Meniu

ATALANTA, VICTORIE FACILĂ LA MONZA

Aflată în cursa petru primul loc în Serie A la finalul rundei a cincea, Atalanta își continuă campania de revenire în această seară într-o scurtă deplasare la Monza.

În timp ce ultima victorie a Albaștrilor i-a ajutat să ajungă la 10 puncte din patru meciuri, colega lor din Lombardia rămâne fără punct de la promovarea prin playoff-ul din Serie B.

ATALANTA VISEAZĂ DIN NOU LA LIGA CAMPIONILOR

Primind joi seară pe stadionul Gewiss o formație în formă, Torino, pentru ultima sa deplasare, Atalanta câștigase deja două din primele trei meciuri din Serie A și remizase 1-1 cu rivala locală Milan în celălalt meci.

Teun Koopmeiners, care marcase singurul gol al meciului în victoria de la Verona cu patru zile înainte, s-a bucurat de o seară specială împotriva Granatei: a reușit un hat-trick pentru a asigura o victorie cu 3-1 pe teren propriu.

Chiar dacă două dintre reușitele sale au venit din penalty, aceasta l-a confirmat pe mijlocașul olandez ca parte integrantă a evoluției liniștite a lui Gian Piero Gasperini, în timp ce vicleanul antrenor principal al lui La Dea încearcă să își readucă elevii în topul fotbalului italian.

După ce a îndurat o primă jumătate de coșmar în 2022, Atalanta nu a reușit să câștige un loc în competițiile europene - un lucru care devenise văzut ca o formalitate în ultimii ani de succes fără precedent - dar lipsa meciurilor din mijlocul săptămânii ar putea în cele din urmă să lucreze în favoarea lor în timp ce Gasperini încearcă să reconstruiască echipa.

Deși nu sunt încă la cea mai bună formă de joc în ultima treime, Nerazzurri s-au dovedit a fi o nucă tare de spart în acest sezon și ar putea acum să păstreze o foaie curată în primele trei meciuri în deplasare dintr-un sezon de Serie A pentru prima dată în istoria clubului.

În plus, atunci când evoluează în deplasare, recordul Atalantei rămâne impresionant în ultimele luni: în sezonul trecut a adunat mai multe puncte în deplasare decât Juventus, Lazio și Roma, deși a terminat pe locul opt.


MONZA SIMTE ȘOCUL PRIMEI SCENE FOTBALISTICE

Deoarece a promovat în prima ligă pentru prima dată în urmă cu doar câteva luni, toate întâlnirile dintre Monza și Atalanta în campionat au avut loc în Serie B, iar singura victorie împotriva oaspeților de luni a fost obținută în octombrie 1999 - cea mai recentă confruntare dintre cele două echipe pe Stadio Brianteo.

Nu a fost o perioadă de acomodare ușoară pentru biancorossi până acum, deoarece au pierdut fiecare dintre primele patru meciuri disputate în elită, după ce marți au fost învinși cu 3-0 la Roma.

Formația lui Giovanni Stroppa s-a prăbușit la coada clasamentului, în contextul unei serii de meciuri dificile, în care urmează deplasările la Napoli și în capitală, cu sosirea Atalantei pe Brianteo - și urmează să primească Juventus la mijlocul lunii septembrie.

O serie întreagă de achiziții au fost livrate lui Stroppa de către duo-ul de proprietari ai clubului, Adriano Galliani și Silvio Berlusconi - inclusiv mijlocașul italian Matteo Pessina, de la Atalanta - și acum depinde de fostul antrenor de la Crotone să modeleze o echipă capabilă să se mențină pe linia de plutire în Serie A.

Totuși, el a pierdut fiecare dintre ultimele 10 meciuri disputate în prima ligă, iar dacă actualul său club vrea să evite luni să ajungă la a cincea victorie consecutivă, va trebui să se îmbunătățească la ambele capete ale terenului: să primească 11 goluri până acum și să marcheze doar de două ori nu este o rețetă pentru succes.


PUNCTE CHEIE:

  • Monza a pierdut fără drept de replică toate cele 4 meciuri din acest sezon și are atât cel mai prost atac cât și cea mai slabă defensivă;
  • Monza a avut de furcă și contra celorlalte pretendente la promovare, pierzând în sezonul trecut 5 din cele 6 meciuri contra formațiilor de podium;
  • Atalanta are un start bun de sezon, cu 3 victorii și o remiză contra lui AC Milan;
  • Și în sezonul trecut, Atalanta a câștigat 8 din cele 9 deplasări la echipe din a doua jumătate a clasamentului.