Meniu

PSG - Angers

Cu Neymar pe teren, problema va fi doar diferența de scor?

Derby-ul cu Marseille din urmă cu aproape trei săptămâni pe care PSG l-a disputat (și pierdut pe Parc des Princes, 0-1), are încă ecouri. Neymar a fost judecat și iertat miercuri cu Comisia de Disciplină pentru acuzele de rasism, iar acum campioana poate să aștepte liniștită cele trei puncte din meciul cu Angers. Și e normal să fie așa, pentru că, istoric vorbind, trupa lui Tuchel nu ar trebui să aibă emoții.

Alb-negrii nu sunt deloc o echipă rea și, mai ales în meciurile jucate pe teren propriu, fac față aproape oricărei forțe din Ligue 1. În deplasare, însă, jocul celor de la Angers începe să scârțâie serios, iar contra PSG-ului pare să se dezintegreze de-a dreptul.

PSG e pe revenire, iar Angers e victima preferată

În primul rând, campioana și-a revenit după startul total ratat și a strâns deja trei succese la rând în campionat. Chiar și cu câteva absențe, a lui Di Maria fiind cea mai importantă, PSG are un lot care să-i permită să alinieze un prim “11” care să sperie orice adversară din competiția internă.

În plus, Angers este adversarul în fața căruia parizienii se simt cel mai confortabil în Ligue 1. Asta pentru că alb-negrii nu au câștigat niciodată în fața celor de la PSG și sunt rare inclusiv momentele când reușesc să înscrie. În ultimele trei partide, oaspeții de vineri au două victorii, ambele acasă (1-0 cu Reims și 3-2 cu Brest), dar și un eșec usturător suferit în deplasarea de la Montpellier.

Aceste date indică un deznodământ clar în privința câștigătoarei, astfel că singura dilemă pentru pariori rămâne numărul total de goluri care se vor marca în meci sau diferența pe care PSG o va pune între ea și adversară.


KEY POINTS:

  • Angers a câștigat un meci în deplasare în acest sezon, 1-0 pe terenul “lanternei” Dijon și a pierdut 1-4 la Montpellier
  • Angers nu a câștigat în toată istoria sa un meci împotriva lui PSG (are 11 înfrângeri și două egaluri, golaveraj 6-33)
  • PSG a reușit să câștige la zero ultimele trei partide din Ligue 1
  • PSG a câștigat ultimele nouă directe, în cinci dintre acestea fără să primească gol și în șase la handicap (golaveraj 26-4,șase au fost 3+)
  • Campioana Franței a câștigat toate cele șase întâlniri directe desfășurate pe Parc des Princes (golaveraj 19-3); în patru din ultimele cinci a condus la pauză