Meniu

22.02 / Panathinaikos pierde surprinzător cu Panetolikos.

VEDEM UN NOU SUCCES AL LUI PANATHINAIKOS?

Panathinaikos a înviat sub comanda lui Ladislau Boloni și a reușit să reintre în cursa pentru locul 2, în condițiile în care postura de lider este rezervată celor de la Olympiakos. Echipa alb-verde se deplasează luni seara la Agrinio pentru un meci cu Panetolikos, cea care se află pe penultimul loc cu doar 14 puncte în cele 22 de etape.

Echipa galben-albastră nu a mai câștigat de la începutul anului, atunci când trecea de OFI Creta cu 2-1, iar de atunci a mai jucat 8 meciuri, timp în care a strâns doar 3 puncte. Contra granzilor, Panetolikos nu s-a descurcat deloc bine și are o singură remiză 0-0 în deplasarea de la Aris Salonic. În rest, 8 meciuri și 8 înfrângeri, inclusiv în meciul tur cu Panathinaikos, care a învins cu 2-1 la sfârșitul lui noiembrie.

Echipa lui Loți Boloni și-a găsit cadența și a început să câștige pe bandă rulantă. În campionat, formația din Atena a strâns 9 meciuri la rând fără eșec, iar 7 din ultimele 8 sunt victorii. Cea mai importantă dintre acestea a fost obținut-o chiar în etapa trecută, când Panathinaikos a învins-o pe campioana Olympiakos cu 2-1. În plus, formația alb-verde a câștigat și la Salonic, cu Aris (1-0), ceea ce arată forța de care dispune la această oră.

Într-un campionat grecesc destul de închis și organizat, niciun meci nu reprezintă o formalitate, însă Panathinaikos este favorită clară în meciul din această seară. Cota de 1.85 pentru ‘2 solist’ pare destul de interesantă în acest context.

PUNCTE CHEIE:

  • 5 din ultimele 6 confruntări directe s-au terminat cu victoria celor de la Panathinaikos. Echipa lui Boloni nu a primit gol în 4 din meciurile acestui interval;
  • Panetolikos are 10 meciuri la rând fără victorie, dintre care 7 sunt eșecuri. În acest interval, nu a marcat în 7 dintre partide și are un golaveraj de 3-19;
  • 7 înfrângeri și 3 egaluri au strâns gazdele în cele 12 meciuri disputate pe propriul teren în sezonul actual;
  • 10 victorii a obținut Panathinaikos în precedentele 13 meciuri de campionat, timp în care a pierdut doar o dată;
  • Oaspeții au 4 victorii consecutive în deplasările din Superliga Greciei, 3 dintre care le-au terminat fără gol primit (golaveraj 7-2);
  • Gazdele au 9 meciuri jucate contra echipelor din Top 5, contra cărora a pierdut de 8 ori și a făcut un singur egal. Golaverajul este catastrofal: 3-18.