Meniu

PONTURILE din 27 Ianuarie. Favoritele au trădat pe linie astăzi.

Miercuri este o zi destul de bogată în meciuri și, chiar dacă nu avem prea multe dueluri de foc, am reușit să selectăm 9 meciuri care credem că merită atenția noastră. De data aceasta, miza este mai mult pe goluri, după ce în ultimele zile am găsit jocuri care induceau mai degrabă o pasivitate ofensivă, singura partidă care credem că va avea un număr limitat de reușite fiind cea în care e implicată Burnley.

PONTURILE ZILEI

Burnley – Aston Villa 3-2 (0-1)
0-2
– COTĂ 1.93 (PIERDUT)

Brighton – Fulham 0-0
GG
– COTĂ 1.95 (PIERDUT)

Middlesbrough – Rotherham 0-3 (0-1)
1
– COTĂ 1.85 (PIERDUT)

Darmstadt – Sandhausen 2-1 (1-1)
3+
– COTĂ 1.80 (CÂȘTIGAT)

Karlsruher – Hannover 1-0 (0-0)
3+
– COTĂ 1.77 (PIERDUT)

AZ Alkmaar – Utrecht 0-1 (0-0)
3+
– COTĂ 1.65 (PIERDUT)

Venlo – Vitesse 4-1 (3-0)
2
– COTĂ 1.55 (PIERDUT)

Lamia – Smyrnis 1-0 (1-0)
NGG
– COTĂ 1.62 (CÂȘTIGAT)

Budafoki – Ferencvaros 0-3 (0-1)
GG
– COTĂ 2.00 (PIERDUT)

ANALIZĂ

Burnley – Aston Villa (20:00)
Sub 2,5 goluri (0-2) COTĂ 1.93

Aston Villa e departe de echipa care a fost sezonul trecut, iar în 2021 trupa condusă imperial din teren de excelentul Jack Grealish (foto) are toate motivele să viseze la cupele europene. Echipa din Birmingham se află momentan pe locul 9, dar are două jocuri mai puțin decât concurența, iar două victorii în acele restanțe o pot aduce chiar în preajma locurilor de Champions League.

În toamna lui 2020, Villa a început în trombă sezonul, cu 4 victorii din 4 meciuri, remarcabile fiind cele cu Liverpool (7-2!) și Leicester (1-0 în deplasare). Forma s-a mai diluat pe parcurs, dar Watkins, El Ghazi și ceilalți colegi ai lor au mai obținut câteva succese de pus la butonieră: 3-0 la Arsenal, 1-0 la Wolves sau 2-0 cu Newcastle.

Burnley are un obiectiv mai uman pentru acest sezon, anume salvarea de la retrogradare. Aflată pe locul 15, la 7 puncte deasupra liniei, formația antrenată de Sean Dyche este programată în acest campionat să joace la “sub”. Cu 13 meciuri din 18 în această categorie, Burnley a reușit să strângă astfel câteva victorii importante după ce în primele 7 etape strânsese doar două puncte. În afară de un 2-1 obținut în fața lui Wolves, toate celelalte 4 succese ale gazdelor de miercuri au venit cu scorul de 1-0, iar victime au fost Liverpool, Arsenal, Crystal Pallace și Sheffield United.

Ne așteptăm astfel ca acest deznodământ să fie împlinit și astăzi. Burnley ne va ajuta enorm cu sterilitatea din ofensivă (are 10 goluri înscrise, cele mai puține, la fel ca “lanterna” Sheffield Utd.), în timp ce Aston Villa vine cu cele mai multe clean sheet-uri din campionat după Man. City, adică 9.

Puncte cheie:

 • Gazdele au 5 meciuri la rând de campionat în care s-a marcat fix un gol. Două dintre acestea sunt victorii, una cu Liverpool;
 • Burnley nu a marcat în 4 din cele 8 jocuri disputate acasă în Premier League, 6 dintre acestea fiind terminat cu maximum două goluri pe tabelă (golaveraj 5-8);
 • Meciul tur, disputat pe 17 decembrie, s-a terminat fără niciun gol marcat;
 • 3 din ultimele 4 jocuri pe care Aston Villa le-a disputat în Premier League s-au terminat cu pariul “sub 2,5 goluri” câștigător;
 • Aston Villa nu a primit gol în 9 din cele 17 jocuri pe care le-a disputat, în timp ce Burnley nu a înscris în 10 din 18.


Brighton – Fulham (21:30)
Ambele marchează (GG)
COTĂ 1.90

Brighton și Fulham sunt vecine în clasament, dar oaspeții au parte de emoții mai mari în privința retrogradării, fiind prima echipă sub linie, la 5 puncte distanță de adversara de miercuri. Acest lucru este unul din principalele argumente pentru care credem că acest meci va fi unul deschis, pentru că oaspeții nu-și mai pot permite și în deplasarea din sudul Angliei să arate aceeași pasivitate din meciurile cu echipele importante.

Este foarte adevărat că londonezii au într-un interval de o lună, în perioada 13 decembrie - 16 ianuarie, 5 remize la rând, una chiar cu Brighton (0-0), dar și cu Liverpool (1-1), Southampton (0-0) sau Tottenham (1-1). Ultimele două apariții pe teren în Premier League au fost confruntările cu granzii Chelsea (0-1) și Manchester United (1-2), iar pofta de gol a echipei antrenate de Scott Parker este evidentă.

Brighton s-a transformat în acest sezon într-una din cele mai spectaculoase echipe. Chiar și cu stilul economicos pe care echipa din sudul Angliei îl arată, sunt șanse mari ca ambele să marcheze. Acest lucru s-a întâmplat de 12 ori în cele 19 partide disputate de “pescăruși”, iar cota primită la acest meci pentru GG ne face să înclinăm spre același pariu și miercuri seara.

Puncte cheie:

 • Brighton a împlinit pariul GG în 4 din precedentele 5 meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren în Premier League;
 • Ultimele două confruntări directe s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare;
 • 3 din ultimele 4 deplasări efectuate de Fulham în campionat au bifat pariul GG câștigător;
 • Brighton are cel mai mare procentaj al meciurilor GG din întreg Premier League în acest sezon, 63%, iar acasă este și mai mare: 78%!Middlesbrough – Rotherham (21:00)
Gazdele câștigă (1) COTĂ 1.85

Se spune că Championship este una dintre cele mai puternici ligi din Europa, chiar dacă vorbim doar de un eșalon secund. Banii care se pompează în fotbalul din Anglia au făcut ca până și anticamera Premier League să devină o serie de temut. Cum era normal, lupta pentru promovare este una destul de strânsă, care angrenează o sumedenie de echipe, printre acestea numărându-se și Middlesbrough.

Echipa din nordul Angliei se află momentan pe locul 7, după ce în ultima vreme a obținut o serie de rezultate mai puțin bune. Totuși, coșmarul Stelei primește vizita celor de la Rotherham, iar adversara este, cum se poate vedea și în clasament, o echipă modestă. Aflată pe locul 22 din 24 de echipe, trupa Paul Warne pare condamnată la retrogradare, după ce a obținut doar 5 victorii în 22 de etape scurse până acum.

Boro a avut un parcurs excelent în meciurile de pe teren propriu, dar în ultimele două apariții pe arena locală a dezamăgit: 0-1 cu Blackburn și Birmingham. Marele avantaj al alb-roșilor poate fi antrenorul Neil Warnock, cel care este specialistul Angliei în promovări. Tehnicianul de 72 de ani a obținut până acum 8 astfel de performanțe, cele mai multe din istoria fotbalului de la Londra, și pare hotărât să livreze din nou.

Cota pentru “1 solist” este una deosebit de generoasă, dacă punem în balanță cele două echipe, iar faptul că Boro trebuie să-și revină după seria proastă de acasă e un motiv în plus să credem în victoria lor.

Puncte cheie:

 • Rotherham are 7 înfrângeri în precedentele 8 deplasări din Championship, 4 dintre ele fără să marcheze gol, iar golaverajul este de 5-15 în acest interval;
 • Oaspeții au 7 înfrângeri și două egaluri în precedentele 11 jocuri din campionat;
 • Middlesbrough a câștigat ultima confruntare directă cu 2-1, lucru întâmplat în urmă cu două sezoane;
 • 6 victorii (din care 5 fără gol primit) a obținut Middlesbrough în ultimele 9 meciuri pe cae le-a disputat acasă în Championship;


Darmstadt – Sandhausen (19:30)
Peste 2,5 goluri (3+) COTĂ 1.80

Darmstadt este echipa care produce cele mai multe goluri din 2.Bundesliga, meciurile sale aducând în medie 3,47 goluri pe meci. După ce jucat două sezoane și în primul eșalon, trupa alb-albastră a ajuns la al patrulea sezon consecutiv în liga secundă. Și, după ce anul trecut au fost aproape de promovare cu acel loc 5 obținut la final, gazdele de miercuri se zbat acum în subsolul clasamentului, pe locul 14.

Cele 18 puncte obținute de Darmstadt înseamnă că se află la două lungimi deasupra liniei și la 3 de viitoarea adversară, Sandhausen. Oaspeții sunt sub linie și, în ciuda faptului că au avut câteva meciuri promițătoare, trendul e îngrijorător.

Puncte cheie:

 • Darmstadt are cel mai mare procentaj al meciurilor de “3+” din 2.Bundesliga, 76%, în timp ce Sandhausen are doar 65%. Totuși, oaspeții au un procentaj de 75% în privința deplasărilor;
 • Ultimele 16 meciuri jucate de Darmstadt s-au terminat 2+. Dintre acestea, 13 au fost 3+;
 • 5 din precedentele 7 jocuri pe care gazdelele-au disputat pe propriul teren s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă;
 • Ultimele două confruntări directe s-au finalizat cu pariul GG4+ câștigător;
 • 4 din ultimele 5 partide ale lui Sandhausen au venit cu minimum 3 goluri, la fel ca 8 din precedentele 10;
 • Cele mai recente 5 meciuri pe care oaspeții le-au disputat în deplasare s-au sfârșit cu minimum 4 goluri pe tabelă.

Karlsruher – Hannover (21:30)
Peste 2,5 goluri (3+) COTĂ 1.77

Echipe de tradiție ale Germaniei, Hannover și Karlsruher se zbat în acest sezon în partea inferioară a primei jumătăți de clasament din 2.Bundesliga. Oaspeții au revenit în al doilea eșalon după un sezon de coșmar în prima ligă, în timp ce alb-albaștrii nu au mai simțit aerul înălțimilor fotbalului german din 2009 și la un moment dat chiar ajunseseră în liga a 3-a.

În acest moment, Hannover și Karlsruher sunt vecine în clasament, fiind la egalitate de puncte pe locurile 7 și 8, oaspeții având avantajul golaverajului. În ultima vreme, ambele au fost implicate în meciuri cu goluri nenumărate, iar forma recentă este de obicei un bun indicator. În plus, inclusiv confruntările directe au venit cu goluri din abundență, inclusiv cu scoruri de genul 6-0 sau 3-3. Practic, avem motive destule pentru a alege pronosticul 3+, mai ales că are o cotă interesantă.

Puncte cheie:

 • Karlsruher a bifat câștigător pariul “3+” în 7 din ultimele 8 meciuri disputate. În acest interval, are o medie de 4 goluri pe joc;
 • 5 din precedentele 7 jocuri pe care gazdele le-au disputat pe propriul teren s-au încadrat în pariul “peste 2,5 goluri”;
 • Confruntările directe disputate la Karlsruhe au adus minimum 3 goluri în 6 din ultimele 8 situații;
 • Cele mai recente 5 meciuri ale celor de la Hannover s-au sfârșit cu minimum 3 goluri marcate. Media în acest interval este de 4,4 goluri pe joc.

AZ Alkmaar – Utrecht (19:45)
Peste 2,5 goluri (3+) COTĂ 1.65

AZ Alkmaar este performera numărul 1 din Eredivisie în privința meciurilor cu minimum 3 goluri marcate, jocurile care nu se încadrează în acest pariu fiind adevărate excepții. Alb-roșii au un procentaj de 83% în această privință în acest sezon, peste Ajax (78%) sau PSV (68%), lucrurile fiind clare în privința lor.

Utrecht nu are cel mai bun sezon al ei și se află pe locul 8 momentan, cu 24 de puncte din 18 jocuri, un bilanț cel mult mediocru pentru o echipă care obișnuise să lupte pentru un loc în cupele europene. Aflată la 13 puncte și patru poziții în spatele adversarei de miercuri, fosta echipă a lui Mihăiță Neșu pornește cu a doua șansă în acest meci. Totuși, pronosticul nostru se leagă de numărul de goluri marcate, pentru că atât prezența celor de la AZ, cât și istoricul confruntărilor directe aproape că ne garanteză un scor fluviu și de această dată.

Puncte cheie:

 • Ultimele 3 jocuri disputate de Alkmaar în campionat s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă. De asemenea 9 din precedentele 10 jocuri ale lui AZ sunt în aceeași situație;
 • Precedentele 4 apariții ale gazdelor de pe teren propriu din Eredivisie au bifat pariul “3+” câștigător;
 • 3 din cele mai proaspete partide ale lui Utrecht în deplasare s-au sfârșit cu pariul “peste 2,5 goluri” câștigător;
 • Ultimele 4 confruntări directe și 13 din precedentele 14 au venit cu minimum 3 goluri pe tabelă. În total, în acest interval s-a marcat de 51 de ori, deci o medie de 3,64 goluri pe joc;
 • Cele mai recente 6 confruntări directe desfășurate la Alkmaar au adus cel puțin 3 goluri.


Venlo – Vitesse (21:00)
Oaspeții câștigă (2) COTĂ 1.55

Vitesse este într-o formă excelentă, care a urcat-o înaintea etapei aceasta până pe locul 2 în Olanda. Trupa galben-neagră le-a învins în ultimele etape pe Feyenoord, Utrechut și Groningen (toate 1-0) și pare greu de deraiat în acest moment.

Venlo tocmai a reușit să iasă din zona retrogradării cu o serie remarcabilă de rezultate, vine după două victorii împotriva contracandidatelor și încă una la Twente (1-0), dar oaspeții par o nucă foarte greu de spart la aceasta oră. Tocmai din acest motiv, credem că Vitesse va continua seria excelentă și va câștiga acest meci.

Puncte cheie:

 • Vitesse are 5 victorii la rând în acest moment, 3 dintre ele fără gol primit, iar golaverajul în acest interval este de 10-2;
 • Echipa din Arnhem a câștigat toate cele 6 jocuri disputate împotriva echipelor clasate de pe locurile12-18. Golaverajul pe segmentul indicat este 15-3;
 • Oaspeții au 4 victorii la rând în confruntările directe, ultimele două la zero (4-0 și 3-0);
 • În afara “lanternei” Emmen, Venlo are cea mai slabă apărare din campionat. Mare pare din vină e a lui Ajax, care a bătut-o cu 13-0!
 • Gazdele nu au obținut decât un punct în cele 5 jocuri disputate împotriva echipelor de Top 6 din Olanda, iar golaverajul este 4-24!


Lamia – Smyrnis (17:15)
Nu marchează ambele echipe (NGG) COTĂ 1.62

Campionatul Greciei este, poate, cel mai ofertant în acest moment din pricina capitolului goluri. Însă nu în sens pozitiv, ci tocmai în direcția opusă. Fotbalul elen oferă foarte multe meciuri în care se marchează puține goluri spre deloc, astfel că pariurile pe "sub" sunt foarte profitabile în Super League-ul lor.

Lamia este una din echipele care s-au remarcat la acest capitol și rareori produce meciuri cu goluri, mai ales în ultima vreme. Gazdele au doar două astfel de partide în perioada recentă, iar jocul ei pare îndreptat spre această zonă.

Smyrnis are și ea aceleași porniri, iar în ultimele ei meciuri rezultatul 1-0, în ambele direcții, a fost regulă de bază. Oaspeții au făcut un singur 0-0 în acest sezon, dar au produs de opt ori rezultatul 1-0, adică în aproape jumătate din cele 17 meciuri pe care le-a disputat.

E greu de crezut că miercuri cele două vor reuși o surpriză ofensivă, astfel că ne așteptăm la un meci închis, cu goluri puține sau deloc.

Puncte cheie:

 • 7 din ultimele 9 jocuri pe care Lamia le-a disputat în campionatul Greciei au venit cu un singur marcator;
 • Precedentele 4 partide pe care gazdele le-au avut programate pe propriul teren au venit cu o singură marcatoare;
 • 3 din cele mai recente 4 confruntări directe disputate la Lamia s-au terminat 0-0;
 • În 6 din cele 8 întâlniri directe anterioare, pariul NGG a ieșit câștigător;
 • 5 din precedentele 6 și 8 din ultimele 10 jocuri din deplasare ale lui Smyrnis s-au încheiat cu maximum una dintre ehcipe printre marcatoare;
 • Smyrnis a bifat câștigător pariul NGG în precedentele 5 meciuri pe care le-a jucat.


Budafoki – Ferencvaros (21:00)

Ambele echipe marchează (GG) COTĂ 2.00

Ferencvaros este lider autoritar în Ungaria, dar în primele două etape disputate în 2021 de la reluarea campionatului a reușit să producă două surprize negative cu DVTK (0-1) și Acaedmia Pușkaș (1-1). Chiar dacă ne așteptăm ca liderul maghiarilor să câștige, ne așteptăm ca defensiva să dea în continuare rateuri.

Iar codașa Budafoki este destul de redutabilă acasă, în sensul că marchează foarte des. Gazdele de miercuri au marcat în 7 din cele 8 partide pe care le-au disputate pe prorpiul teren în acest sezon, din care au câștigat două și au remizat în tot atâtea.

Pentru că GG-ul este cotat foarte bine, credem că e o cotă care, cu puțin noroc, poate aduce plus-valoare. Chiar dacă e un pariu riscant, cifrele validează o selecție care s-ar putea dovedi foarte profitabilă.

Puncte cheie:

 • 3 din ultimele 4 jocuri pe care Ferencvaros le-a disputat în campionat s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă;
 • Campioana Ungariei a luat gol în ultimele 3 deplasări din campionat și a bifat pariul GG în 6 din cele 8 meciuri jucate pe teren străin;
 • Ultimele două confruntări directe de la Budapesta s-au sfârșit în zona pariului GG3+;
 • Budafoki a bifat pariul GG3+ în precedentele 3 apariții din campionat;
 • 7 din cele 8 jocuri pe care gazdele le-au disputat în campionat pe propriul teren au furnizat goluri din partea ambelor combatante.


BINE DE ȘTIUT❗❗❗

În cazul în care vreți mai multe idei de pariuri, pe pagina noastră principală găsiți zilnic Caruselul de Ponturi. Generate automat de către sistemul nostru Sportinsight 1.0, ponturile asociate principalelor meciuri ale fiecărei zile vin cu statistici relevante si puncte cheie. Trebuie doar să dai click pe ele și vei avea la dispoziție toate informațiile necesare!

Mai jos pe pagina principală vei vedea Caruselul de Stiri, unde găsești Biletele zilei, Știri sau Articole noastre. În continuare, în lista de meciuri ‘Pariuri de Azi’, unde regăsiți oferta cu principalele meciuri ale zilei și cotele aferente acestor evenimente pentru principalii operatori de pariuri din România, urmăriți icon-ul 💡. Când îl găsiți, înseamnă că acel eveniment conține unul sau mai multe Ponturi.

De asemenea, puteti da click pe oricare din cotele de pe site, urmând ca sistemul Sportinsight 1.0 sa vă populeze automat Biletul Virtual (Betslip-ul). În același timp, softul nostru va calcula automat gradul de risc al fiecarei selecții, cota finală și vă va arăta care dintre Operatori are cota cea mai buna pentru selecția/biletul vostru.