Meniu

RB Leipzig – Freiburg

SE REPETĂ ISTORIA GOLURILOR DE AMBELE PĂRȚI LA LEIPZIG?

Bundesliga ne oferă sâmbătă o confruntare care pare destinată pariului “GG”. În ciuda aparentei diferențe de valoare, stilurile lui Leipzig și Freiburg se potrivesc perfect pentru un asemenea deznodământ. Apărarea gazdelor, care vin după o serie de trei meciuri dificile, va ceda aproape sigur.

Freiburg a fost mai tot timpul în ultimele sezoane o trupă jolly-joker, adică una care poate să învingă pe oricine în ziua ei bună, dar care, în aceeași măsură, poate să și piardă oricând. Sezonul acesta, nu par să se dezică de această reputație.

Freiburg are doar o victorie

În cele șase etape ale Budesligii, oaspeții de sâmbătă au strâns trei egaluri, două înfrângeri și un singur succes, 3-2 la Stuttgart. Cele două eșecuri au survenit în fața europenelor Leverkusen (2-4) și Dortmund (0-4), partida cu Borussia fiind și singura a sezonului în care Freiburg nu a marcat.

Linia aceasta de echipă care propune meciuri în care ambele înscriu a alb-negrilor se continuă și la partidele directe cu Leipzig. 80% dintre acestea s-au terminat cu pronosticul “GG” câștigător, indiferent de terenul pe care s-au desfășurat partidele.

Echipa gazdă vine după un meci istovitor, 2-1 cu PSG în Liga Campionilor, acolo unde au alergat serios pentru a obține cele trei puncte, fiind condusă de campioana Franței. Înaintea acestei confruntări, Lepzig a avut două deplasări grele, 0-5 la Manchester cu United și 0-1 la Monchengladbach cu Borussia.

Astfel, dacă luăm în considerare atât istoricul direct al confruntărilor între Freiburg și Leipzig, dar și istoricul recent, gândul ne duce la un joc în care ambele formații vor înscrie. Cine va câștiga e mai greu de spus.

KEY POINTS:

  • Șase din cele șapte meciuri oficiale pe care Freiburg le-a disputat în acest sezon s-au sfârșit cu ambele formații printre marcatoare (golaveraj de 8-14 pentru partidele din această stagiune)
  • Freiburg a înscris în șapte din precedentele opt jocuri oficiale disputate pe teren străin și are un total de 13 goluri marcate în acest interval
  • Toate cele șapte meciuri din deplasare în care Freiburg a marcat în ultima vreme s-au terminat GG (cinci dintre acestea GG3+). Golaverajul în acest interval e de 13-17, adică o medie de 3,7 goluri pe meci
  • Patru din cele cinci directe de la Leipzig și opt din cele zece disputate în total s-au terminat cu ambele printre marcatoare. Golaverajul în acest interval e 19-14 pentru Leipzig
  • Gazdele au câștigat un singur joc din ultimele cinci directe, timp în care Freiburg are trei victorii, iar golaverajul e de 9-5 pentru oaspeți