Meniu

12 Noiembrie 02:30 Carnaval în Sao Paolo

Joi seară, două nume grele ale fotbalului sud-american, Brazilia și Columbia se înfruntă pe Neo Quimica Arena din Sao Paulo, în ultima rundă a preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Gazdele sunt în continuare neînvinse și în fruntea campionatului, în timp ce adversarii lor se luptă pentru ultimul loc de calificare automată pe locul patru.

BRAZILIA

Brazilia are un bilanț aproape perfect în calificări, cu 10 victorii și un egal din 11 meciuri disputate până acum, cu excepția întâlnirii cu Argentina, abandonată în mod bizar la începutul lunii septembrie.

Această remiză a fost obținută în meciul invers din Columbia, în urmă cu o lună, când cele două echipe s-au luptat pentru un 0-0, care a inclus o ultimă jumătate de oră captivantă, în care ambele echipe nu au reușit să găsească o victorie.

Acest rezultat a urmat după două victorii solide pentru Selecao: o victorie cu 3-1 în fața Venezuelei, după ce a fost condusă timp de o oră, și o victorie cu 4-1 în fața Uruguayului în cel mai recent meci.

Neymar a deschis scorul după 10 minute, Raphinha a adăugat un gol în fiecare repriză, iar Gabriel Barbosa a pus cireașa de pe tort după ce Luis Suarez a reușit o consolare pentru oaspeți, extinzându-și recordul de invincibilitate în calificările pentru Cupa Mondială la un număr incredibil de 28 de meciuri de la o înfrângere cu 2-0 în fața Chile în octombrie 2015.

Echipa lui Tite este la fel de impresionantă la ambele capete ale terenului, cu 26 de goluri stabilind un nou record în grupă și patru goluri primite stabilind un nou minim.

Brazilia are nevoie de un singur punct pentru a se califica în play-off, iar dacă va câștiga joi și Uruguayul va pierde următorul meci, va avea garantată o poziție în Qatar cu șase meciuri înainte de final.

Echipa

Philippe Coutinho a fost convocat în lotul Braziliei pentru prima dată după mai bine de un an, după ce a câștigat mai mult timp de joc la Barcelona înainte de plecarea lui Ronald Koeman.

A existat, de asemenea, o absență surpriză sub forma lui Vinicius Junior, care a fost într-o formă excelentă pentru Real Madrid, dar a fost lăsat pe dinafară.

Se așteaptă ca Gabriel Jesus să conducă linia de start, cu Raphinha, Neymar și Lucas Paqueta în sprijinul său într-o configurație 4-2-3-1.

Posibila formație de start a Braziliei:
Ederson; Royal, Silva, Silva, Marquinhos, Sandro; Fabinho, Fred; Paqueta, Neymar, Raphinha; Jesus.


colombia


COLOMBIA

Campania Columbiei a fost marcată în ultima vreme de o serie de impasuri: cinci din ultimele șase meciuri s-au încheiat la egalitate, iar cele mai recente trei partide s-au încheiat la egalitate 0-0.

Egalul 0-0 cu Brazilia a fost decent având în vedere adversarii, iar remiza 0-0 cu Uruguay nu a fost un dezastru, dar incapacitatea Los Cafeteros de a marca goluri începe să îi afecteze.

Nici palmaresul lor defensiv nu este grozav, mare parte din pagube provenind de la o surprinzătoare înfrângere cu 6-1 în fața Ecuadorului, în urmă cu puțin peste un an.

Parcursul remarcabil al Columbiei până în sferturile de finală în 2014 și participarea la cel mai recent turneu din Rusia fac ușor de uitat că nu a reușit să se califice la trei Cupe Mondiale la rând între 2002 și 2010.

Progresul din acest sezon este departe de a fi asigurat într-o grupă atât de strânsă, cu doar șase puncte care separă locul trei de locul nouă.

Echipa

Davinson Sanchez, de la Tottenham Hotspur, care a intrat și ieșit din lotul clubului englez în acest sezon, ar putea fi titular pentru Columbia, în timp ce colegul său, fundașul Oscar Murillo, a fost lăsat pe tușă din cauza unei accidentări.

Din cauza unei accidentări a lui Radamel Falcao, Luis Diaz, Luis Muriel și Duvan Zapata reprezintă cel mai probabil trioul de atac.

Columbia posibila formație de start:
Ospina; Mojica; Mojica, Sanchez, Mina, Cuadrado; Uribe, Barrios, Quintero; Diaz, Muriel, Zapat.