Meniu

RED BULL SALZBURG – MACCABI TEL AVIV

Statistica îi contrazice, dar mai au israelienii șanse să întoarcă această “dublă”?

Red Bull Salzburg are un traseu impresionant de câțiva ani și au fost rare ocaziile în care s-au împiedicat pe teren propriu. Meciul cu Maccabi Tel Aviv pare doar o formalitate după victoria din tur (2-1), iar austriecii nu sunt genul de echipă care să se menajeze, indiferent de situație sau de scor.

Campioana Austriei se încadrează în tiparul echipei-fiară, care atunci când simte miros de sânge mușcă și mai tare. Din acest instinct de mare formație, Salzburg a umplut deseori porțile adverse cu câte cinci, șapte sau chiar zece goluri (așa cum s-a întâmplat în primul meci al acestui sezon).

Red Bull tratează returul cu mare seriozitate

Și chiar dacă sunt deja cu un picior în grupele Ligii Campionilor, austriecii nu lasă la voia întâmplării niciun detaliu. O dovadă este partitura pe care antrenorul Jesse Marsch a trimis-o pe teren în ultima etapă a campionatului intern, victoria cu Ried (3-1). Doar trei dintre titularii de la meciul din Israel s-au regăsit pe teren și în startul victoriei din Tipico Bundesliga, astfel că miercuri seara distribuția obișnuită va fi la capacitate maximă.

Maccabi, în schimb, și-a amânat meciul din campionat și practic are opt zile la dispoziție pentru a-și reîncărca bateriile. Și israelienii chiar au nevoie de orice picătură de energie dacă vor să spere la o minune. În tur, meciul s-a jucat într-un ritm atât de alert, încât la final numărul șuturilor trimise la cele două porți depășea borna 30. Și sunt șanse ca Maccabi să marcheze iar, dar problema va fi alta: reușesc ei să-și închidă poarta? Greu de crezut.


KEY POINTS:

  • Maccabi a marcat în 15 din ultimele 16 meciuri oficiale disputate, în timp de Salzburg a terminat fără gol dat doar o dată în ultimele 23 de partide oficiale!
  • Maccabi a marcat în șapte din ultimele opt deplasări
  • Salzburg a marcat de 22 de ori în cele cinci partide oficiale ale sezonului (5,4 goluri marcate pe meci)
  • Zece meciuri la rând fără înfrângere are Salzburg acasă în oficiale (nouă meciuri cu minimum două goluri marcate)
  • Salzburg a marcat minimum trei goluri în cinci din ultimele șapte oficiale jucate acasă