Meniu

17 Iunie, la 22:00. Olanda trece ușor de Austria

Olanda, una dintre gazdele acestui inedit European, primește în cea de-a două rundă vizita Austriei, după victoria la limită din prima etapă. Deși ambele echipe au debutat cu victorie, promovarea nu este încă asigurată (Olanda este clar avantajată de faptul că în ultima etapă joacă cu Macedonia), astfel că ambele echipe vor căuta să obțină puncte. Portocala Mecanică pornește clar ca favorită în acest meci, dar Austria a arătat bine ofensiv la București, chiar dacă defensiva s-a făcut de râs în mai multe ocazii. Cum ambele echipe au motivația dar și puterea să marcheze, ne așteptăm la un meci plăcut și cu multe goluri la final.

Olanda, în reconstrucție

De mai mulți ani, Olanda se află într-o fază de reconstrucție a echipei, fără a se califica la ultimele două competiții principale. Cu toate acestea, acest proces pare destul de eficient, iar Olanda a înregistrat rezultate frumoase în ultimii ani, fiind mereu printre cele mai bune echipe, dar fără a fi nici pe primul loc. În timpul calificărilor pentru Euro, echipa a terminat pe locul 2, în spatele Germaniei, cu un bilanț excelent de 19 puncte din maxim 24. În cursul Ligii Națiunilor, coechipierii lui Depay au terminat pe locul 2 al grupei lor, imediat după Italia.

Totuși, această competiție a evidențiat și dificultățile defensive ale echipei, care a realizat doar 2 meciuri fără gol primit în 6 partide. Această tendință a fost confirmată în acest an, cu un rezultat teribil împotriva Turciei în cursul calificărilor pentru CM, o înfrângere cu 2-4. În cursul meciurilor amicale de pregătire înainte de Euro, Olanda a înregistrat un nou rezultat modest, 2-2 cu Scoția. Puterea ofensivă a echipei nu mai trebuie demonstrată, deoarece echipa a marcat deja 19 goluri în 6 meciuri în 2021, cu 7 meciuri din ultimele 8 încheiate cu cel puțin 3 goluri pe tabela de marcaj. La polul opus, forța defensivă este pusă sub semnul întrebării, iar absența lui Van Dijk pare să fie cu adevărat semnificativă. Prima zi de Euro a confirmat această serie, deoarece echipa a reușit să înscrie de 3 ori, dar s-a încurcat în apărare, primind 2 goluri în fața unui adversar inferior.

Mari probleme defensive la austrieci


În ceea ce privește Austria, se poate trage o concluzie similară dacă ne uităm pe rezultatele anterioare ale echipei. În cursul calificărilor pentru Euro, echipa a terminat pe locul 2 al grupei, datorită unui atac excelent, care a marcat de 19 ori în 10 meciuri. Cu toate acestea, partea defensivă nu a fost deosebit de eficientă, primind multe goluri împotriva unor echipe inferioare precum Letonia, Israel și Macedonia. În cursul Ligii Națiunilor, Austria a avut o evoluție destul de bună, cu 4 victorii în 6 meciuri, ceea ce a permis echipei să promoveze în liga A. Cu toate acestea, unele performanțe defensive au fost în continuare îngrijorătoare, precum înfrângerea cu 3-2 împotriva României.

În 2021, meciurile de calificare pentru CM au fost deosebit de prolifice, deoarece toate cele 3 meciuri s-au încheiat cu 4 goluri pe tabela de marcaj, mai ales datorită defensivei - au primit 4 goluri împotriva Danemarcei și 2 împotriva Scoției. În prima zi de Euro, echipa s-a impus cu 3-1 în fața Macedoniei, o altă dovadă a puterii ofensive a echipei, dar defensiva a arătat de-a dreptul comic iar golul primit va rămâne probabil unul din cele mai caraghioase de la un turneu final. Chiar dacă echipa se poate baza pe câțiva atacanți de mare valoare, precum Arnautovic și Sabitzer, apărarea pare în mare parte lipsită de încredere și este capabilă să primească multe goluri.

Toate aceste argumente ne fac să mizăm pe un meci cu minim 3 goluri pe tabelă, iar cota oferită de Superbet, 1,80, este mai mare decât am fi anticipat pentru acest pariu. Dată fiind diferența de valoare, nici pariul 1&3+ (Olanda câștigă și se înscriu minim 3 goluri în meci) la cotă 2.59 nu este de ignorat, sau chiar 1&3-5 la 2.95, căci este greu să vedem mai mult de 5 goluri.

PUNCTE CHEIE:

  • 7 din ultimele 8 meciuri ale Olandei au adus cel puțin 3 goluri pe tabelă;
  • Olanda a marcat în ultimele 10 meciuri, în 8 din cele 10 meciuri punctând de minim două ori;
  • Defensiva olandeză a arătat însă slăbiciuni - câte 2 goluri de la Ucraina și Scoția, 4 de la Turcia, 5 în dubla cu Germania;
  • Nici Austria nu e străină de meciuri cu multe goluri - 6 din ultimele 9 partide au bifat un total de minim 3 goluri;
  • Austria are mari probleme defensive - gol rușinos cu Macedonia, 4 goluri de la Danemarca, 2 de la Scoția, unu de la Insulele Feroe.