Meniu

Real Madrid - Șahtior Donețk

Reușește Zidane să-și resusciteze echipa înaintea debutului în Ligă?

Real Madrid nu se regăsește în startul de sezon, iar fix în pragul debutului în Ligă campioana Spaniei a primit un semnal de alarmă de la Cadiz. Șahtior, vizitatoarea Bernabeului de miercuri, e și ea în căutări, așa că s-ar putea să avem un meci pe care cea care va greși mai puțin îl va câștiga. Gazdele au totuși prima șansă.

Pauza scurtă, dar și indisponibilitățile din acest start de sezon au făcut din Real Madrid o echipă care a trăit la limită în toate meciurile de până acum. Norocul spaniolilor este că nici Șahtior nu traversează cea mai bună formă, astfel că partida de miercuri seara de pe Santiago Bernabeu se anunță una deschisă.

Cadiz i-a trezit la realitate

Pauza prilejuită de jocurile echipelor naționale nu a fost una de bun augur pentru Zinedine Zidane și elevii lui. În primul meci de la reluare, campioana Spaniei a întâlnit nou-promovata Cadiz care a produs surpriza startului de sezon în La Liga și a învins Realul chiar la Madrid.

În ciuda unui raport al posesiei demn de o cauză mai bună (75% - 25%), Los Blancos nu au reușit să scoată nici un punct din confruntarea cu mai slab cotata adversară (0-1). Ba mai mult, Cadiz a tras mai multe șuturi pe poartă decât Real (5 – 2), asta chiar dacă numărul șuturilor la poartă a fost egal, 14.

Nici în meciurile anterioare din La Liga Realul nu excelase. Până la eșecul din ultima etapă, madrilenii făcuseră un egal cu Sociedad (0-0), bătuseră Betis cu mult noroc (3-2), iar apoi victoriile cu Valladolid (1-0) și Levante (2-0) au venit tot în urma unor jocuri neconcludente. Chiar dacă a dominat teritorial (cea mai mică posesie în cele patru meciuri a fost de 55%), campioana le-a permis adversarilor să ajungă foarte des la poarta lui Courtois. Rapoartele șuturilor la poartă sunt concludente: 15-11 pentru Betis, 15-11 contra lui Valladolid și 13-11 cu Levante nu sunt cifre demne de o forță precum Real.

Șahtior se bucură de absenții Realului

Confruntarea cu Șahtior se anunță a fi una dificilă și din pricina absenților. Hazard este un client mai vechi al infirmeriei, iar Odegaard a venit și el accidentat de la naționala Norvegiei. În plus, Sergio Ramos a fost scos la pauza meciului cu Cadiz tot din cauza unor probleme medicale la genunchi și este incert, iar absența lui ar crește fragilitatea defensivă a madrilenilor în fața Șahtiorului.

Atacul este în acest sezon principalul atu al campioanei din Ucraina, care a reușit să marcheze în fiecare din cele șapte jocuri pe care le-a avut programate până acum. În plus, vechea noastră cunoștință, Junior Morais, iubește meciurile din Ligă, acolo unde a contribuit la opt din ultimele 12 goluri ale formației sale (cinci reușite și trei pase decisive).

Tocmai de aceea, rămâne de văzut cum se va descurca redutabila apărare a Realului în lipsa căpitanului, mai ales că Șahtior și-a mai pierdut din turație în actuala stagiune, însă forța atacului i-a rămas intactă.

KEY POINTS:

  • Șahtior nu a câștigat niciun meci din cele trei deplasări oficiale programate în acest sezon, toate în fața unor adversari inferiori din Ucraina (golaveraj 5-5 în acest interval)
  • Ucrainenii au doar trei victorii din cele șapte meciuri jucate în actuala stagiune (golaveraj 16-10), dar au marcat de fiecare dată
  • Real Madrid a câștigat singurele întâlniri directe, în grupele Ligii Campionilor de acum cinci ani: 4-0 în Spania și 4-3 în Ucraina
  • Înaintea jocului cu Cadiz de sâmbătă, Real avea opt victorii consecutive în meciurile oficiale acasă, din care șase erau la zero (golaveraj 22-2)
  • Campioana Spaniei are o medie de trei goluri marcate pe meci în ultimele cinci sezoane ale grupelor Ligii (a înscris de 44 de ori în 15 partide)