Meniu

Real Madrid - Valladolid

Reușește campioana un succes clar sau se “târâie” iar pentru victorie?

Real Madrid nu a avut cel mai lin start de campionat, mai ales că sorții au trimis-o în două deplasări destul de dificile. Aflată în fața celui de-al treilea meci oficial din acest sezon, campioana speră să se descătușeze pe Bernabeu în fața modestei Valladolid.

Un 0-0 la Sociedad, echipă pe al cărui teren se câștigă greu, poate fi considerat un rezultat normal. Însă acel 3-2 smuls celor de la Betis abia după ce Emerson și-a “îngropat echipa” (autogol la 2-1 pentru andaluzi și eliminare la puțin timp după) ridică semne de întrebare.

Zidane are probleme mari cu accidentările

Este adevărat că pentru albi cântărește greu și problema accidentărilor. După ce a început sezonul fără Hazard, Marcelo, Asensio și Diaz, Zinedine Zidane l-a pierdut la ultimul meci și pe Toni Kroos. Metronomul german de la mijlocul terenului a suferit o afecțiune musculară ce îl va ține departe de teren cel puțin două săptămâni.

Însă pentru o echipă așa cum e Real Madrid, problema efectivului nu ar trebui să fie niciodată una care să îi afecteze dramatic evoluțiile. Mai ales în fața unui adversar precum Valladolid, care nu a câștigat deloc în acest sezon și care pare să vină pe Santiago Bernabeu din postura de victimă sigură.


KEY POINTS:

  • Valladolid a primit gol în ultimele opt partide jucate în deplasare (șase înfrângeri și un egal în acest interval)
  • Real e neînvinsă de 11 meciuri cu Valladolid (nouă victorii) și are un golaveraj de 30-11 în acest interval (medie de 3,72 goluri / meci)
  • Real Madrid are zece meciuri consecutive acasă cu gol marcat (opt din ele cu minimum două reușite pentru madrileni). În total, a înscris 20 de goluri și a încasat doar cinci.
  • Campioana nu a mai pierdut de 20 de meciuri acasă: are 15 victorii și patru egaluri în această perioadă.