Meniu

SE APROPIE UNION SG ȘI MAI MULT DE GENK?

În weekend, Royale Union SG și-a continuat turul de forță din competițiile interne și a obținut o nouă victorie la cel puțin două goluri diferență contra unui adversar incomod, Antwerp, formație aflată pe locul al treilea. Cu acest rezultat, Union SG are 13 victorii și două remize în ultimele 15 partide din întrecerile interne (campionat sau Cupă), o serie cu adevărat remarcabilă. Cercle Brugge în schimb a cedat la Charleroi, deși a deschis scorul în prima repriză și va rămâne, probabil, fără vreun obiectiv real în ultimele etape ale campionatului.

Formă Cercle Brugge

Pentru Cercle Brugge a fost al patrulea meci fără victorie, în această serie echipa fiind eliminată și din Cupa Belgiei de către Gent (după ce la finele timpului regulamentar scorul a fost egal).

Chiar dacă anterior aceste meciuri Cercle Brugge legase 7 partide cu 6 victorii și o remiză, este important de menționat că rezultatele bune au venit contra unor echipe aflate în subsolul clasamentului. Atunci când privim însă performanțele gazdelor contra formațiilor de top vedem că istoricul meciurilor arată așa:

Meciuri Cercle Brugge contra echipe de top din Belgia

E interesant de notat că Cercle Brugge a primit minim două goluri în 7 din aceste 8 meciuri, inclusiv în victoria de la Gent, iar partida contra lui Union SG nu se anunță deloc mai facilă din punct de vedere defensiv.

Echipă probabilă Cercle Brugge

Singura absență nouă din lotul lui Cercle Brugge este cea a mijlocașului Charles Vanhoutte, marcator în partida recent pierdută cu Charleroi, partidă în care însă a încasat și un cartonaș galben.

În aceste condiții, este probabil ca primul 11 aliniat de anternorul Miron Muslic să înceapă cu Majecki în poartă și să rămână fidel așezării de tip 3-4-3, cu Popović, Daland și Miangué în defensivă, un mijloc asigurat de Somers, Leonard Lopes, Marcelin și Deman, iar Ueda, Hotić și Denkey să fie din nou în atac.

Formă Royale Union SG

Union SG este, în acest moment, cea mai în formă echipă a Belgiei și are o serie de 8 victorii consecutive (una din ele într-o partidă amicală). Dincolo de cele 13 victorii și două remize în ultimele 15 partide din întrecerile interne, oaspeții acestei dispute au reușit inclusiv să marcheze de minim două ori în 14 din aceste meciuri.

În cele mai recente 7 partide, Union SG a marcat de fiecare dată de minim două ori, iar în 5 ocazii a modificat tabela de cel puțin 3 ori. Dincolo de victoriile recente contra unor contra-candidate la pozițiile fruntașe, elevii lui Karel Geraerts s-au descurcat mai mereu bine atunci când au întâlnit formații din partea a doua a clasamentului.

Meciuri Royale Union SG contra formații din a doua jumătate a clasamentului

Din cele 12 partide contra formațiilor aflate în afara locurilor europene, Union SG a ratat o singură dată victoria, un bilanț absolut remarcabil.

Echipă probabilă Royale Union SG

Deși meciul cu Antwerp a fost plin de nervi și cartonașe galbene, Karel Geraerts nu s-a ales cu indisponibilități în lot, astfel că poate alinia cel mai bun 11 pentru această întâlnire din etapa a 21-a a campionatului Belgiei.

Astfel, poarta ar trebui să fie din nou securizată de Moris, Kandouss, Sykes și Van der Heyden să apere linia de fund, Nieuwkoop, Teuma, Lynen și Lapoussin să umple mijlocul terenului iar golurile să vină de la Vanezir (care speră și la titlul de golgheter), Adingra sau Boniface.

Istoric întâlniri directe Cercle Brugge vs Royale Union SG

Deși sunt cunoștințe mai vechi din eșaloanele inferioare, Union SG a reușit să încline balanța serios în favoarea sa de când cele două au promovat. Astfel, vice-campioana Belgiei s-a impus în toate cele 6 directe disputate din 2019 (unul din meciuri amical), reușind să puncteze de minim 3 ori în 5 din aceste meciuri, în timp ce în cel mai recent duel direct s-a văzut mulțumită cu doar două goluri.

H2H Meciuri Directe Cercle Brugge vs Union SG

COTE 1X2 PENTRU MECIUL CERCLE BRUGGE VS UNION SG

Așa cum era de așteptat, casele de pariuri o cotează pe Royale Union SG cu prima șansă și îi oferă o cotă în jurul valorii de 2.15. Această cotă pare însă mai mare decât ar trebui, în special dacă ținem cont că oaspeții acestui duel s-au impus în 61% din partidele în care au avut o cotă similară.

În plus, bookmakerii se așteaptă ca duelul să fie unul echilibrat, iar victoria gazdelor este cotată cu 3,45, în timp ce egalul are o cotă de 3,35.

Și în ceea ce privește golurile casele de pariuri mizează pe echilibru, și oferă cote egale (1.90) atât pentru Sub 2,5 goluri cât și pentru Peste 2,5 goluri.

PONTURI CERCLE BRUGGE VS UNION SG

  • Pe baza istoricului meciurilor directe, dar și a formei recente a lui Royale Union SG, o alegere firească ar fi victoria oaspeților, la o cotă de 2,17.
  • Tot pe baza meciurilor directe dar și a performanțelor oaspeților contra echipelor din a doua jumătate a clasamentului pariul Peste 1.5 goluri oaspeți, la o cotă de 2,10, pare de încercat.
  • Tot la o cotă de 2,10 avem pariul Ambele marchează și peste 2,5 goluri, un pariu care deseori se dovedește câștigător în campionatul Belgiei și care a fost confirmat în 5 din cele mai recente 6 întâlniri directe.
  • Dacă ne uităm și la cartonașele încasate de cele două echipe, nici pariul Peste 4.5 cartonașe, la o cotă de 1,58, nu este de ignorat.
  • Pariul pentru peste 2,5 goluri, la o cotă de 1,90, este susținut și el nu doar de toate întâlnirile directe cât și de 11 din cele 12 meciuri ale lui Union SG cu echipe din afara locurilor europene.

PUNCTE CHEIE CERCLE BRUGGE VS ROYALE UNION SG

  • Cercle Brugge a ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie (3 înfrângeri și o remiză);
  • Cercle Brugge a pierdut 7 din cele 8 meciuri contra formațiilor de top 7 (toate cele 4 meciuri cu formații de pe podium);
  • Union SG s-a impus fără mari probleme în precedentele 6 întâlniri directe;
  • Royale Union SG vine după o serie de 8 victorii consecutive (una dintre ele într-o partidă amicală);
  • Oaspeții s-au impus în 11 din cele 12 meciuri cu formații din afara top 8 (locurile care asigură prezența europeană).