Meniu

NS MURA – PSV EINDHOVEN

Invincibilii sloveni sunt hotărâți să producă surpriza contra mastodontului olandez

Deplasarea pe care extrem de cunoscuta PSV Eindhoven o va efectua în Slovenia pentru a înfrunta cvasianonima NS Mura pare o formalitate. Însă pariorul priceput, adică cel ce studiază atent toate elementele din jurul unei partide, poate să vadă și dincolo de aparenta evidență.

NS Mura este abia la al optulea sezon de existență și la al treilea pe prima scenă a fotbalului sloven. Chiar și așa, aceasta este a doua participare în cupele europene și, după un prim sezon continental terminat abrupt după două meciuri (2-3 și 0-2 cu Macabbi Haifa), Mura arată mult mai bine în acest an. În campionat, slovenii sunt pe primul loc, neînvinși după patru etape, iar în cupele europene au trecut lejer de Kalju (Estonia, 4-0 în deplasare) și de Aarhus (Danemarca, 3-0 acasă).

Este adevărat că PSV Eindhoven reprezintă o altă provocare, probabil cea mai importantă a scurtei lor existențe. Asta pentru că olandezii vin în spate cu un istoric care ar speria aproape orice echipă de pe continent. Multipla campioană din Țara Lalelelor nu este în cea mai bună formă, istoric vorbind, dar fabrica de fotbaliști pe care o are în spate produce an de an.

În atare condiții, Mura – PSV este o partidă mult mai dificilă decât în o arată hârtia, însă pariorul inspirat poate să scoată o cotă frumoasă dintr-un meci aparent dezechilibrat.


Key Points:

  • Șapte meciuri consecutive fără înfrângere are PSV în meciurile oficiale (șase victorii și un egal), șase dintre acestea terminându-se cu minimum două goluri marcate
  • Nouă goluri a marcat PSV în ultimele patru deplasări oficiale, primind doar două în schimb
  • Mura nu a primit niciun gol în cele șase partide oficiale disputate în acest sezon, golaverajul fiind unul impresionant: 13-0!
  • Patru din ultimele cinci meciuri oficiale ale olandezilor au găsit ambele echipe pe lista marcatoarelor