Meniu

LEIPZIG, VICTORIE CONTRA HERTHEI

RB Leipzig va încerca să intre în prima jumătate a clasamentului din Bundesliga atunci când va primi sâmbătă vizita Herthei. Vizitatorii, între timp, sunt neînvinși în cinci meciuri, deși ultimele patru partide s-au încheiat toate la egalitate.


LEIPZIG RĂMÂNE O FORȚĂ PE TEREN PROPRIU

Leipzig a fost nevoită să se mulțumească cu un singur punct în fața lui Mainz 05 la sfârșitul săptămânii trecute, deși nu a fost cel mai rău punct din lume, având în vedere că vârful Christopher Nkunku a egalat abia în minutul 80 pe MEWA Arena.

Marcus Ingvartsen le oferise gazdelor un avantaj chiar înainte depauză în ultimul minut al timpului regulamentar pentru a le permite să se așeze și să absoarbă jocul de posesie al celor de la Leipzig după pauză. Bilanțul Taurului Zburător de trei victorii, trei egaluri și trei înfrângeri după nouă meciuri arată totșu lipsa lor de consistență de până acum în acest sezon, însă cele mai multe dezamăgiri au venit pe teren străin (pe teren propriu Leipzig are 3 victorii și o remiză în cele 4 meciuri disputate, în schimb a strâns doar două puncte din 5 deplasări).

În plus, au avut parte de o seară perfectă marți, în Liga Campionilor, cu o combinație între egalarea în ultimul moment a lui Antonio Rudiger pentru Real Madrid împotriva lui Shakhtar Donetsk și victoria meritată a echipei lui Marco Rose cu 2-0 în deplasare la Celtic, care i-a urcat pe germani pe locul doi în Grupa F înainte de ultimele două meciuri.

Timo Werner a marcat doar al patrulea său gol de la revenirea de la Chelsea în vară, cu o lovitură de cap fantastică, înainte ca atacantul german să-l asiste pe Emil Forsberg pentru a obține o victorie crucială.

Rose va spera ca echipa sa să revină la victorie în Bundesliga sâmbătă, dar ar putea avea nevoie să fie la cel mai bun nivel de creativitate pentru a sparge o echipă Hertha din ce în ce mai încăpățânată.


HERTHA E SPECIALIZATĂ ÎN EGALURI

Într-adevăr, după ce a supraviețuit retrogradării doar prin dubla de play-off în sezonul trecut, Sandro Schwarz a făcut deja din Hertha o echipă mult mai hotărâtă în primele luni la conducerea clubului.

Doar Greuther Furth, ultima clasată, a primit mai multe goluri decât Hertha, cu o contra-performanță de 71 de goluri în 34 de meciuri în sezonul trecut, însă doar primele trei echipe din divizie, plus Hoffenheim, ocupanta locului șapte, se mândresc cu un record defensiv mai bun decât Hertha după nouă meciuri în startul noului sezon.

Această siguranță defensivă în creștere a ajutat Die Alte Dame să adune o serie de cinci meciuri fără înfrângere, deși trebuie subliniat faptul că victoria obținută luna trecută în deplasare la Augsburg rămâne singura lor victorie din acest sezon, precum și singura dată când au reușit o partidă fără gol primit.

În mod clar, există încă mult loc pentru îmbunătățiri la Hertha, dar sunt pași mici pentru o echipă care a fost recent pe punctul de a reveni în al doilea eșalon pentru prima dată în aproape un deceniu.

În timp ce Schwarz va dori ca echipa sa să obțină a doua victorie cât mai curând, el ar putea fi mai mult decât mulțumit cu prelungirea șirului neînvins la Leipzig sâmbătă, având în vedere disparitatea de resurse și abilități individuale dintre cele două echipe.


Totuși, mizăm pe o continuitatea a formei pentru Leipzig pe teren propriu și alegem victoria gazdelor, la o cotă de 1.45.

PUNCTE CHEIE:

  • RB Leipzig va aborda acest meci cu un moral mai bun după ce succesul din Ligă a dus-o mai aproape de calificarea în faza optimilor;
  • RB Leipzig a marcat de minim două ori în fiecare din ultimele 5 meciuri de campionat găzduite, în care a adunat 4 victorii și o remiză (inclusiv un succes categoric 3-0 contra lui Dortmund);
  • Leipzig s-a impus fără probleme în ultimele 4 directe, iar în sezonul trecut a reușit scoruri de tenis: 6-0 și 6-1. De altfel, în fiecare din ultimele 9 directe Leipzig a marcat de minim două ori contra Herthei, care a reușit să obțină o singură remiză în această serie de meciuri.
  • Chiar dacă vine după 5 partide în care a evitat înfrângerea, Hertha a cedat de fiecare dată când a întâlnit echipe de prim plan - Union Berlin, Dortmund sau Gladbach. În plus, în sezonul trecut a pierdut toate cele 10 deplasări la primele 10 clasate, de fiecare dată primind minim două goluri.