Meniu

Reading – Bristol

SE CONFIRMĂ FORMELE DE MOMENTE ALE CELOR DOUĂ COMBATANTE?

Sâmbătă, ziua de Championship este deschisă de un duel la vârf. Bristol se deplasează în apropiere, la Reading, acolo unde găsește o echipă în derivă. Chiar și fără mai mulți jucători, oaspeții sunt favoriți, mai ales că vin pe valul unei forme excelente construită în ultima vreme.

În Anglia, distribuția echitabilă a banilor din televizări, dar și faptul că mai toate echipele sunt susținute în diferite feluri de comunitățile locale contribuie la campionate mai echilibrate. Championship-ul reprezintă, astfel, una din cele mai disputate și pe alocuri imprevizibilă ligă din Europa, lucru pentru care e mai greu decât în alte părți să găsești pariul câștigător.

Mai bate Reading pe cineva?

Echipa lui George Pușcaș a început ca din...pușcă sezonul. Neînvinsă după opt etape, timp în care a obținut șapte victorii, trupa alb-albastră a intrat în declin. Atât de tare încât de cinci etape nu mai învinge pe nimeni și a acumulat doar un punct: 1-1 în deplasarea de la Millwall. În rest, înfrângeri cu Coventry (2-3), Preston (0-3), Stoke (0-3) și Bournemouth (2-4).

Este adevărat că din echipele învinse de Reading, e greu să alegi vreuna care să impresioneze. Cea mai bine clasată momentan este Blackburn (4-2 în deplasare), dar lista mai cuprinde și pe Derby (2-0), Barnsley (2-0), Cardiff (2-0) și Watford (1-0).

Oaspeții trag la promovare

De partea cealaltă, Barnsley vine cu aura echipei neînvinse în cinci meciuri și se află în lupta pentru promovare. În ultimele întâlniri, a trecut de Huddersfield (2-1), Cardiff (1-0), Derby (1-0) și Watford (0-0). E de remarcat și numărul mic de goluri, pentru că oaspeții nu obișnuiesc să caute dauna totală și au scos mingea din propria poartă de doar 11 ori în 13 etape.

În acest moment, Bristol se află pe locul 3, la trei puncte de liderul Norwich, adică ultima echipă care ia-a învins pe oaspeți. Echipa lui Dean Holden este favorită pentru această partidă și, pentru mai multă siguranță, recomandăm un pariu dublu: X2.

PUNCTE CHEIE:

  • Reading are patru înfrângeri și un egal în ultimele cinci meciuri pe care le-a disputat. În acest timp, golaverajul ei este de 5-14
  • Pe teren propriu, gazdele au suferit două eșecuri usturătoare în ultima lună: 0-3 cu Stoke și 0-3 cu Preston
  • Bristol a învins cu 1-0 în precedentele două întâlniri directe. Ultima oară când Reading a avut trei jocuri consecutive fără gol marcat contra rivalei locale a fost în 1925!
  • O singură înfrângere are Bristol în cele cinci partide pe care le-a disputat în deplasare, la Bournemouth. În rest, a strâns patru succese și un egal (golaverajul este 9-5 în acest segment)
  • Oaspeții au patru victorii și o remiză în cele mai recente cinci meciuri, iar în ultimele trei nici măcar nu a primit gol