Meniu

24 Aprilie, la 19:00. Fac spectacol Parma și Crotone?

Dennis Man și Valentin Mihăilă mai au șanse teoretice să se salveze de la retrogradare, dar pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie de câteva minuni. Meciul cu Crotone e obligatoriu de câștigat pentru Parma, iar forma defensivă a echipei românilor indică faptul că e nevoie de câteva goluri marcate pentru ca victoria să fie sigură.

Probabil cel mai nesemnificativ meci al etapei de weekend din Serie A, Parma – Crotone este cu siguranță mult mai interesant pentru noi, românii. Grație prezențelor lui Man și Mihăilă, formația din nordul Italiei a devenit un centru de atracție pentru microbiștii din țara noastră. Oaspeții Parmei nu prea mai au pentru că se joace, cele 15 puncte obținute în 32 de meciuri fiind practic ștampila drumului către Serie B.

Parma are un program dificil până la final

Gazdele, în schimb, mai au măcar la nivel teoretic șanse să se salveze. Aflată pe locul 19, cu 20 de puncte, Parma este la 11 puncte în spatele duo-ului format din Benevento și Torino, cele două formații aflate deasupra liniei retrogradării. Pentru parmegiani, nici programul nu este cel mai fericit. În afara acestui meci, mai au de jucat etapa viitoare la Torino, în alt meci crucial, iar apoi urmează două partide extrem de dificile cu Atalanta acasă și cu Lazio la Roma. În ultimele două etape ar mai rămâne confruntările cu Sassuolo și Sampdoria, dar acelea pot deveni doar meciuri de palmares.

Pentru că partida de sâmbătă seara cu Crotone este extrem de importantă, prevedem un joc ofensiv al Parmei, iar asta se traduce în goluri. Cum în ultimele săptămâni Parma a marcat și cu Inter, și cu Juventus, și cu AC Milan, dar și cu AS Roma, e clar că împotriva ‘lanternei roșii’ nu vor fi probleme. Pentru că și Crotone are destule arme pentru a amenința fragila apărare a gazdelor, ne așteptăm la un meci cu minimu 3 goluri, iar cota de peste 1.60 este excelentă în acest context.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 19 etape, Crotone a bifat pariul ‘peste 2,5 goluri’ de 18 ori;
  • Oaspeții au, de departe, cea mai slabă defensivă din Serie A, cu 79 de goluri primite în 31 de meciuri;
  • Ambele echipe sunt printre cele care produc meciuri-spectacol. Parma are un procentaj de 68% în privința jocurilor cu minimum 3 goluri, în timp ce Crotone stă și mai bine, cu 77%;
  • Atunci când întâlnește colege de suferință din subsolul clasamentului (de la locul 14 în jos), Crotone bifează des pariul ‘peste 2,5 goluri’. S-a întâmplat asta în 8 din 10 cazuri;
  • În precedentele 11 jocuri pe care le-a jucat în campionat, Parma a văzut de 10 ori cel puțin 3 goluri marcate.