions League are de jucat acasă cu Angers și Brest, și în deplasare cu Sevilla, Chelsea și PSG.

Pentru că deja a pierdut puncte importante în egalurile cu Reims (2-2) și Dijon (1-1), e de așteptat ca trupa lui Camavinga să facă tot ce poate pentru cele trei puncte cu Angers. Acesta din urmă a obținut până în prezent trei succese, două dintre ele chiar cu Dijon și Reims, dar ambele sunt formații inferioare în fața cărora Rennes ar fi trebui să câștige.

Tocmai de aceea, vineri merită să încercăm să mizăm pe victoria gazdelor. E drept, există posibilitatea ca Rennes să și primească gol, dar este cu siguranță capabilă să poată marca unul în plus față de adversară.

KEY POINTS:

  • Angers a primit zece goluri în ultimele două deplasări, înfrângerile cu Montpellier (1-4) și Paris Saint-Germain (1-6)
  • Vizitatorii au marcat în precedentele cinci etape din Ligue 1 și în șase din cele șapte (golaverajul în acest sezon este de 8-15, adică o medie de 3,3 goluri pe meci)
  • Oaspeții nu au nicio victorie în ultimii 25 de ani pe terenul lui Rennes, care a câștigat cinci din cele șase jocuri directe oficiale, inclusiv ultimele trei (toate la diferență de un gol)
  • Rennes este neînvinsă în acest sezon, în care a strâns patru victorii și patru egaluri în partidele oficiale (golaveraj 16-9 și o medie de 3,4 goluri pe joc)
  • Gazdele au două succese și două remize în meciurile oficiale disputate pe propriul teren, ultima marți, în Liga Campionilor, cu Krasnodar (golaveraj acasă de 7-5)