Meniu

29 August, la 14:00. Rangers câștigă primul derby

Primul derby Old Firm al sezonului va avea loc duminică după-amiază, când Hagi & co o vor găzdui pe Celtic pe Ibrox. Cu ambele echipe situate în prezent în afara podiumului în clasament, o înfrângere pentru oricare dintre ele le-ar îndepărta și mai mult de pluton.

Situație dificilă la Rangers

Într-o lună în care puține lucruri au mers conform planului pentru Rangers, managerul Steven Gerrard va fi oarecum ușurat de faptul că echipa sa a reușit să se califice în faza grupelor Europa League. Cu el însuși și o serie de oameni cheie izolați din cauza restricțiilor coronavirusului, singurul lucru pozitiv din deplasarea de la Alashkert rămâne faptul că au păstrat poarta intactă.

Cu toate acestea, Gerrard este primul care recunoaște că jucătorii săi trebuie să crească nivelul jocului dacă vor să câștige două titluri de campionat consecutive, iar acum există sentimentul că Celtic a redus diferența față de anul trecut.

Deși nu părea să fie cazul în urmă cu câteva săptămâni, rivalii lor înverșunați au fost pe o traiectorie ascendentă în același timp în care Rangers a avut performanțe sub așteptări de la meci la meci.

Partea bună este că Rangers a păstrat trei meciuri fără gol primit în patru deplasări în toate competițiile, cele două goluri primite împotriva lui Ross County venind după ce își stabiliseră deja un avantaj confortabil. Rămâne de notat că acest derby este primul din ultimii 3 ani în care Rangers este considerată outsider de casele de pariuri.

Jocul lui Celtic a devenit spectaculos

Ocaziile și golurile au devenit un eveniment obișnuit pentru Celtic sub conducerea lui Ange Postecoglou, dar nou numitul antrenor s-a bucurat la înfrângerea cu 2-1 de la AZ Alkmaar ca la toate victoriile convingătoare anterioare la un loc. Celtic a trebuit să suporte o presiune constantă pe terenul adversarilor olandezi, dar în cele din urmă s-a impus cu 3-2 la general pentru a se alătura lui Rangers în faza grupelor Europa League.

Suporterii lui Celtic, care au devenit rapid admiratori ai stilului de joc al lui Postecoglou, vor trece peste eșecul din Olanda unde totuși jucătorii au arătat multă determinare. Așa cum aminteam și mai sus, ei erau considerați outsideri în cursa la titlu din Scoția, dar acum sunt cotați cu prima șansă iar o victorie în derby ar reprezenta o schimbare remarcabilă în lupta pentru supremație la Glasgow.

Kyogo Furuhashi continuă să fie o revelație pe Celtic Park, golul său împotriva lui AZ ducând internaționalul japonez la șapte goluri din opt apariții.

PUNCTE CHEIE:

  • Rangers are clar avantajul meciurilor directe, având 5 victorii și un egal în ultimele 6 confruntări;
  • Celtic are o singură victorie și 3 înfrângeri în ultiemle 4 deplasări. În plus, de fiecare dată a primit câte două goluri. Inefieciența în deplasare se întinde pe ultimele 10 oficiale, unde are o singură victorie, cea de la Jablonec;
  • Rangers a câștigat ultimele 36 de meciuri de campionat jucate acasă, o performanță absolut remarcabilă indiferent de puterea campionatului.