Meniu

1 Mai, la 22:00. Real se apără perfect cu Osasuna!

Real Madrid are o șansă bună pentru a-și apăra titlul câștigat sezonul trecut, dar finalul de sezon din La Liga se anunță a fi exploziv. Confruntarea cu Osasuna de sâmbătă seara este extrem de importantă pentru echipa lui Zidane, care în ultima perioadă s-a apărat foarte bine în jocurile din campionat.

Cursa pentru titlu este mai echilibrată ca oricând în La Liga, cu 5 etape înainte de final. Între FC Sevilla, locul 4, și Atletico Madrid, liderul din Spania, diferența este de doar 3 puncte. Între cele două stau chiar cele mai galonate echipe din fotbalul iberic, Real Madrid și FC Barcelona, iar acest echilibru în patru face ca fiecare punct să conteze în acest moment.

Real își betonează apărarea

Înfrângerea Barcelonei de joi din restanța cu Granada (1-2) oferă o șansă în plus adversarelor din cursa pentru titlu. Real Madrid, aflată acum pe locul 2, așteaptă un pas greșit al lui Atletico pentru a prelua șefia, dar pentru asta e nevoie de un parcurs perfect, mai ales că peste două etape urmează să primească vizita celor de la FC Sevilla.

Următorul meci, cel cu Osasuna, nu ar trebui să ridice mari probleme pentru Benzema și colegii lui. Totuși, pentru a-și face viața mai ușoară, madrilenii ar trebui să își securizeze apărarea, care suferă din cauza absențelor. Sergio Ramos este accidentat, la fel ca și Dani Carvajal, Ferland Mendy și Lucas Vazquez. Alături de cei 4, și Federico Valverde este pe lista indisponibililor, acesta fiind infectat cu Covid.

Osasuna s-a salvat de la retrogradare

Multă vreme din acest sezon, Osasuna a stat în zona ultimelor 3 locuri, cele retrogradabile, dar un forcing în ultimele luni a scos echipa din Pamplona din zona nisipurilor mișcătoare. E drept, rezultatele importante le-a obținut în fața formațiilor din jumătatea inferioară a clasamentului, singura victorie contra unei echipe importante fiind acel 2-1 de pe terenul lui Villarreal.

Relaxată, Osasuna se poate duce la Madrid fără mari pretenții. Preocupați de returul cu Chelsea, după acel 1-1 din turul jucat în Spania, jucătorii Realului vor încerca probabil să se menajeze, iar asta înseamnă că vom avea parte de un joc tacticizat.

Privirile noastre se îndreaptă spre un joc cu goluri puține și ne așteptăm ca Osasuna să nu aibă prea multe șanse de a marca. Asta s-ar traduce într-un NGG, iar cota de 1.80 este excelentă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele5 meciuri din La Liga, Real Madrid a produs 4 NGG-uri, singura excepție fiind derby-ul cu FC Barcelona;
  • În precedentele 12 meciuri jucate în campionat, trupa lui Zidane a primit doar 5 goluri;
  • Osasuna a furnizat 8 NGG-uri în cele mai recente 11 meciuri din campionat;
  • În deplasare, echipa din Pamplona are mari probleme în a marca. Cu 13 goluri înscrise în 16 jocuri pe teren străin, oaspeții au al doilea cel mai slab atac din La Liga;
  • Trendul este confirmat și în jocurile cu echipele din vârf. În 9 meciuri jucate contra formațiilor din Top 6, Osasuna a bifat doar două GG-uri.