Meniu

Norvegia – Irlanda de Nord


Repetă “ucigașii” României performanța din meciul tur cu britanicii?

Erling Haaland și Martin Odegaard nu și-au săturat pofta de goluri contra României și, conform declarațiilor de la finalul execuției tricolorilor, par că abia încep să se rodeze în ceea ce devine cuplul de aur al Norvegiei. Irlanda de Nord pare victimă sigură înaintea deplasării la Oslo, singurul semn de întrebare fiind în privința numărului de goluri pe care le va încasa.

Barajele pentru Euro 2020 le-au găsit pe cele două combatante de marți în poziții diametral opuse. Britanicii au trecut la penalty-uri de Bosnia, în deplasare, în timp ce Norvegia a pierdut în prelungiri contra Serbiei. Cu toate acestea, rezultatele cu pricina au avut efect de bumerang pentru ambele naționale.

Norvegia a defilat, irlandezii au clacat

Pentru Norvegieni, eșecul cu Milinkovic-Savic și ai lui a deschis apetitul pentru răzbunare, iar prima victimă care le-a ieșit în cale a fost naționala lui Mirel Rădoi. Chiar dacă a arătat mai bine decât contra Islandei, România a părut incapabilă să facă față cuplului Haaland – Odegaard și a pierdut cu 0-4. Cei doi puști minune ai naționalei scandinave au făcut aproape ce au vrut și s-au distrat la finalul partidei când au declarat că acesta e doar începutul cuplului în tricoul naționalei.

De partea cealaltă, Irlanda de Nord nu a mai avut energie și pentru meciul din Liga Națiunilor contra Austriei, care a învins-o chiar la Belfast cu 1-0. Reveniți de la 5-3-2-ul care le-a adus calificarea contra Bosniei la un 4-2-3-1 mai ofensiv, britanicii au fost dominați clar de austrieci, semn că singura tactică ce funcționează pentru ei e aglomerarea în defensivă și contraatacurile.

Însă indiferent dacă se vor apăra cu patru sau cinci jucători, irlandezilor le va fi greu să stopeze atacurile lui Haaland, Odegaard, Sorloth și a celorlalți norvegieni. Cei trei, dar nu numai, aproape că pot garanta golurile și rămâne de văzut dacă și cum va reacționa ofensiva britanică.

KEY POINTS:

  • Britanicii au cinci eșecuri și o singură victorie în precedentele nouă jocuri (golaveraj 8-21 în perioada cu pricina)
  • Irlanda de Nord a pierdut cu 1-5 partida directă disputată în septembrie, la Belfast
  • Norvegia are o serie de 18 meciuri consecutive în care a marcat și are 17 goluri înscrise în ultimele șase partide
  • Nordicii au doar o înfrângere în cele mai recente 18 jocuri de pe teren propriu și 11 victorii (golaverajul în acest interval e de 36-13)
  • Naționala lui Haaland și Odegaard nu a primit gol în nouă din ultimele 15 partide disputate pe teren propriu