Meniu

Reading - Rotherham

Continuă trupa lui Pușcaș ritmul economicos?

Reading a schimbat vitezele în pauza de vară și a început acest sezon cu accelerația apăsată la maximum în privința rezultatelor și fără mare întrebuințare în direcția golurilor. Pragmatismul este împărtășit și de adversara de sâmbătă, astfel că ne așteptăm ca vizita lui Rotherham pe Madejski Stadium să fie una fără prea mult spectacol.

Am intrat în al 13-lea sezon consecutiv de când Reading se chinuiește să revină în elita fotbalului din Anglia, iar dacă am fi vorbit în urmă cu puține luni, după acel loc 14 de anul trecut, optimismul în privința promovării nu ar fi fost mare. În fotbalul britanic lucrurile se pot schimba cu rapiditate, așa cum ne arată și echipa lui George Pușcaș, care, cel puțin până în acest punct al sezonului, a luat pe sus liga a doua din Anglia.

Marchează puțin, dar nu primesc gol acasă

Reading are doar un egal și în rest victorii pe parcursul celor șase etape scurse din Championship și, alături de Bournemouth, este singura echipa din cele 24 ale diviziei care nu a cunoscut momentan gustul înfrângerii.

Un aspect care reiese din mai toate jocurile disputate de alb-albaștri în actuala stagiune este cel legat de organizarea defensivă. În șase jocuri de campionat, gazdele de sâmbătă au primit un singur gol, la Cardiff, într-o victorie cu 2-1. În rest, poarta lui Rafael (care în trecut a bifat un sezon ca titular la Napoli) a rămas intactă preț de șase partide. Nici în ofensivă Reading nu se întrebuințează mai mult decât e cazul, media de 1,3 goluri înscrise pe meci fiind elocventă în acest sens.

Nici adversara de sâmbătă nu e cine știe ce din acest punct de vedere, diferența fiind că în timp ce Reading câștigă, cei de la Rotherham au cam uitat să facă acest lucru. Exceptând succesul din prima rundă obținut pe terenul lui Wycombe (1-0 cu o echipă care are șase înfrângeri din șase), oaspeții s-au blocat în privința victoriilor. Au strâns trei egaluri și două înfrângeri, dar toate meciurile prezintă aceeași constantă: nu s-a înscris de mai mult de două ori.

Același lucru ne așteptăm să se repete și sâmbătă, în deplasarea de la Reading. În plus, echipa lui Pușcaș pornește cu prima șansă și avem toate motivele să credem că nici în această etapă nu va pierde.

KEY POINTS:

  • Reading e lider neînvins, cu cinci victorii și un egal. Golaverajul echipei lui Pușcaș este de 8-1, adică o medie de 1,5 goluri pe partidă
  • Un singur joc din ultimele șapte disputate de gazde s-a terminat cu trei goluri înscrise sau mai multe, 2-1 la Cardiff
  • Doar unul dintre cele șapte goluri marcate în ultimele cinci partide ale lui Reading a venit înainte de pauză (cel reușit de Pușcaș în minutul 41 al victoriei cu 1-0 în fața lui Watford)
  • În acest sezon al Championship, Reading are trei victorii acasă din tot atâtea meciuri, fără să primească gol, toate cu un total de sub 2,5 goluri: 1-0 cu Wycombe, 1-0 cu Watford și 2-0 cu Barnsley
  • Rotherham nu a pierdut în niciuna din cele trei deplasări din actualul sezon de Championship, dar au jucat cu echipe din zona inferioară a clasamentului: Birmingham (18), Nottingham (20) și Wycombe (23)
  • Oaspeții au marcat în fiecare din ultimele patru jocuri, dar nu au câștigat niciodată în acest interval. Au trei egaluri și o înfrângere
  • Un singur meci al lui Rotherham din cele șapte ale sezonului s-a terminat cu minimum trei goluri înscrise. Golaverajul în acest sezon e 6-7, adică o medie de 1,85 reușite pe joc