Meniu

Rangers – Benfica

REZISTĂ IAR APĂRAREA DE POVESTE A LUI GERRARD?

Apărarea lui Rangers e demnă de toate superlativele în actualul sezon, cele cinci goluri primite în 20 de meciuri reprezentând o performanță formidabilă, indiferent de adversar. Benfica vine decimată și demoralizată pe Ibrox și pare foarte greu de crezut la prima vedere că va putea scoate măcar un egal.

Steven Gerrard a reușit să construiască la Glasgow o echipă după stilul și asemănarea sa: puternică, bătăioasă, muncitoare și foarte reactivă. Fără să impresioneze prin joc în unele cazuri, “protestanții” au adunat victoriile una câte una, iar palmaresul din acest sezon este formidabil.

Portarii lui Rangers șomează acasă

Adversarii aproape că nu au văzut poarta în meciurile pe care le-au disputat pe Ibrox, pentru că din zece meciuri, Rangers a primit gol o singură dată. Această “minune” s-a petrecut pe 1 octombrie, atunci când scoțienii au jucat play-off-ul pentru calificarea în grupele Europa League cu Galatasary (2-1). Turcii au marcat, practic, golul de onoare, pentru că Rangers conducea deja cu 2-0 în minutul 87, atunci când Marcao a înscris pentru Galata, acela fiind de altfel și singurul șut pe poartă al oaspeților.

În campionat, Ianis Hagi și colegii lui efectiv se distrează, mai ales pe propriul teren. În acest moment, alb-albaștrii au nouă puncte avans față de Celtic (care, e drept, are două meciuri mai puțin disputate), iar acasă linia de clasament e următoarea: opt meciuri, opt victorii și golaveraj 28-0!

Se califică cele două braț la braț?

În grupa din Liga Europa, scoțienii au obținut până acum șapte puncte în urma victoriilor de la Liege, cu Standard (2-0), cu Lech Poznan (1-0) și a egalului de la Lisabona (3-3). Și Benfica are tot atâtea puncte, succesele fiind obținute la Poznan (4-2) și pe propriul teren cu Standard (3-0).

Benfica începuse sezonul intern perfect, cu cinci victorii la rând, din care trei fără gol primit, dar lucrurile au ieșit de pe traiectoria optimă în ultimele etape. Prima care i-a dat lovitura marii campioane a Portugaliei a fost Boavista, care a învins la Porto cu 3-0. După egalul cu Rangers din Liga Europa, Benfica a “comis-o” din nou, de data asta pe Da Luz, acolo unde a fost pusă la colț de Braga (2-3).

Pentru meciul de la Glasgow, portughezii au o mai mulți jucători importanți indisponibili: Almeida, Pedrinho și Todibo sunt accidentați, Taarabt, Weigl și Nunez au Covid, iar Otamendi este suspendat după cartonașul roșu încasat în tur.

E greu de crezut că Benfica și-a revenit atât de rapid după aceste șocuri sau cel puțin că și-a revenit astfel încât să poată să facă pe terenul lui Rangers ceea ce n-au putut cei zece vizitatori anteriori. Tocmai de aceea victoria scoțienilor se remarcă drept pariul viabil pentru această confruntare.

PUNCTE CHEIE:

  • Rangers are un palmares incredibil în actualul sezon în privința meciurilor jucate pe Ibrox: zece apariții, zece victorii și un golaveraj de 31-1!
  • Echipa lui Ianis Hagi are cinci meciuri consecutive în care nu a primit gol pe propriul teren, prima și singura care a reușit această performanță în stagiunea actuală fiind Galatasaray
  • Benfica a câștigat doar o întâlnire din precedentele patru, în Cupa Portugaliei cu Paredes (1-0), o echipă din liga a treia
  • Portughezii au fost conduși în meciul direct de pe Da Luz cu 3-1, dar au revenit și au egalat în minutul 90+1
  • Trupa lui Gerrard e neînvinsă în cele 20 de jocuri din acest sezon și a făcut doar trei egaluri. 16 dintre acestea au fost terminate fără gol primit, iar golaverajul este de 55-5!