Meniu

26 Septembrie, la 18:30. Spurs, umilită și de Arsenal

După o perioadă dureroasă de derby-uri în spatele ușilor închise în nordul Londrei, suporterii se pregătesc să ajungă în masă pe Emirates Stadium pentru a asista duminică după-amiază la meciul dintre Arsenal și Tottenham.

Tunarii intră în acest meci după un succes cu 3-0 în Cupa EFL împotriva AFC Wimbledon, în timp ce Spurs au avut nevoie de penalty-uri pentru a trece de Wolverhampton.

Arsenal are probleme în derby-uri

Martin Odegaard s-a atașat rapid de fanii lui Arsenal cu un gol în derby-ul din nordul Londrei, pe Emirates, în sezonul trecut - deși suporterii Tunarilor nu au fost acolo pentru a fi martori - dar mulți din Turf Moor au avut parte de o porție de magie scandinavă la sfârșitul săptămânii trecute.

Riscul lui Arsenal ar fi putut să o coste din nou scump, dar fostul star al lui Real Madrid, Odegaard, a marcat o lovitură liberă de pomină împotriva lui Burnley pentru a o ajuta pe Arsenal să se îndrepte spre o victorie cu 1-0, înainte ca o echipă formată mai mult din rezerve să se impună cu 3-0 în turul al treilea al Cupei EFL în fața celor de la AFC Wimbledon din League One.

Victoria anterioară a tunarilor în fața lui Norwich înseamnă că ei intră în derby-ul din nordul Londrei cu trei victorii și trei meciuri fără gol primit - Mikel Arteta culegând roadele de a avea la dispoziție apărătorii săi de primă opțiune - dar rămân pe un dezamăgitor loc 13 în clasamentul debutanților.

După ce a reușit un singur gol din 17 șuturi la țintă împotriva lui Norwich, Arsenal a produs o rată de succes la fel de îngrijorătoare împotriva lui Burnley - o singură lovitură din nouă încercări la poartă - și eșecul de a pune la punct acest egal le va dăuna cu siguranță împotriva colegilor lor de cursă continentală.

Cu toate acestea, Arsenal nu a mai reușit să marcheze într-o întâlnire din Premier League pe teren propriu cu Tottenham de la începutul mileniului și, având în vedere forma recentă a rivalilor lor, echipa lui Arteta este cea care are vântul în pânze înaintea disputei de duminică.

Spurs a trecut peste înfrângeri

În contrast total, Spurs - care a adunat victorii și meciuri fără goluri primite, în timp ce Arsenal a suferit înfrângeri fără să găsească golul de onoare - a suferit o lovitură de încredere în ultimele săptămâni, după două înfrângeri consecutive cu 3-0 în fața lui Crystal Palace și Chelsea în prima ligă.

Nuno Espirito Santo a căutat o altă întoarcere memorabilă la Molineux în Cupa EFL pentru a redescoperi ceva formă înainte de derby-ul din nordul Londrei, dar au irosit un avantaj de două goluri în seara respectivă și au avansat doar prin lovituri de pedeapsă împotriva Wolves în timpul unei seri solicitante în West Midlands.

Cu toate acestea, un aspect pozitiv al acelei confruntări încleștate din Cupa EFL a fost primul gol al lui Harry Kane pe plan intern al sezonului, căpitanul Angliei așteptând încă prima sa reușită din campania 2021-22 din Premier League, în timp ce își propune să fure din nou capul de afiș în ziua derby-ului.

Din cauza recentelor sale eșecuri în campionat, Tottenham a coborât acum pe locul șapte și se poate lăuda în continuare cu doar 3 goluri marcate - de departe cele mai puține din prima jumătate a clasamentului -, dar nici gazdele Arsenal nu excelează la acest capitol.

Cele două formații care se mândresc cu cinci goluri între ele nu prea reprezintă un motiv de optimism pentru fanii neutri, dar, într-o poveste veche de când lumea, forma se duce pe fereastră în ziua derby-ului din nordul Londrei, în timp ce mulțimea de pe Emirates se pregătește pentru perspectiva unei alte bătălii seducătoare între cele două mari rivale.

După cum am menționat, Arsenal a obținut o victorie cu 2-1 în această confruntare etapa trecută, în timpul mandatului lui Jose Mourinho la conducerea lui Tottenham - deși Spurs s-a impus cu 2-0 pe teren propriu cu câteva luni înainte -, iar vizitatorii au câștigat doar unul dintre ultimele 28 de meciuri în deplasare împotriva lui Arsenal în prima ligă.

PUNCTE CHEIE:

  • Cel mult o echipă a marcat în ultimele 9 meciuri ale lui Arsenal, inclusiv amicale;
  • 11 din ultimele 13 meciuri oficiale ale Tunarilor s-au terminat cu goluri la o singură poartă;
  • Ultimele 5 partide de campionat ale lui Tottenham au adus goluri pentru o singură formație.