Meniu

28 Aprilie, la 22:00. City face spectacol la Paris

Manchester City este principala favorită la câștigarea Ligii Campionilor, dar miercuri seara se deplasează la Paris, acolo unde va da piept cu principala contracandidată. Ambele formații sunt cunoscute în special grație forței ofensive și va fi interesant de văzut cum va încerca să-i neutralizeze Guardiola pe Mbappe și Neymar.

Real Madrid și Chelsea joacă în prima semifinală a Ligii, dar atenția mai mare se pune pe cel de-al doilea act penultim al competiției. Cotate cu 5.00, respectiv 5.50 la câștigarea trofeului, cele două formații au căzut în umbra strălucirii superstarurilor de la PSG și Manchester City.

Poate să joace Mbappe?

Pentru francezi, aceasta este a doua semifinală a competiției consecutivă la care participă. Anul trecut au ajuns până în finală, dar au fost răpuși de Bayern Munchen cu 1-0. În această stagiune, PSG și-a luat revanșa și a reușit să elimine campioana Germaniei după o victorie cu 3-2 în deplasare coroborată cu un eșec, 0-1, la retur.

Această reușită vine după eliminarea Barcelonei în retur (4-1 pe Nou Camp și 1-1 la Paris), iar principalul ‘vinovat’ pentru aceste performanțe este Killyan Mbape. Atacantul a marcat 4 din cele 5 goluri ale echipei sale contra spaniolilor, iar cu Bayern a reușit o ‘dublă’ la Munchen. Momentan, fotbalistul de 22 de ani este incert, la fel ca Rafinha, în timp ce Marquinios și Bernat nu vor juca.

City a câștigat primul trofeu

În urmă cu două săptămâni, Manchester City era în cursa pentru o performanță istorică: câștigarea tuturor celor 4 trofee puse în joc. Totuși, Chelsea nu a fost de acord cu o asemenea ispravă și i-a eliminat pe ‘cetățeni’ din semifinalele Cupei Angliei cu 1-0. Acum, City a mai rămas cu Premier League, acolo und are un avans de 10 puncte față de rivala United, locul 2 în clasament, dar și cu Liga Campionilor.

Cazul din Cupa Ligii a fost rezolvat duminică, contra lui Tottenham, care nu a avut prea multe șanse în finala de pe Wembley. Meciul, al cărui raport al șuturilor la poartă e elocvent – 21-2, a avut aproape doar o echipă pe teren, chiar dacă singurul gol al partidei a fost marcat de Aimeric Laporte abia în minutul 82.

Pentru partida cu PSG, singurul absent al englezilor pare a fi Sergio Aguero, care încă se luptă cu accidentările. Pentru că ne așteptăm ca City să atace încă din start în căutarea unui gol în deplasare, ne așteptăm la un joc pe contre. Asta se poate traduce foarte ușor în goluri, iar cota de peste 1.50 la GG pare interesantă date fiind echipele pe care le avem în față.

PUNCTE CHEIE:

  • 5 din cele mai recente 6 jocuri pe care parizienii le-au jucat în Champions League s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare
  • PSG a primit gol în 7 din precedentele 8 partide disputate. Golaverajul francezilor în acest timp este de 22-10, deci o medie de 4 goluri pe meci;
  • Precedenta confruntare directă desfășurată la Paris (tot în prima manșă, dar a unui sfert de finală) s-a terminat cu scorul de 2-2;
  • Man. City a primit gol în 5 din ultimele 6 partide, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 8-6;
  • Cele mai recente două jocuri ale englezilor din Liga Campionilor s-au sfârșit cu pariul GG câștigător.