Meniu

14 Februarie. Real Madrid câștigă fără gol primit cu Valencia.

SE REPETĂ SPECTACOLUL DIN MECIUL TUR ÎNTRE CELE DOUĂ?

Atletico Madrid mărșăluiește spre titlu în Spania, dar granzii Real Madrid și FC Barcelona sunt încă acolo, în coasta echipei lui Simeone, și așteaptă pașii greșiți ai acesteia. Pentru campioană, duminică după-amiază urmează partida cu Valencia, formație care a făcut mai mereu meciuri mari contra Realului, iar aceasta poate fi o nouă ocazie pentru spectacol.

Zinedine Zidane nu are parte de un sezon prea ușor la cârma albilor din Madrid, mai ales din punctul de vedere al constanței. În afara lunii decembrie, când a câștigat de 5 ori la rând până la egalul cu Elche (1-1) din ultimul meci programat în 2020, Real Madrid nu a strâns mai mult de două victorii la rând în ultimele 18 apariții din La Liga. În acest moment, Benzema și colegii vin după două succese cu Huesca (2-1 în deplasare) și Getafe (2-0), iar Valencia, care nu a mai câștigat din 2008 în deplasările cu Real, este outsider clar.

Absențele lui Sergio Ramos și Marcelo ajută atacul Valenciei

Totuși, ‘liliecii’ au marcat în 5 din precedentele 7 astfel de meciuri și au un total de 9 goluri înscrise în acest interval. În plus, în tur Valencia a câștigat cu 4-1, singura înfrângere la mai mult de un gol distanță pe care Real a suferit-o în actualul sezon și unicul succes obținut la 3 goluri diferență de oaspeții de duminică. De altfel, echipa antrenată de Javi Garcia a strâns doar 4 victorii în actuala stagiune, două dintre acestea venind în 2021: 1-0 la Valladolid și 1-0 acasă, cu Elche.

Aflată pe poziția a 12-a într-un moment în care jumătatea inferioară este extrem de condensată, Valencia are nevoie de puncte ca de aer. Va fi pe Estadio Alberto di Stefano, însă e clar că ‘liliecii’ pot marca în fața unei defensive lipsite de liderul Sergio Ramos. De la Real Madrid, mai lipsesc Hazard, Valverde, Marcelo, Odryozola, Rodrygo și Militao, în timp ce de la viitoare adversară absentează Cheryshev și Guillamon, în timp ce Mangala și Diakhaby sunt incerți.

Dat fiind contextul, o victorie a Realului nu ar fi exclusă, dar pontul nostru pentru acest joc este ‘3+’. Istoricul recent al confruntărilor directe, dar și stilurile celor două sunt elemente care nu pot fi ignorate.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 3 întâlniri directe și în 14 din ultimele 16 s-au marcat cel puțin 3 goluri. În celelalte două meciuri din acest interval s-a înscris de câte două ori;
  • Real Madrid a înscris minim 2 goluri în cele mai recente 8 întâlniri directe cu Valencia jucate pe teren propriu;
  • S-au marcat cel puțin 3 goluri în 6 din ultimele 9 deplasări ale Valenciei;
  • 5 din cele 6 deplasări ale Valenciei la echipe din prima jumătate a clasamentului au făcut câștigător pariul ‘peste 2,5 goluri';
  • 3 din precedentele 4 meciuri ale lui Real Madrid au avut cel puțin 3 goluri pe tabelă.

CORNERE (medie pe meci):

  • Real Madrid – 9,96 (5,41 primite / 4,55 împotrivă)
  • Valencia – 9,96 (4,23 pentru / 5,74 împotrivă)

CARTONAȘE (medie pe meci):

  • Real Madrid – 3,91 (1,82 împotrivă / 2,09 adversarele)
  • Valencia – 5,41 (2,23 împotrivă / 3,18 adversarele)