Meniu

PLZEN – SONDERJYSKE

Sfidează anonimii danezi faima construită de cehi pe propriul teren?

Viktoria Plzen primește vizita discreților danezi de la Sonderjyske, aflați la a doua participare în cupele europene, într-un meci care pare să fie tocmai ce caută pariorii îndrăzneți. Favoriți în mod evident, cehii par să prezinte mai toate argumentele necesare unui pariu destul de sigur.

Câștigătoare a Cupei Danemarcei, după ce în campionat a fost la un pas sau doi de retrogradarea din prima ligă a nordicilor (acolo unde a strâns 12 sezoane consecutive), Sonderjyske este o prezență cumva exotică în cupele europene. La precedenta și unica de până acum participare în Europa League, echipa daneză a fost eliminată tot de o echipă din Cehia, Sparta Praga, după un 0-0 acasă și un 2-3 în deplasare. Și, înaintea partidei cu Viktoria, tocmai acesta pare argumentul forte ce “joacă” în defavoarea lor: evoluțiile pe teren străin.

Situația este cu atât mai gravă dacă stăm să ne gândim că pe terenul din Plzen se câștigă greu. Și aici nu ne referim doar la partidele pe care cehii le dispută în competițiile interne, ci și la cele din Europa. Aflată la al 11-lea sezon consecutiv pe care îl bifează într-o cupă continentală, Viktoria a făcut în ultimii ani victime importante pe propriul gazon. Unele care fie s-au mulțumit cu un egal (AS Roma, Villarreal, ȚSKA Moscova, Olympiakos, FCSB) sau altele care au plecat cu toată coada între picioare după ce au fost învinse (aceleași AS Roma și FCSB, Atletico Madrid, Sporting Lisabona, Dinamo Zagreb sau Lyon).


KEY POINTS:

  • Plzen nu a pierdut nici un meci din ultimele 17 pe care le-a disputat pe teren propriu
  • Cehii au marcat de 11 ori în cele cinci partide oficiale pe care le-au avut programate până în prezent
  • Danezii au câștigat doar trei din ultimele nouă partide oficiale din deplasare (două în Cupa Danemarcei), iar golaverajul e unul modest: 9-16
  • În cupele europene, Sonderjyske a primit șase goluri în cele trei partide de pe teren străin